Kolmen kimppa

Tietoa ja vertaistukea parisuhteessa oleville nuorille miehille

Kolmen kimppa -projektissa tarjotaan tietoa ja vertaistukea nuorille (20 – 40 v.) miehille, joita huolettavat tai kuormittavat kumppanin mielenterveyteen tai päihteiden käyttöön liittyvät asiat. Järjestämme miehille neuvontaa, vertaistapaamisia ja vertaistukiryhmiä.

Toimintaan osallistuminen on maksutonta eikä edellytä yhdistyksen jäsenyyttä. Myöskään asuinpaikalla ei ole merkitystä toimintaan osallistumisen kannalta. 

Kolmen kimppa -projektin toimintaa

Omaisneuvonta

Mahdollisuus kahdenkeskiseen keskusteluun ammattilaisen kanssa. Keskustelu sisältää tarpeen mukaan tietoa, ohjausta ja neuvontaa mielenterveyden häiriöistä ja niiden vaikutuksista arkeen sekä parisuhteeseen/perhe-elämään.

Omaisneuvontaa järjestetään koko Pirkanmaan alueella. Neuvonta on mahdollista myös skypen tai chatin välityksellä. Ajan omaisneuvontaan voi varata puhelimitse tai sähköpostitse Tiinalta.

Vertaistapaamiset

Vertaistapaamisissa on mahdollisuus jakaa kokemuksia samassa tilanteessa olevan vertaisen kanssa.

Kaikille avoin miesten ryhmä

Keskustelua parisuhteeseen ja perhe-elämään liittyvistä teemoista (esimerkiksi vuorovaikutus parisuhteessa, seksuaalisuus) sekä omien kokemusten ja niihin liittyvien tunteiden sekä ajatusten vapaamuotoista läpikäyntiä.

Kysymyksiä miehille oman tilanteen pohtimisen tueksi

Oheisen kysymyslistan avulla voi pohtia omaa tilannettasi ja käyttää sitä apuna asian puheeksi ottamiseen kumppanisi tai ammattilaisen kanssa.

  • Tietääkö kumppanisi tai osaako hän kertoa syyn mahdolliseen käyttäytymisen muutokseen tai oireiluun? Tiedätkö syyn, mistä kumppanisi mielenterveysongelmat johtuvat?
  • Pystyykö kumppanisi kertomaan, kuinka kauan oireilu on kestänyt?
  • Oletko ollut tietoinen kumppanisi sairaudesta jo ennen suhteen aloittamista?
  • Onko kumppanisi halukas hakemaan ja ottamaan vastaan apua ja ymmärtääkö hän oman tilanteensa?
  • Oletko itse saanut tarpeeksi tietoa kumppanisi sairauteen tai oireiluun liittyen?
  • Pystytkö tunnistamaan, milloin kumppanisi oirehtii?
  • Oletko ollut tietoinen kumppanisi diagnoosin oirekuvasta eli miten sairaus vaikuttaa käyttäytymiseen? Ja miten se vaikuttaa nimenomaan kumppanisi kohdalla (ks. edellä mainittu psyykkinen oireilu)
  • Onko kumppanillasi tai itselläsi tukiverkostoa, joka olisi tietoinen asiasta (esimerkiksi omat vanhemmat, muut sukulaiset, kaverit jne.) ja jolta voi pyytää apua tai tukea?

Lisätietoja

Tiina Vartiainen

Aluekoordinaattori
(Pirkanmaan alue)
p. 050 448 8134
tiina.vartiainen@
finfamipirkanmaa.fi

Pin It on Pinterest