Kurssit

Kursseilta löydät uusia toimintamalleja arkeen

Kursseilla omaiset saavat tietoa läheisen sairauden vaikutuksista omaan elämään ja löytävät rakentavia, omaisen hyvinvointia tukevia toimintamalleja arkeensa. Yhdistyksen tarjoamat kurssit ovat viikonloppukursseja, jotka järjestetään pääsääntöisesti Pirkanmaalla. Ohjelmassa on mm. pienryhmätoimintaa, vertaiskeskusteluja, asiantuntijapuheenvuoroja ja virkistystä. Kaikkiin kurssikokonaisuuksiin kuuluu lisäksi jatkotapaaminen. Kurssien omavastuuosuus on noin 60 – 100 €, mikä sisältää kurssiviikonlopun täysihoitoineen sekä jatkotapaamiset.

 Suhteellista

-kurssi pariskunnille, joiden parisuhdetta kuormittavat mielenterveys- ja/tai päihdeongelmat

15.-17.10.2021 Pappilanniemen kurssikeskuksessa Valkeakosken Sääksmäellä

Onko kiviä raiteilla tai tiessä turhan suuria kuoppia? Näetkö vielä niitä hyviä yhteisiä asioita, joiden varaan parisuhde alkujaan rakentui?Viikonloppu on tarkoitettu pariskunnille, joiden suhdetta kuormittavat mielenterveys- ja/tai päihdeongelmat.

Kurssin tavoitteena on tarjota tietoa siitä, miten puolison mielenterveys- ja/tai päihdeongelma vaikuttaa parisuhteeseen.  Yhdessä muiden samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien pariskuntien kanssa on mahdollista vaihtaa ajatuksia mm. siitä, miten sairaus vaikuttaa perheen arkeen ja parisuhteen rooleihin. Keskustelujen avulla pyritään löytämään suhteen vahvuuksia ja tunnusmerkkejä toimivasta parisuhteesta.  Rentoa iltaa vietämme takkahuoneella ja mahdollisuus on myös saunomiseen. Kurssin hinta on 120 € /pariskunta, joka sisältää majoituksen, ruokailut ja kurssiohjelman.

 

Hakuaika kurssille päättyy 13.9.2021 mennessä.

 

Kurssihakemukseen pääset TÄSTÄ

 

 

Lisätietoja

Tiina Rissa

Koordinaattori
p. 040 505 0819
tiina.rissa@
finfamipirkanmaa.fi
 

Auringonkukkia -kurssi

27.-29.8.2021

 

Hauhon Ilorannassa, Rukkoilantie 129.

 

Psyykkisesti sairastuneiden läheisille suunnattu oman jaksamisen tukemiseen ja voimavaroihin painottuva kurssiviikonloppu luonnon helmassa.

Viikonlopun aikana on mahdollisuus vahvistaa ja löytää uusia voimavaroja luonnosta, yhdessä vietetystä ajasta, saunan löylyistä, pienryhmä- ja työpajatyöskentelystä sekä vertaisuudesta. Kurssi alkaa perjantai-iltana ja päättyy sunnuntaina iltapäivästä.

Kurssikokonaisuuteen kuuluu myös jatkotapaaminen Tampereella syksyllä 2021

Kurssin hinta on 100 €, sisältäen majoituksen kahden hengen huoneessa, ruokailut, kurssiohjelman ja jatkotapaamisen.

Haku kurssille päättyy 6.7.2021

 

Kurssille haetaan sähköisellä hakulomakkeella 

 

 

 

Lisätietoja

Sari Nurminen

Koordinaattori
p. 040 544 3139
sari.nurminen@
finfamipirkanmaa.fi
  

PORTAILLA -KURSSI NUORTEN VANHEMMILLE

1.-3.10.2021

Voimavaroja – vertaistukea – virkistystä
Murikka-opistolla järjestettävä kurssi on suunnattu vanhemmille, joiden n. 13–25 –vuotiaalla nuorella on psyykkistä oireilua ja/tai päihteiden käyttöä. Nuoren sairaus saattaa uuvuttaa ja hämmentää koko perhettä. Kurssin tavoitteena on tarjota vanhemmille tietoa nuoruuden kehitysvaiheista sekä nuorten mielenterveysongelmista. Kurssilla on mahdollisuus tavata toisia samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia vanhempia ja saada uusia voimavaroja omaan jaksamiseen ja vanhemmuuteen.
Viikonlopun hinta on 100 €/hlö sisältää majoituksen, ruokailut, kurssiohjelman sekä saunomiset ja uimiset.
Hakuaika kurssille päättyy 26.8.2021 

Kurssihakemukseen pääset TÄSTÄ 

 

 

Lisätietoja

Juho Soukka

Koordinaattori
p. 040 547 7619
juho.soukka@
finfamipirkanmaa.fi

Pin It on Pinterest