Kokemusasiantuntijatoiminta

Kokemusasiantuntijana tuet vertaisia

Kokemusasiantuntija on henkilö, joka jakaa kokemustietoa toivon ja selviytymisen näkökulmasta käsin. Kokemusasiantuntijana toimiminen tarjoaakin
omaisille osallisuuden, auttamisen sekä vaikuttamisen kokemuksia. 

Tule kokemusasiantuntijaksi – me tarvitsemme sinua!

Kokemusasiantuntijana

  • voit osallistua yhdistyksen toiminnan kehittämiseen ja arviointiin
  • voit antaa vertaistukea sekä yhdistyksen että psykiatrian poliklinikkojen omaisneuvonnassa.
  • voit vaikuttaa tulevien sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten osaamiseen jakamalla kokemusasiantuntijana tarinaasi ja kokemuksiasi oppitunneilla.
  • voit osallistua erilaisiin kaupungin ja sairaanhoitopiirin mielenterveys -ja päihdepalveluiden työryhmiin, joissa pääset mukaan suunnittelemaan, toteuttamaan ja arvioimaan toimintaa.
  • sinulle avautuu mahdollisuus vaikuttaa mielenterveysasioihin ja omaisten hyvinvointiin, jakamalla tarinaasi eri medioissa.
  • sinua tarvitaan myös kurssitoiminnassa ja yleisöluennoilla kertomassa omaa tarinaasi.

Lisätietoja

Lea Härö

Koordinaattori (vapaaehtoistoiminta, kokemusasiantuntijatoiminta, omaisneuvonta)
p. 0400 871 481
lea.haro@finfamipirkanmaa.fi

Niina Ojala

Järjestösihteeri, koordinaattori (toimisto- ja jäsenasiat, vapaaehtois- ja kokemusasiantuntijatoiminta)
p. 040 582 5343
niina.ojala@finfamipirkanmaa.fi

Omaisen polku kokemusasiantuntijaksi -koulutus

Kokemusasiantuntijakoulutukseen voi hakeutua, kun läheisen sairastumisesta on kulunut jo jonkin aikaa ja omainen on pystynyt jäsentämään omia kokemuksiaan riittävällä tavalla. Kokemusasiantuntijakoulutus koostuu neljästä osasta, joilla kaikilla on oma tehtävänsä.

Tarinaryhmässä tarkastellaan mielenterveysomaisen omia kokemuksia mm. terapeuttisen kirjoittamisen ja erilaisten toiminnallisten harjoitusten avulla. 

Katso tarinaryhmän ajankohtaiset tiedot täältä.

Koulutuksessa tutustutaan kokemusasiantuntijan tehtäviin ja toimeksiantajiin, hiotaan tarinaryhmässä muodostunutta tarinaa sopivaksi erilaisiin tilanteisiin sekä esiintymisiin ja kohennetaan omia esiintymisvalmiuksia.

Koulutuksessa tutustutaan yhdistyksen toimintaan sekä vapaaehtoistoimijan polkuun ja mahdollisuuksiin toimia yhdistyksessä. Erilaisten toiminnallisten harjoitusten kautta kasvatetaan itsetuntemusta ja pohditaan oman motivaation lähtökohtia.

Katso lisää tietoa vapaaehtoistoiminnasta ja ajankohtaiset tiedot vapaaehtoistoiminnan koulutuksesta täältä.

Prospect-ryhmässä tavoitellaan omaisen hyvinvoinnin ja elämänhallinnan tunteen lisääntymistä. 

Lue lisää Prospect-ryhmästä täältä.

Koulutukset 2022

MA 20.6. OMAISEN POLKU KOKEMUSASIANTUNTIJAKSI INFO-TILAISUUS

klo 16.30–18.00 Hämeenkatu 25 A, 6 krs

Tervetuloa saamaan tietoa yhdistyksemme kokemusasiantuntijatoiminnasta ja omaisille kehittämästämme omaisen polku kokemusasiantuntijaksi- koulutuspolustamme. Tilaisuudessa saat tarkempaa tietoa omaisen polun koulutusten sisällöistä ja voit esittää kysymyksiä. Saat myös mahdollisuuden kuulla koulutuksissa mukana olleiden ja yhdistyksen kokemusasiantuntijatoiminnassa mukana olevien kokemuksia ja omaispuheenvuoroja.

Ilmoittautumiset linkin kautta:https://link.webropol.com/ep/OmaisenpolkuINFO

Lisätietoa: Lea Härö p. 0400 871 481 tai lea.haro@finfamipirkanmaa.fi

--- ---

KOKEMUKSET SANOIKSI- OMAISESTA KOKEMUSASIANTUNTIJAKSI

YHDISTETTY 7 KERRAN TARINARYHMÄ JA KOKEMUSASIANTUNTIJA-KOULUTUS

KLO 16.30–20.00 Hämeenkatu 25 A, 6 krs

Maanantaisin 8.8., 15.8., 22.8., 29.8., 5.9., 12.9. ja 19.9

Koulutus on suunnattu mielenterveys- ja/tai päihdeläheisille, jotka ovat kiinnostuneita kokemusasiantuntijaomaisina toimimisesta. Kokemusasiantuntijaomaisena pääset tarjoamaan vertaistukea toisille läheisille. Saat myös mahdollisuuksia vaikuttaa ja tuoda esille kokemuksiasi, ääntäsi ja näkökulmiasi esim. läheisenä olosta ja tuen tarpeesta oman mielenkiintosi mukaan niin omaisille, kuin ammattilaisille erilaisissa tilaisuuksissa, tehtävissä, työryhmissä ja mediassa.

Koulutuksessa pääset vertaistuen, ammatillisen ohjauksen, terapeuttisen kirjoittamisen ja erilaisten toiminnallisten harjoitusten avulla läpikäymään omaisena olon elämänkaartasi, sanoittamaan kokemuksesi sanoiksi tarinan muotoon sekä muokkaamaan tarinaasi eri näkökulmista.

Koulutuksessa saat myös mm. vinkkejä esiintymiseen ja rakentavan palautteen antamiseen sekä saat tietoa yhdistyksen kokemusasiantuntijatoiminnasta ja erilaisista mahdollisuuksista toimia ja vaikuttaa.

Koulutus yhdessä yhdistyksen vapaaehtoistoiminnan peruskoulutuksen kanssa antaa pätevyyden toimia kokemusasiantuntijaomaisena. Koulutus täyttää eri kokemusasiantuntijayhdistysten määrittämät koulutusvaatimukset.

Tähän koulutukseen osallistuminen ei velvoita sinua osallistumaan muihin yhdistyksemme koulutuksiin tai toimimaan yhdistyksessä.

Ilmoittautumiset: https://link.webropol.com/ep/7kerranKokemusasiantuntijakoulutus

Lisätietoa: Lea Härö p. 0400 871 481 tai lea.haro@finfamipirkanmaa.fi

---

 

Pin It on Pinterest