Kurssit

Kursseilta löydät uusia toimintamalleja arkeen

Kursseilla omaiset saavat tietoa läheisen sairauden vaikutuksista omaan elämään ja löytävät rakentavia, omaisen hyvinvointia tukevia toimintamalleja arkeensa. Yhdistyksen tarjoamat kurssit ovat viikonloppukursseja, jotka järjestetään pääsääntöisesti Pirkanmaalla. Ohjelmassa on mm. pienryhmätoimintaa, vertaiskeskusteluja, asiantuntijapuheenvuoroja ja virkistystä. Kaikkiin kurssikokonaisuuksiin kuuluu lisäksi jatkotapaaminen. Kurssien omavastuuosuus on noin 60 – 100 €, mikä sisältää kurssiviikonlopun täysihoitoineen sekä jatkotapaamiset.

MAJARANNAN VOIMAVARAPÄIVÄ NUORTEN VANHEMMILLE 9.4.2022 KLO 14-20

Voimavarapäivä on suunnattu vanhemmille, joiden n. 13 – 29v – vuotiaalla nuorella on psyykkistä oireilua ja/tai päihteiden käyttöä. Vanhempien voimavarapäivässä sinulla on mahdollisuus tavata toisia samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia ja vahvistaa samalla omia käytössä olevia voimavarjoja. Saat pienten ryhmätuokioiden ja keskustelun lomassa ehkä uusia näkökulmia mieltä askarruttaviin tilanteisiin nuoren kanssa.

 Majarannassa myös vanhemmilla on oikeus chillata. Tarkoitus on myös grillata makkaraa, hörppiä kahvia/teetä ja saunakin lämpiää – rohkelikot voivat käydä uimassa Hervantajärvessä. Voimavarapäivä on vanhemmille maksuton.

 Majaranta – lähellä, mutta kaukana kaupungin hälinästä. Majaranta sijaitsee Hervantajärven rannalla kahden kilometrin päässä Hervannan keskustasta ja 12 kilometriä Tampereen keskustorilta.

Kenelle: Vanhemmille, joiden 13-29v. nuorella on psyykkistä oireilua ja/tai päihteiden käyttöä.

Milloin: Lauantaina 9.4. klo 14.00-20.00

 Missä: Majaranta, Salmenkalliontie 70, 33720 Tampere.

Ilmoittaudu voimavarapäivään viimeistään 7.4.  TÄSTÄ

 

 

Lisätietoja

Juho Soukka

Koordinaattori (kurssit, ryhmät, koulutukset ja lomatoiminta)
p. 040 547 7619
juho.soukka@
finfamipirkanmaa.fi

Sari Nurminen

Koordinaattori (lapsiperheet, nuoret ja oppilaitosyhteistyö)
p. 040 544 3139
sari.nurminen@
finfamipirkanmaa.fi

 

NUORTEN VIRTOJEN VIIKONLOPPU PAUKKILASSA 20-22.5.

Viikonloppu on suunnattu n. 13–17-vuotiaille nuorille, joiden jollakin tärkeällä ihmisellä, esimerkiksi sisaruksella, serkulla, vanhemmalla, isovanhemmalla, ystävällä..on jokin mielenterveyden häiriö tai päihdeongelma – huolikin riittää osallistumiseen! Mukaan mahtuu max. 8 nuorta ja meitä ohjaajia lähtee kaksi. Luonnollisesti tarvitsemme vanhempien suostumuksen osallistumiseen. Viikonloppu on nuorille maksuton!

Virroille, Paukkila nimiselle järvenranta- tilalle matkataan Tampereelta yhteiskuljetuksella. Paukkilassa meillä on käytössä päätalo, iso piha, vanha navetta missä pihasauna +rantasauna. Rantasaunan yhteydessä käytettävissämme on myös palju. Automatkat, yöpymiset, ruokailut ja retket ovat nuorille maksuttomia. Käyttörahaa ja omia herkkuja voi olla mukana. Viikonlopun tarkoituksena on herätellä nuoria huomaamaan, että myös muita nuoria on samankaltaisissa tilanteissa. Virroilla puhutaan asiaa yhdessäolon, yhteisen chillailun ja grillailun lomassa. Paukkila sijaitsee lähellä Helvetinjärven kansallispuistoa. Tämä mahdollistaa esimerkiksi päiväretken tekemisen sinne. Myös Ähtärin eläinpuisto ja Tuurin kyläkauppa ovat tunnin ajomatkan päässä.

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja

Juho Soukka

Koordinaattori (kurssit, ryhmät, koulutukset ja lomatoiminta)
p. 040 547 7619
juho.soukka@
finfamipirkanmaa.fi

Sari Nurminen

Koordinaattori (lapsiperheet, nuoret ja oppilaitosyhteistyö)
p. 040 544 3139
sari.nurminen@
finfamipirkanmaa.fi

Portailla -kurssiviikonloppu nuorten vanhemmille

Kokoushotelli Murikanranta 7.-9.10.2022

Voimavaroja – vertaisuutta – virkistystä – toivoa
 
Kokoushotelli Murikanrannassa Tampereen Teiskossa järjestettävä kurssi on suunnattu vanhemmille, joiden n. 13–25 –vuotiaalla nuorella on psyykkistä oireilua ja/tai päihteiden käyttöä. Nuoren sairaus saattaa uuvuttaa ja hämmentää koko perhettä. Kurssin tavoitteena on tarjota vanhemmille tietoa nuoruuden kehitysvaiheista sekä nuorten mielenterveysongelmista. Kurssilla on mahdollisuus tavata toisia samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia vanhempia ja saada uusia voimavaroja omaan jaksamiseen ja vanhemmuuteen.
 
Viikonlopun hinta on 100 €/hlö sisältäen majoituksen kahden hengen huoneessa, ruokailut, kurssiohjelman sekä saunomiset ja uimiset. 

 

Hae mukaan kurssille 6.9.2022 mennessä: https://link.webropol.com/ep/portailla2022 

 

 

Lisätietoja

Juho Soukka

Koordinaattori (kurssit, ryhmät, koulutukset ja lomatoiminta)
p. 040 547 7619
juho.soukka@
finfamipirkanmaa.fi

Auringonkukkia -kurssi 11.-12.6.2022 Murikanrannassa

 Psyykkisesti sairastuneiden läheisille suunnattu oman jaksamisen tukemiseen ja voimavaroihin painottuva kurssiviikonloppu luonnon helmassa. 
Viikonlopun aikana on mahdollisuus vahvistaa ja löytää uusia voimavaroja luonnosta, yhdessä vietetystä ajasta, saunan löylyistä, pienryhmätyöskentelystä sekä vertaisuudesta. Kurssi alkaa lauantaiaamuna ja päättyy sunnuntaina iltapäivästä.
Kurssikokonaisuuteen kuuluu myös jatkotapaaminen Tampereella syksyllä.

Kurssin hinta on 70 €/hlö, sisältäen majoituksen, ruokailut, kurssiohjelman ja jatkotapaamisen. Kokoushotelli Murikanranta on Tampereen Terälahdessa Kuterintie 226.

Hae mukaan kurssille 1.5.2022 mennessä TÄSTÄ

 

 

Lisätietoja

Juho Soukka

Koordinaattori (kurssit, ryhmät, koulutukset ja lomatoiminta)
p. 040 547 7619
juho.soukka@
finfamipirkanmaa.fi

Pin It on Pinterest