Koulutukset ja luennot 

Koulutukset ja luennot

Yhdistys järjestää maksuttomia koulutuksia ja yleisöluentoja omaisille sekä kaikille aiheista kiinnostuneille. Luennoilla sosiaali- tai terveysalan ammattilaiset kertovat psyykkisistä sairauksista sekä niiden hoidosta ja siitä, miten omainen voi olla tukena kuntoutujan hoidossa. Usein mukana on myös kokemusasiantuntijan tarina. Luentojen lisäksi yhdistyksellä järjestetään erilaisia koulutuskokonaisuuksia mm. vapaaehtoistyöhön liittyen.

MIELEN HYVINVOINTI - POSITIIVINEN MIELENTERVEYS JA SEN VAHVISTAMINEN

Maanantaina 16.9. klo 17.30

Tule mukaan avoimeen keskusteltutilaisuuteen, joka järjestetään yhteistyössä Ylöjärven kaupungin Mielenterveysneuvoston kanssa.
Kaikille avoimen keskustelutilaisuuden aiheena on Mielen hyvinvointi – positiivinen mielenterveys ja sen vahvistaminen. Mukana tapahtumassa on myös paikallisia mielenterveysjärjestöjä, kuten MIELI Ylöjärven Mielenterveys ry sekä Ylöjärven mielenterveysyhdistys Tammi ry. Pääkirjasto Leijassa on tilaisuuden yhteydessä aiheeseen liittyvä aineistonäyttely. Tilaisuuteen mahtuu 70 ensimmäistä. Tervetuloa mukaan!

Paikka: Ylöjärven kaupungin pääkirjasto Leija
Lisätiedot: suvi.saarinen@ylojarvi.fi / 044 481 1471

 

Psyykkinen sairaus perheessä - Miten tästä eteenpäin? teams

Maanantaina 4.11. klo 13.00-14.30 etäyhteydellä

Perheenjäsenen sairastuminen psyykkisesti on usein kriisi koko perheelle ja vaikuttaa monen ihmisen elämään. Miten sairastuminen vaikuttaa perheen arkeen? Mistä voi saada apua ja tukea?

Ilmoittautuminen 12.8. alkaen Mielenterveyden keskusliiton tapahtumakalenterin kautta:
www.mtkl.fi/toimintamme/tapahtumat-kurssit-koulutukset/tapahtumakalenteri/

Ilmoittautujille lähetetään Teams-linkki ennen koulutusta.

Koulutus järjestetään yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton kanssa.

Lisätiedot:
Teija Eskola, Pirkanmaan Finfami, teija.eskola@finfamipirkanmaa.fi
Riikka Mettälä, Mielenterveyden keskusliitto, riikka.mettala@mtkl.fi

Vanhemman kokemus nuoren sairastumisesta psyykkisesti Etäyhteys

Mielenterveysmessut verkossa ti-ke 19.-20.11. klo 10-17

Mielenterveysmessujen (Mielenterveyden keskusliitto) yleisöluentona Pirkanmaan Finfamin omaiskokemusasiantuntijan tarina.

Toivoa toivottomassa tilanteessa
Tyttären ahdistus ja itsetuhoisuus. Kuinka pysyä tasapainossa, kun lapsi kulkee kriisistä kriisiin. Mikä auttaa, kun toinen haluaa kuolla, miten itsestä huolehtiminen tuli ensisijaisen tärkeäksi.

Omaiskokemuspuheenvuoro on verkossa toteutuva maksuton yleisöluento. Tarkista messujen ohjelman aikataulu syksyllä www.mtkl.fi.

Lisätiedot: teija.eskola@finfamipirkanmaa.fi / 050 313 3894

Pin It on Pinterest