Tapahtumat ja Tilaisuudet

Kannustajat Lapsiperhetapahtuma

Lauantaina 23.9 klo 10-14

Tapahtumapäivä järjestetään Lamminpään majalla Tampereella.

Alpakat tulevat vierailemaan ja siliteltäväksi tapahtumaan klo 11-12, lampaat ja ponit klo 12-14 (myös ponitalutusta). Tarjolla on kahvia, teetä, pillimehua ja makkaran paistoa. Tapahtumassa puhutaan myös siitä, millaista kivaa yhteistä tekemistä voi harrastaa luonnossa ja miten se auttaa pitämään mielen virkeänä.

Lapsiperhetapahtuma toteutetaan Pirkanmaan Osuuskaupan järjestämästä Kannustajat-äänestyksestä saaduilla varoilla, jossa lupasimme järjestää kaksi tapahtumapäivää. Toinen tapahtumapäivä nuorille ja heidän vanhemmilleen järjestettiin kesäkuussa.

Lamminpään majalle pääsee paikallisliikenteen avulla. Lähin pysäkki noin 600 metrin kävelymatkan päässä. Katso tarkemmat aikataulut ja bussilinjat: www.nysse.fi

Paikka: Lamminpään maja, Velodromintie 45, Tampere
Ilmoittautumiset 20.9. mennessä Sarille: sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi / 040 544 3139 (txt/whatsapp)

Sinä olet tärkeä -tapahtuma Sastamala

3.-5.10.

Kaikille avoin maksuton mielen hyvinvoinnin tapahtumakokonaisuus.

Yhdistys tarjoaa tietoa, tukea ja toimintaa omaisille, joiden läheisellä on mielenterveyteen ja/tai päihdekäyttöön liittyviä haasteita. Tapahtumassa voi tutustua yhdistyksen toimintaan, keskustella työntekijän ja vapaaehtoisen kanssa, saada materiaaleja sekä kuulla kokemuspuheenvuoroja. Mahdollisuus myös omaisneuvontaan.

SASTAMALAN PÄÄKIRJASTO (Sillankorvankatu 1)

  • 3.-5.10. klo 15-18 yhdistyksen toiminnan esittelyä, materiaaleihin tutustumista ja mahdollisuus keskustella yhdistyksen työntekijän ja vapaaehtoisen kanssa. Lähitorin asiakasohjaaja on paikalla kertomassa lähitorin tarkoituksesta ja toiminnasta.
  • 3.10. klo 15-16 tietoa yhdistyksen tuesta ja toiminnasta sekä omaiskokemuspuheenvuoro
  • 4.10. klo 15-18 yhdistyksen toiminnan esittelyä, myös tietoa omaisneuvonnasta ja vapaaehtoistoiminnasta

SASKY

  • 3.10. opiskelijoille suunnattu Hyvinvointi virtaa -tapahtuma

TAYS SASTAMALA PURSI (Itsenäisyydentie 2 C, Pursi-rakennus, liikuntasali)

Tervetuloa!

Lisätietoja tapahtumakokonaisuudesta: Teija Eskola, teija.eskola@finfamipirkanmaa.fi / 050 313 3894

Ilonan päivän -juhla – sinun vuorosi näkyä

maanantaina 9.10. tarjoilu klo 16-17, ohjelma klo 17-19

Vietämme tämän vuoden Ilonan päivää juhlan merkeissä. Tällä kertaa nostamme esiin omaisten tarinoita tarinateatterin keinoin teemalla omaisen oikeus omaan elämään ja omaan hyvinvointiin – omaisen oikeus tulla nähdyksi ja kuulluksi. Juhla on maksuton.

Ilonan päivän -juhla on samalla myös yhdistyksemme 35-vuotisjuhla. Aloitamme illan pienellä tarjoilulla lämpiön puolella, jonka jälkeen siirrymme vanhan elokuvateatterin penkeille nauttimaan illan esityksestä.

Esityksessä Tarinateatteri Sillan esiintyjät pyytävät yleisöltä tarinoita ja arjen hetkiä, jotka he tuovat näkyväksi teatterin keinoin. Esitysten jälkeen tilanteita käydään läpi vielä keskustellen. Tarinateatteri tuo mukanaan yleisöön Kari Hotakaisen, joka tekee illasta muistiinpanoja. Hän koostaa illan esityksestä oman tarinansa, joka tulee luettavaksi viimeistään joulukuussa.

Paikka: Hällä-näyttämö (Tanssiteatteri MD, Hämeenkatu 25 B)
Ilmoittautuminen: Osallistujamäärä on rajallinen, joten sitovat ilmoittautumiset mahdollisimman aikaisessa vaiheessa sähköisellä lomakkeella: https://link.webropolsurveys.com/EP/7377BD718C70905B

Perhepäivä Piipoossa Lempäälä Ideapark

maanantaina 16.10.klo 10–13

Tule viettämään mukava perhepäivä leikin, kulttuurin ja taiteen parissa syyslomaviikolla.

