Tapahtumat ja Tilaisuudet

Syksy 2020

Syksyllä on luvassa useampi tapahtuma ja tilaisuus. Seuraamme koronatilanteen kehittymistä ja muutokset ovat mahdollisia.

 

Tilaisuudet ja tapahtumat ovat pääosin suunnattu sairastuneiden läheisille ja ammattilaisille. Jotkin tapahtumat ovat Pirkanmaan FinFamin jäsenille ja vapaaehtoisille.Tilaisuudet ja tapahtumat ovat pääosin suunnattu sairastuneiden läheisille ja ammattilaisille. Jotkin tapahtumat ovat Pirkanmaan FinFamin jäsenille ja vapaaehtoisille.Osa tilaisuuksista ja tapahtumista on avoimia, eivätkä ne vaadi ilmoittautumisia. Osa tapahtumista on maksullisia ja osa vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Syyskuu

Mielenterveyskahvila

maanantaina 14.9. klo 13.30-15.30

Toivosta turvaa -hanke on mukana Mielen ry:n Mielenterveyskahvilassa keskustelemassa mielen hyvinvointiin vaikuttavista asioista. Keskustelun tueksi kahvilassa esitellään hankkeessa koottu Perheiden hyvinvointipuu, joka auttaa pohtimaan omaa arjen hyvinvointia vahvistavia tekijöitä. Hyvinvointipuu on rakennettu yhteistyössä läheisten ja perheiden kanssa.

Kahvilaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Paikka: Mielen ry:n ravintola Kulma (Åkerlundinkatu 3)

Lisätiedot: toivostaturvaa@finfamipirkanmaa.fi / 050 505 6533

Lokakuu

Ilonan päivä – stigma

perjantaina 9.10. klo 13-16  

Ilonan päivän tämän vuoden teemana on stigma.Ilonan päivässä luennoivat teologian tohtori Karoliina Ahonen ja Mielenterveyden keskusliiton kehittäjä-sosiaalityöntekijä valtiotieteiden tohtori Päivi Rissanen. Heidän lisäkseen ääneen pääsevät kokemusasiantuntijat.

Karoliina Ahonen on tutkinut väitöskirjassaan suomalaisen mielenterveyspolitiikan muodostumista mielisairaaloiden lakkauttamisen jälkeen. Hän on selvittänyt, miten julkinen valta on pyrkinyt turvaamaan kansalaisten perus- ja ihmisoikeudet mielenterveys-työtä ohjatessaan. Mielenterveyden häiriöön sairastuneiden ihmisoikeuksia ei voi edistää, mikäli yhteiskunnan syrjäyttäviin tekijöihin ei puututa.
Päivi Rissanen tutki väitöskirjassaan psyykkisen sairastumisen ja kuntoutumisen prosessia omakohtaisen kokemuksensa kautta. Rissanen on tuottanut tietoa sairastumisen ja kuntoutumisen prosessista yksiön identiteettikysymyksenä, siitä kuinka tutkijasta tuli potilas ja kuntoutuja. Rissanen tuo keskusteluun myös vertaistuen, kokemusasiantuntijuuden ja kokemustutkimuksen mahdollisuudet sekä niiden merkityksen yksilölle, palvelujärjestelmälle, mielenterveystyölle ja yhteiskunnalle.

Ilmoittaudu: Koronatilanteen vuoksi paikkoja on todennäköisesti hyvin rajallinen määrä. Tilaisuus on tarkoitus striimata eli sitä voi seurata netissä.Ilmoittautumiset 2.10. klo 12 mennessä: www.lyyti.in/ilona20

Paikka: Pääkirjasto Metso, Lehmussali Pirkankatu 2, Tampere

Lisätiedot: oili.huhtala@finfamipirkanmaa.fi / 0400 512 878

 

Mielen ja kehon hyvinvointipäivä Sastamalassa

tiistaina 20.10. klo 10-16

Tervetuloa viettämään päivä keskittyen oman mielen ja kehon hyvinvointiin hyvässä seurassa! Päivän aikana perehdymme positiivisen mielenterveyden vahvistamiseen sekä kehon ja mielen hyvinvoinnin parantamiseen psykofyysisen fysioterapian keinoin. Luvassa myös ajatusten vaihtoa aiheiden tiimoilta, hyvää ruokaa ja sään salliessa syksyistä ulkoilua.

Tapahtuma on maksuton, osallistujamäärä max 20 henkilöä.

Paikka: Tyrvään pappila, Asemakatu 4, Sastamala
Ei kuljetusta, jokainen järjestää saapumisensa paikalle itse.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: silja.lampinen@finfamipirkanmaa.fi / 040 719 9262

 

Jäsenilta ja syysikokous

torstaina 29.10. klo 17 alkaen  

Tervetuloa yhdistyksen jäseniltaan ja syyskokoukseen. Jäsenilta klo 17 alkaen, vuosikokous klo 18 alkaen. Jäsenillassa tuodaan esille yhdistyksen edunvalvonta- ja vaikuttamistyöryhmän toimintaa.

Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

Ilmoittautumiset 23.10. mennessä www.lyyti.in/syyskokous20

Paikka: Buffet Cafe Linkosuo (Näsilinnankatu 26, Tampere)

Lisätiedot: oili.huhtala@finfamipirkanmaa.fi / 040 051 2878

 

Marraskuu

MIKÄMIES! goes pyynikki

lauantaina 7.11. klo 12-15 (alustava aika) 

Päivä on suunnattu miehille ja heidän läheisilleen. Tapahtuma soveltuu koko perheelle. MIKÄMIES!-tapahtuma on tarkoitus järjestää tällä kertaa Pyynikillä osana Miesten viikkoa. Tapahtuman sisältö tarkentuu syksyn aikana ja siinä otetaan huomioon vallitsevat koronarajoitukset. Lisätietoja tapahtumasta Pirkanmaalla miesten parissa työtä tekevät yhdistykset järjestävät tapahtumassa erilaisia rasteja ja luvassa on mm. makkaraa ja munkkeja.

Paikka: Pyynikki, Pyynikin näkötorni

Lisätiedot: jukka.torro@finfamipirkanmaa.fi / 040 719 9355

Avoimet ovet

torstaina 16.11. klo 13-17  

Tervetuloa tutustumaan Pirkanmaan FinFamin toimintaan ja tiloihin. Järjestämme jälleen avoimien ovien -päivän. Luvassa kahvitarjoilua, keskusteluita ja pientä ohjelmaa. Tilaisuus on kaikille avoin.

Paikka: Hämeenkatu 25 A, 3. ja 6. kerros

Lisätiedot: niina.ojala@finfamipirkanmaa.fi / 040 582 5343

Joulujuhla

perjantaina 20.11. klo 17-20  

Tervetuloa viettämään yhteistä joulujuhlaa. Lauletaan joululauluja, syödään hyvää jouluruokaa ja vietetään iloinen juhla hyvässä seurassa perinteiseen tapaan.Joulupukkikin saapuu paikalle, joten varaathan pienen paketin mukaan. Jos haluat esittää ohjelmaa, ota yhteyttä omaisneuvontaan (040 722 4292 / omaisneuvonta@finfamipirkanmaa.fi).

Joulujuhlan osallistumismaksu on 15 €.

Ilmoittautumiset 9.11. mennessä osoitteessa: www.lyyti.in/joulujuhla2020

Paikka: Ravintola Suomalainen Klubi (Puutarhakatu 13, Tampere)

Lisätiedot: niina.ojala@finfamipirkanmaa.fi / 040 582 5343

Pin It on Pinterest