Tapahtumat ja Tilaisuudet

Jäsenilta ja kevätkokous

Torstaina 23.3. klo 17 alkaen

Yhdistyksen jäsenillan ohjelmassa on klo 17-18 luento, jossa Mielenterveyden keskusliiton lakimies Oskari Korhonen kertoo uudistuvasta mielenterveyspalvelujen ja päihdehuollon lainsäädännöstä ”Lainvalmistelun välitilinpäätös: missä mennään mielenterveyden osalta?” Lopuksi keskustelua aiheesta.

Kevätkokous klo 18 alkaen.

Kahvitarjoilu.

Paikka: Mielen ry:n Kulma-ravintola (Åkerlundinkatu 3, esteetön kulku Pinninkadun puolelta)
Ilmoittautuminen: https://link.webropolsurveys.com/EP/7400BAA43A11DE4C

 

Omaisten ilta UUSI

Tiistaina 25.4 klo 17.30–19.30

Tervetuloa tutustumaan Sopimusvuori ry:n ja FinFami Pirkanmaan toimintaan ja kuulemaan omaiskokemusasiantuntijaa. Esittelyn lisäksi omaisten illassa keskustellaan siitä, miten voi elää itselleen mielekästä elämää tilanteessa, jossa läheisellä on mielenterveys- ja/tai riippuvuushaasteita.

Omaisten iltaan ovat tervetulleita kaikki Sopimusvuori ry:n asiakkaiden omaiset sekä kaikki, joita Sopimusvuori ry:n ja FinFami Pirkanmaan toiminta kiinnostaa.

Kahvitarjoilu.

Paikka: Sopimusvuoren Pirtti (Federleynkatu 19, Tampere)

 

Lammasniemen voimavarapäivä nuorten vanhemmille

Lammasniemi 6.5. klo 13-20

Voimavarapäivä on suunnattu vanhemmille, joiden n. 13–29-vuotiaalla nuorella on psyykkistä oireilua ja/tai päihteiden käyttöä. Vanhempien voimavarapäivässä sinulla on mahdollisuus tavata toisia samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia ja vahvistaa samalla omia käytössä olevia voimavarjoja. Saat pienten ryhmätuokioiden ja keskustelun lomassa ehkä uusia näkökulmia mieltä askarruttaviin tilanteisiin nuoren kanssa. Voit tulla koko päiväksi tai vain osaksi aikaa.

Lammasniemessä myös vanhemmilla on oikeus chillata. Tarkoitus on myös grillata makkaraa, hörppiä kahvia/teetä ja saunakin lämpiää. Voimavarapäivä on vanhemmille maksuton.

Lammasniemi sijaitsee Vesilahden keskustan lähellä. Tampereen keskustasta ajelee Lammasniemeen noin 30min. Tarkemman osoitteen saat ilmoittautumisen jälkeen.

Ilmoittautumiset:

Lisätietoja: juho.soukka@finfamipirkanmaa.fi tai 040 547 7619

Ilmoittautuminen: sähköpostitse 18.4. mennessä osoitteella info@sopimusvuori.fi

 

Kokemusasiantuntijaomaisen puheenvuoro

Vanhemman tarina siitä, kun nuorella on mielenterveyden ongelmia ja päihderiippuvuutta
Tiistaina 9.5 klo 17.00–18.30

Tule kuulemaan kokemusasiantuntijaomaisen puheenvuoro kokemuksista ja tunteista vanhempana olosta, kun nuorella on mielenterveyden ongelmia ja päihderiippuvuutta. Saat vinkkejä, kuinka kaiken keskellä voi huolehtia omasta jaksamisesta ja mielenhyvinvoinnista. Puheenvuoron jälkeen on aikaa kysymyksille ja omien kokemusten jakamiselle kahvittelun äärellä.

Paikka: Pirkanmaan FinFami (Hämeenkatu 25 A, 3. krs)
Ilmoittautuminen: https://link.webropol.com/ep/nuorenmielenterveysjapaihteet
Lisätietoja: lea.haro@finfamipirkanmaa.fi tai 0400 871 481

 

Mielen hyvinvointipäivä omaisille Ikaalinen

Torstaina 15.6.

Mukavaa yhdessäoloa ja jakamista sekä leppoisaa tekemistä omaisen oman hyvinvoinnin vahvistamiseksi!

klo 10-11 luento ja keskustelua mielen hyvinvoinnista
klo 11.30-12.30 lounas Ravintola Sofiassa (Jyllin Kodit)
klo 12.30-13 siirtyminen tilataksilla Mattilan matkailutilalle
klo 13 hyvinvointiin/luontoon liittyvää toimintaa ulkona tai sisällä (sään mukaan)
Klo 14 päiväkahvit
klo 15 paluu Jyllin Kodille

Kokoontuminen klo 10 Jyllin Kodilla, jonne kulkeminen omalla kyydillä. Tapahtuma on maksuton. Mattilan matkailutilan ympäristö ei ole esteetön. Ota mukaan sopivat ulkovaatteet sään salliessa toimintaa ulkona.

Ilmoittautuminen 31.5.2023 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/EP/0AC9A23412CBDCB0
Paikka: Jyllin Kodit (Jyllinkatu 3, Ikaalinen)
Lisätiedot: Satu Mäkinen (Iloa Arkeen, Jalmari Jyllin säätiö) 044 7532327 tai Teija Eskola (Pirkanmaan FinFami) 050 313 3894 / teija.eskola@finfamipirkanmaa.fi

 

Vähävaraisten lapsiperheiden tapahtumapäivä

Ajankohta varmistuu myöhemmin

Järjestämme keväällä/kesällä kaksi maksutonta matalan kynnyksen tapahtumapäivää vähävaraisille lapsiperheille, joiden elämään mielenterveys- tai päihdehaasteet tuovat ylimääräistä huolta. Toinen tapahtumapäivä suunnataan perheille, joissa lapset ovat pieniä. Toinen päivä tarjotaan perheille, joissa lapset ovat jo teinejä. Tapahtumapäivissä tarjotaan perheille mahdollisuus koko perheen yhteiseen toimintaan sekä tietoa luonnon hyvinvointivaikutuksista ja mielenterveyttä edistävistä vaikutuksista (Metsämieli-menetelmä). Samalla tarjoutuu mahdollisuus vertaistukeen, pieneen irtiottoon arjesta sekä hauskaan yhdessä tekemiseen, uusien ystävien löytämiseen ja mm. makkaran paistoon. Tapahtumapäivien paikat valikoidaan siten, että niihin pääsee helposti myös julkisilla kulkuvälineillä.

Pirkanmaan Osuuskauppa lahjoittaa Pirkanmaan FinFamille tapahtumapäivien järjestämiseen 2 500 euroa. Lahjoitussumma määräytyi Pirkanmaan Osuuskaupan asiakasomistajien antamien äänten perusteella kannustajat.fi äänestyksessä. Kiitämmekin Pirkanmaan Osuuskauppaa ja asiakasomistajia meille myönnetystä tuesta.

 

 

Pin It on Pinterest