Päivässä on kaksi 45 min pituista pajaa. Sirkustyöpajassa tutustutaan sirkuksen maailmaan ja pidetään hauskaa yhdessä. Pajoissa kokeillaan erilaisia sirkuslajeja ja -välineitä. Kädentaitopajassa pääsee koko perhe askartelemaan ja luomaan taidetta. Pajojen lisäksi on mahdollisuus vapaaseen leikkiaikaan Piipoon tiloissa.

Tarjoamme välipalan seuraavan aikataulun mukaisesti:

  • 10.00 työpajat 45 min
  • 10.45 välipalatauko
  • 11.15 työpajat 45 min
  • 12.00 vapaata leikkiaikaa

Perheen lapset touhuavat PiiPoossa oman aikuisen kanssa ja vastuulla. Päivä soveltuu perheille, joiden lapset ovat noin 3–12 vuotiaita. Ideaparkissa on myös muuta kivaa ohjelmaa lapsille ja perheille FinFamin ja Ideaparkin järjestämänä samana päivänä.

Osallistujamäärä: 40 henkilöä (aikuiset ja lapset)
Paikka: Kulttuurikeskus, Ideaparkinkatu 4, 37570 Lempäälä
Ilmoittautuminen 9.10 mennessä: link.webropolsurveys.com/EP/2A5C9BD81564CF56
Lisätietoja: minni.haveri@finfamipirkanmaa.fi / 050 357 2475

Jäsenilta & syyskokous

torstaina 26.10.2023 klo 17-18 (jäsenilta) ja klo 18-19 (syyskokous)

Jäsenilllassa: Varjoista valoon – mukana muutoksessa: ryhmistä voimaa arkeen ja jaksamiseen

Yhdistyksen Varjoista valoon hankkeessa tarjotaan läheisille mm. erilaisia vertaistuellisia ryhmiä. Läsnäolotaidot ja kehon kuuntelu –ryhmässä pysähdytään itsen äärelle ja huomio suunnataan omiin kehotuntemuksiin, tunteisiin ja ajatuksiin. Ryhmässä vahvistetaan itsemyötätuntoa, hyväksyntää ja kiitollisuutta erilaisten kehollisten ja meditatiivisten harjoitteiden kautta. Tunne- ja rajatyöskentely sekä arjen keinot hyvinvointiin ja jaksamiseen –ryhmissä avataan rajaamisen käsitettä ja pohditaan rajaamista arjessa. Ryhmissä käsitellään lisäksi yleisesti hyvinvointia, tunteita ja mietitään tunteiden vaikutusta rajaamiseen sekä omaan jaksamiseen. Kaikkien ryhmien punainen lanka on toivo – miten nähdä itsessään oleva hyvä ja myönteinen sekä vahvistaa sitä.

Tule kuulemaan lisää siitä missä Varjoista valoon -hankkeessa mennään ja mihin suunnataan!

Jäsenillan jälkeen jatketaan suoraan vuosikokoukseen.

Paikka: selviää myöhemmin, ilmoitetaan verkkosivuillamme
Ilmoittautumiset: link.webropolsurveys.com/EP/8A27A23F97286988
Lisätiedot: Silja Lampinen, 040 7199262 / silja.lampinen@finfamipirkanmaa.fi

Joulujuhla = Jouluretki Haapaniemen tilalle

Lauantaina 25.11.

Yhdistyksen perinteistä joulujuhlaa vietetään tänä vuonna retkenä. Lisätiedot ja ohjeet ilmoittautumiseen: finfamipirkanmaa.fi/retket

Lapsiperheiden joulu

Lauantai 9.12. klo 10-13

Tervetuloa maksuttomaan ja kaikille avoimeen jouluiseen lapsiperhetapahtumaan. Monitoimitalo 13 on täynnä hauskaa yhteistä tekemistä lasten ja aikuisten iloksi. Luvassa on pientä jouluista herkuttelua, jouluisia käsityöpajoja, askartelupisteitä, kasvomaalausta, peuhurata ja perheen pienimpien jouludisco.

Sadalle ensimmäiselle lapselle on luvassa Pirkkalan Prisman tarjoama joulun yllätyspussi. Tampereen Stockmann tarjoaa lapsille pillimehut.

Tapahtuman toteuttaa yhteistyössä Pirkanmaan FinFami, MLL Tampere ja Tampereen kaupungin Monitoimitalo 13.
Yhteistyöhön ovat lähteneet mukaan myös Stockmann Tampere ja Pirkkalan Prisma.

Paikka: Monitoimitalo 13 (Pellavatehtaankatu 4, Tampere)

 

 

Pin It on Pinterest