Koulutukset ja luennot 

Koulutukset ja luennot

Yhdistys järjestää maksuttomia koulutuksia ja yleisöluentoja omaisille sekä kaikille aiheista kiinnostuneille. Luennoilla sosiaali- tai terveysalan ammattilaiset kertovat psyykkisistä sairauksista sekä niiden hoidosta ja siitä, miten omainen voi olla tukena kuntoutujan hoidossa. Usein mukana on myös kokemusasiantuntijan tarina. Luentojen lisäksi yhdistyksellä järjestetään erilaisia koulutuskokonaisuuksia mm. vapaaehtoistyöhön liittyen.

Asiakkaana sosiaalipalveluissa -verkkokoulutus

Maanantaina 6.2.2023 klo 13.00–14.30

Millaisissa pulmatilanteissa ja arjen haasteissa kannattaa ottaa yhteyttä sosiaalipalveluihin? Mitä sisältyy asiakkaan oikeuksiin sosiaalipalveluissa? Mitä tarkoittaa omatyöntekijä? Miten asiakkaan läheiset huomioidaan sosiaalipalveluissa? Mitä asiakas tai omainen voi tehdä, jos on tyytymätön palveluun tai kohteluun?

Luennon lisäksi keskustelua aiheesta. Kouluttajina Teija Eskola Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry ja Riikka Mettälä Mielenterveyden keskusliitto.

Koulutus järjestetään Zoomissa, joten voit osallistua asuinpaikkakunnaltasi. Sinulle lähetetään osallistumislinkki ilmoittautumisen yhteydessä antamaasi sähköpostiin vähän ennen koulutuspäivää.

Paikka: verkossa (Zoom)
Ilmoittautumiset:  Ilmoittaudu 3.2. klo 10 mennessä, niin saat Zoom-linkin koulutukseen. Ilmoittautua voit MTKL:n sivujen kautta osoitteessa https://www.mtkl.fi/toimintamme/tapahtumat-kurssit-koulutukset/tapahtumakalenteri/?tapahtuma=huolien-hetki-asiakkaana-sosiaalipalveluissa&id=5398
Lisätiedot: teija.eskola@finfamipirkanmaa.fi

MTEA1 - Ikääntyvä mieli – mielenterveys elämäntaitoja ikääntyessä

Keskiviikkona 8.3. / 15.3. / 22.3. / 29.3 klo 12.00–15.15

Koulutus on ilmainen ja se on suunnattu ikääntyville mielenterveys- ja/tai päihdeomaisille.

Mielenterveyden ensiapu® 1-koulutuksessa osallistuja saa tutkittua tietoa mielenterveydestä ja siihen vaikuttavista tekijöistä ja pääsee harjoittelemaan mielenterveystaitoja. Ikääntyvä mieli – mielenterveys elämäntaitona ikääntyessä -koulutuksessa käsitellään MTEA1 - koulutuksesta tuttuja teemoja ikääntyvän ihmisen näkökulmasta. Koulutuksessa käsitellään ikääntymistä moninaisena elämänvaiheena: ikääntyvän mielen riski- ja suojatekijät, ikääntyvän tunne-elämän erityispiirteet, ihmissuhteiden merkitys ikääntyessä, ikääntyminen ja kriisit.

Yhdistys tarjoaa osallistujille kahvit pienen suolaisen välipalan kera.

Paikka: Pirkanmaan FinFami (Hämeenkatu 25 A, 3. krs)
Ilmoittautumiset 9.1. alkaen: https://link.webropol.com/ep/MTEA1ikaantyvamieli
Lisätiedot: 0400 871 481 tai lea.haro@finfamipirkanmaa.fi

Mielen hyvinvointiluento

Torstaina 13.4. klo 16.30–19.00

Omaisille ja kaikille aiheista kiinnostuneille suunnattu luentotilaisuus, jonka aiheina ovat tunne- ja läsnäolotaidot, sekä toipumisen näkökulma.

Tunne- ja läsnäolotaitojen osuudessa keskitytään vaikeiden ja haastavien tunteiden hyväksymiseen, sekä myönteisten tunteiden ja itsemyötätunnon vahvistamiseen. Lisäksi pysähdytään huomioimaan omaa kykyämme olla läsnä sekä mietitään keinoja, kuinka pysähtyä arjessa.

Illan aikana perehdytään myös toipumisorientaatio-näkökulmaan, oman näköisen itselle merkityksellisen elämään tärkeyteen ja positiiviseen mielenterveyteen.

Tilaisuuden alussa kahvitarjoilu.

Paikka: Pääkirjasto Metso, Kuusi-Sali
Ilmoittautumiset 2.4. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/EP/45D4D732C566DE20
Lisätiedot: juho.soukka@finfamipirkanmaa.fi tai 040 547 7619

Pin It on Pinterest