Juhlablogi – FinFami Pirkanmaa 30 vuotta

Vuosi 2018 on Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry:n juhlavuosi. Takana on jo 30 vuotta omaisten tukena.

Juhlablogissa yhdistyksen työntekijät ja vapaaehtoiset muistelevat menneitä, kertovat nykyhetkestä ja maalailevat tulevaa.

Vieno

Vieno

Kuun alussa oli pyhäinpäivä. Tällöin muistelimme edesmenneitä rakkaitamme. Veimme haudoille kynttilöitä, ikävöimme ja tunsimme myös kiitollisuutta yhteisistä ajoistamme. Muistot lämmittivät. Tässä marraskuussa oma mieleni palaa kuuden vuoden taakse, syksyyn, jolloin hyvästelin rakkaan ystäväni.

lue lisää
Nuori hoivaaja

Nuori hoivaaja

Olen ollut FinFami Pirkanmaan jäsenenä ja toiminnassa mukana eri tavoin vasta kahden vuoden ajan, mutta olen saanut kokea yhdistystoiminnan rikkauden ja toimivuuden jo monissa eri rooleissa.

lue lisää
Voimaannuttava käsityöpiiri

Voimaannuttava käsityöpiiri

Olen lukenut, että käsityö on hyvää terapiaa ja aivovoimistelua. Itse uskon tähän väittämään täysin. Käsitöitä suunnitellessa ja tehdessä unohtuvat arjen huolet ja murheet.

lue lisää
Tarinoissa tuntuu

Tarinoissa tuntuu

Ensimmäinen ryhmä, johon osallistuin FinFami Pirkanmaan tuoreena jäsenenä oli Tarinaryhmä. Ja aivan mahtava ryhmä ja kokemus olikin! Siellä syntyi ihan erilainen oma tarina kuin ikinä ennen.

lue lisää
Yksinäisyys ja yhteisöllisyys

Yksinäisyys ja yhteisöllisyys

Tammikuisena tiistaina postiluukustani kolahti kutsu: Joiku of life. ”Ikärikas madmoiselle, hoiva-alan lämpöinen elle, naurunryppy, hyvä sydän, haluamme sinun seuraamme pysähtyvän.

lue lisää
Taistelua ja tähtihetkiä

Taistelua ja tähtihetkiä

Oli kevät, linnut lauloivat ja kukat kukkivat. Istuin puistossa, mutta en kotikaupungissani, vaan Tukholman eteläisessä osassa, Långbron sairaalan puistossa. Olin tullut aamulaivalla Turusta Tukholmaan. Istuin ja itkin. Siskoni kanssa käydyn puhelinkeskustelun takia olin tänne matkustanut. Hän pyysi minulta apua.

lue lisää
FinFami – matkalla mukana

FinFami – matkalla mukana

Tarinani alkaa vuosituhannen vaihteesta, kun mieheni sairasti syövän. Se oli rankkaa aikaa. Lapset olivat pieniä, ja oli pakko vain mennä eteenpäin.

lue lisää
Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry 30 vuotta!

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry 30 vuotta!

30 vuoden aikana psykiatrisessa hoitojärjestelmässä on tapahtunut suuria muutoksia. 1980-luvulta lähtien psykiatrisia sairaalapaikkoja on vähennetty tuntuvasti ja vastuu sairastuneista on tämän myötä siirtynyt yhä enemmän avohoidolle sekä omaisille.

lue lisää

Haluatko jakaa muistojasi yhdistyksen 30-vuotiselta taipaleelta ja kirjoittaa juhlablogiin?

Ota yhteyttä!

Tomi Keiski

Viestintäkoordinaattori (viestintä)
p. 050 320 9499
tomi.keiski@
finfamipirkanmaa.fi

Pin It on Pinterest