Koulutukset ja luennot - Mielenterveysomaiset Pirkanmaa - FinFami ry

Koulutukset ja luennot 

Koulutukset ja luennot

Yhdistys järjestää maksuttomia koulutuksia ja yleisöluentoja omaisille sekä kaikille aiheista kiinnostuneille. Luennoilla sosiaali- tai terveysalan ammattilaiset kertovat psyykkisistä sairauksista sekä niiden hoidosta ja siitä, miten omainen voi olla tukena kuntoutujan hoidossa. Usein mukana on myös kokemusasiantuntijan tarina. Luentojen lisäksi yhdistyksellä järjestetään erilaisia koulutuskokonaisuuksia mm. vapaaehtoistyöhön liittyen.

Luennot

 

Päihderiippuvuuden synty ja sen hoito

Maksuton päihderiippuvuutta käsittelevä yleisöluento, jossa asiantuntijana psykiatrian erikoislääkäri Reijo Laitinen.

 

Sexfullness – yhdessä jaettu nautinto

Tule kuuntelemaan, miten voit saada lisää Sexfullnessia elämääsi, mikä on Sexfullness-hissi, mitä on Suomi-miesten Sexfullness ja miten onnellisuus liittyy seksuaalisuuteen.

 

Itseni näköinen elämä

Syksyn vanhusten viikolla on hyvä hetki pohtia mielen hyvinvoinnin merkitystä omalle jaksamiselle ja toimintakyvylle. Tervetuloa pysähtymään aiheen äärelle kaikille avoimeen tilaisuuteen alustuksen ja keskustelujen merkeissä.

 

Kolmen kimpan teemalliset luentoillat

Kolmen kimppa -projekti järjestää syksyllä 2018 kaksi luento- ja keskusteluiltaa yhteistyössä muiden järjestötoimijoiden kanssa.

 

LUENTO IKÄÄNTYNEIDEN HARHALUULOISUUSHÄIRIÖSTÄ

Ikääntyessään ihmisellä voi ilmetä erilaisia harhaluuloja. Asiantuntijana illassa on psykiatri Annamari Sorri, TAYS/neuro–ja vanhuspsykiatrian ylilääkäri.

koulutukset

 

Vapaaehtoistoiminnan peruskoulutus

Vapaaehtoistoiminnan koulutuksessa tutustutaan yhdistyksen toimintaan, vapaaehtoistoimijan polkuun sekä vapaaehtoisen mahdollisuuksiin toimia yhdistyksessä.

 

Tarinaryhmä

Erilaisten toiminnallisten harjoitusten ja ryhmän antaman vertaistuen avulla käydä läpi omia kokemuksia mielenterveys- tai päihdeongelmaisen läheisenä.

 

Kokemusasiantuntijakoulutukset Tampereella ja Sastamalassa

Kokemusasiantuntijakoulutuksessa tutustutaan kokemusasiantuntijan tehtäviin, hiotaan tarinaryhmässä syntynyttä omaa tarinaa esiintymistilanteisiin ja harjoitellaan esiintymistaitoja.

Pin It on Pinterest