Koulutukset ja luennot 

Koulutukset ja luennot

Yhdistys järjestää maksuttomia koulutuksia ja yleisöluentoja omaisille sekä kaikille aiheista kiinnostuneille. Luennoilla sosiaali- tai terveysalan ammattilaiset kertovat psyykkisistä sairauksista sekä niiden hoidosta ja siitä, miten omainen voi olla tukena kuntoutujan hoidossa. Usein mukana on myös kokemusasiantuntijan tarina. Luentojen lisäksi yhdistyksellä järjestetään erilaisia koulutuskokonaisuuksia mm. vapaaehtoistyöhön liittyen.

Luennot

Luento perhe- ja lähisuhdeväkivallasta ja sen monimuotoisuudesta

Asiantuntijaluennoijana on Samu Hisso, joka on kriisityöntekijä perheväkivaltaklinikka Setlementti Tampereella.

Mielenterveyden Studia Generalia -luentosarja

Tampereen mielenterveys- ja päihdepalvelut ja Pirkanmaan FinFami tarjoavat maksuttoman luentosarjan.

Ilonan päivän seminaari ylisukupolvisuudesta

Miksi mielenterveys- ja päihdeongelmat siirtyvät sukupolvelta toiselle ja miten kierteen saisi katkaistua. Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan seminaariin.

Vanhempien infoillat

Nuorisopsykiatrian poliklinikan ja Pirkanmaan FinFamin järjestämä vanhempien infoillat on tarkoitettu heille, joiden lapsi on asiakkaana nuorisopsykiatrian poliklinikalla.

koulutukset

 

Tarinaryhmä, kangasala

Huom! Infotilaisuus järjestetään 24.10. Kangasalan pääkirjastossa. Ryhmään voi hakea tilaisuuden jälkeen.

Tarinaryhmässä käydään läpi omia kokemuksia mielenterveys- tai päihdeongelmaisen läheisenä erilaisten toiminnallisten harjoitusten ja ryhmän antaman vertaistuen avulla.

 

Kokemusasiantuntijakoulutus

Huom! Infotilaisuus järjestetään 2.9. Pirkanmaan FinFamin tiloissa. Ryhmään voi hakea tilaisuuden jälkeen.

Kokemusasiantuntijakoulutuksessa tutustutaan kokemusasiantuntijan tehtäviin, luodaan oma tarina ja hiotaan sitä esiintymistilanteisiin sopivaksi ja harjoitellaan esiintymistaitoja.

Prospect

PROSPECT–ryhmä on suunnattu omaisille, joiden läheinen on sairastunut psyykkisesti. PROSPECT on teemallinen vertaistukiryhmä, jonka ohjaajina toimivat koulutetut vertaiset.

 

Vapaaehtoistoiminnan peruskoulutus

Vapaaehtoistoiminnan koulutuksessa tutustutaan yhdistyksen toimintaan, vapaaehtoistoimijan polkuun sekä vapaaehtoisen mahdollisuuksiin toimia yhdistyksessä.

 

Pin It on Pinterest