Juhlablogi – FinFami Pirkanmaa 30 vuotta

Vuosi 2018 on Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry:n juhlavuosi. Takana on jo 30 vuotta omaisten tukena.

Juhlablogissa yhdistyksen työntekijät ja vapaaehtoiset muistelevat menneitä, kertovat nykyhetkestä ja maalailevat tulevaa.

Vieno

Kuun alussa oli pyhäinpäivä. Tällöin muistelimme edesmenneitä rakkaitamme. Veimme haudoille kynttilöitä, ikävöimme ja tunsimme myös kiitollisuutta yhteisistä ajoistamme. Muistot lämmittivät. Tässä marraskuussa oma mieleni palaa kuuden vuoden taakse, syksyyn, jolloin hyvästelin rakkaan ystäväni.

lue lisää

Nuori hoivaaja

Olen ollut FinFami Pirkanmaan jäsenenä ja toiminnassa mukana eri tavoin vasta kahden vuoden ajan, mutta olen saanut kokea yhdistystoiminnan rikkauden ja toimivuuden jo monissa eri rooleissa.

lue lisää

Voimaannuttava käsityöpiiri

Olen lukenut, että käsityö on hyvää terapiaa ja aivovoimistelua. Itse uskon tähän väittämään täysin. Käsitöitä suunnitellessa ja tehdessä unohtuvat arjen huolet ja murheet.

lue lisää

Tarinoissa tuntuu

Ensimmäinen ryhmä, johon osallistuin FinFami Pirkanmaan tuoreena jäsenenä oli Tarinaryhmä. Ja aivan mahtava ryhmä ja kokemus olikin! Siellä syntyi ihan erilainen oma tarina kuin ikinä ennen.

lue lisää

Muistoja matkan varrelta

Aamulehti ja vuosi 2013. Pieni ilmoitus, mutta suuri asia. Tämä ilmoitus herätti kiinnostuksen ja toi FinFamin meidän arkeemme.

lue lisää

Yksinäisyys ja yhteisöllisyys

Tammikuisena tiistaina postiluukustani kolahti kutsu: Joiku of life. ”Ikärikas madmoiselle, hoiva-alan lämpöinen elle, naurunryppy, hyvä sydän, haluamme sinun seuraamme pysähtyvän.

lue lisää

Taistelua ja tähtihetkiä

Oli kevät, linnut lauloivat ja kukat kukkivat. Istuin puistossa, mutta en kotikaupungissani, vaan Tukholman eteläisessä osassa, Långbron sairaalan puistossa. Olin tullut aamulaivalla Turusta Tukholmaan. Istuin ja itkin. Siskoni kanssa käydyn puhelinkeskustelun takia olin tänne matkustanut. Hän pyysi minulta apua.

lue lisää

FinFami – matkalla mukana

Tarinani alkaa vuosituhannen vaihteesta, kun mieheni sairasti syövän. Se oli rankkaa aikaa. Lapset olivat pieniä, ja oli pakko vain mennä eteenpäin.

lue lisää

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry 30 vuotta!

30 vuoden aikana psykiatrisessa hoitojärjestelmässä on tapahtunut suuria muutoksia. 1980-luvulta lähtien psykiatrisia sairaalapaikkoja on vähennetty tuntuvasti ja vastuu sairastuneista on tämän myötä siirtynyt yhä enemmän avohoidolle sekä omaisille.

lue lisää

Haluatko jakaa muistojasi yhdistyksen 30-vuotiselta taipaleelta ja kirjoittaa juhlablogiin?

Ota yhteyttä!

Emilia Aakko

Viestintävastaava
p. 050 320 9499
emilia.aakko@
finfamipirkanmaa.fi

Pin It on Pinterest