Kokemusasiantuntijatoiminta

Kokemusasiantuntijana tuet vertaisia

Kokemusasiantuntija on henkilö, joka jakaa kokemustietoa toivon ja selviytymisen näkökulmasta käsin. Kokemusasiantuntijana toimiminen tarjoaakin
omaisille osallisuuden, auttamisen sekä vaikuttamisen kokemuksia. 

Tule kokemusasiantuntijaksi – me tarvitsemme sinua!

Kokemusasiantuntijana

  • voit osallistua yhdistyksen toiminnan kehittämiseen ja arviointiin
  • voit antaa vertaistukea sekä yhdistyksen että psykiatrian poliklinikkojen omaisneuvonnassa.
  • voit vaikuttaa tulevien sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten osaamiseen jakamalla kokemusasiantuntijana tarinaasi ja kokemuksiasi oppitunneilla.
  • voit osallistua erilaisiin kaupungin ja sairaanhoitopiirin mielenterveys -ja päihdepalveluiden työryhmiin, joissa pääset mukaan suunnittelemaan, toteuttamaan ja arvioimaan toimintaa.
  • sinulle avautuu mahdollisuus vaikuttaa mielenterveysasioihin ja omaisten hyvinvointiin, jakamalla tarinaasi eri medioissa.
  • sinua tarvitaan myös kurssitoiminnassa ja yleisöluennoilla kertomassa omaa tarinaasi.

Lisätietoja

Lea Härö

Koordinaattori (vapaaehtoistoiminta, kokemusasiantuntijatoiminta)
p. 0400 871 481
lea.haro@finfamipirkanmaa.fi

Omaisen polku kokemusasiantuntijaksi -koulutus

Kokemusasiantuntijakoulutukseen voi hakeutua, kun läheisen sairastumisesta on kulunut jo jonkin aikaa ja omainen on pystynyt jäsentämään omia kokemuksiaan riittävällä tavalla. Kokemusasiantuntijakoulutus koostuu neljästä osasta, joilla kaikilla on oma tehtävänsä.

Tarinaryhmässä tarkastellaan mielenterveysomaisen omia kokemuksia mm. terapeuttisen kirjoittamisen ja erilaisten toiminnallisten harjoitusten avulla. 

Katso tarinaryhmän ajankohtaiset tiedot täältä.

Koulutuksessa tutustutaan kokemusasiantuntijan tehtäviin ja toimeksiantajiin, hiotaan tarinaryhmässä muodostunutta tarinaa sopivaksi erilaisiin tilanteisiin sekä esiintymisiin ja kohennetaan omia esiintymisvalmiuksia.

Koulutuksessa tutustutaan yhdistyksen toimintaan sekä vapaaehtoistoimijan polkuun ja mahdollisuuksiin toimia yhdistyksessä. Erilaisten toiminnallisten harjoitusten kautta kasvatetaan itsetuntemusta ja pohditaan oman motivaation lähtökohtia.

Katso lisää tietoa vapaaehtoistoiminnasta ja ajankohtaiset tiedot vapaaehtoistoiminnan koulutuksesta täältä.

Prospect-ryhmässä tavoitellaan omaisen hyvinvoinnin ja elämänhallinnan tunteen lisääntymistä. 

Lue lisää Prospect-ryhmästä täältä.

Ryhmänohjaajat

Olemme koonneet materiaalia seuraavalle sivulle, josta ryhmänohjaajat voivat ladata niitä käyttöönsä: www.finfamipirkanmaa.fi/ryhmanohjaajien-materiaaleja/

Pin It on Pinterest