Kurssit

Kursseilta löydät uusia toimintamalleja arkeen

Kursseilla omaiset saavat tietoa läheisen sairauden vaikutuksista omaan elämään ja löytävät rakentavia, omaisen hyvinvointia tukevia toimintamalleja arkeensa. Yhdistyksen tarjoamat kurssit ovat viikonloppukursseja, jotka järjestetään pääsääntöisesti Pirkanmaalla. Ohjelmassa on mm. pienryhmätoimintaa, vertaiskeskusteluja, asiantuntijapuheenvuoroja ja virkistystä. Kaikkiin kurssikokonaisuuksiin kuuluu lisäksi jatkotapaaminen. Kurssien omavastuuosuus on noin 60 – 100 €, mikä sisältää kurssiviikonlopun täysihoitoineen sekä jatkotapaamiset.

Auringonkukkia -kurssi

23.-25.4.2021

Hauhon Ilorannassa, Rukkoilantie 129.

Oletko ollut pitkään psyykkisesti sairastuneen läheinen?

 

Psyykkisesti sairastuneiden läheisille suunnattu oman jaksamisen tukemiseen ja voimavaroihin painottuva kurssiviikonloppu luonnon helmassa. 

Viikonlopun aikana on mahdollisuus vahvistaa ja löytää uusia voimavaroja luonnosta, yhdessä vietetystä ajasta, saunan löylyistä, pienryhmä- ja työpajatyöskentelystä sekä vertaisuudesta. Kurssi alkaa perjantai-iltana ja päättyy sunnuntaina iltapäivästä.

Kurssikokonaisuuteen kuuluu myös jatkotapaaminen Tampereella 12.6.

Kurssin hinta on 100 €, sisältäen majoituksen kahden hengen huoneessa, ruokailut, kurssiohjelman ja jatkotapaamisen.

 

Kurssille haetaan 24.3. mennessä sähköisellä hakulomakkeella 

 

 

 

Lisätietoja

Juho Soukka

Koordinaattori, tietohallintovastaava
p. 040 547 7619
juho.soukka@
finfamipirkanmaa.fi

HENGITELLEN RENNOKSI

joka keskiviikko 9.9. – 9.12. klo 16.30-17.45

ei kokoontumisia enää joulukuussa

Mielenterveys- ja päihdeomaisille suunnattu hengitys ja meditaatiotekniikan -kurssi stressittömämpään ja energisempään elämään.

Kurssi sisältää joka kerta alkulämmittelyn, hengitys- ja meditaatioharjoituksia sekä lopuksi rentoutuksen gongilla tai muulla musiikilla. Kurssin tarkoituksena on lisätä oman kehon ja mielen tuntemusta ja antaa rentoutumisen taitoja arkeen.

Kurssilla opit helppoja tekniikoita, joilla huolia ja ajatuksia vilisevä pää rauhoitetaan ja keho saadaan rennoksi. Harjoituksia on helppo soveltaa arjen pieniin taukoihin vaikkapa työmatkalla, ennen nukkumaan menoa tai heti herättyä, sängyssä vielä pötkötellessä. Kurssilla ei tehdä mitään vaativia fyysisiä harjoituksia, joten kuka tahansa kunnosta riippumatta voi osallistua poikkeuksena raskaana olevat, joille kurssi ei sovellu.

Pukeudu tunnille rentoihin, mukaviin vaatteisiin ja sulje matkapuhelin. Salilta löytyy jonkin verran joogamattoja ja muita välineitä, mutta suosittelemme tuomaan mukana oman joogamaton sekä peiton ja pikkutyynyn.

HUOM! Ei ennakkoilmoittautumista.

Ohjaajana toimii sertifioitu kundaliinijoogaohjaaja Heidi Miettilä.

Paikka: Kehräämö, Finlaysoninkuja 9, kerros 4B (Lidliltä kahden porttikongin ali ja ovi vasemmalla kulmassa)

Lisätietoja

Lea Härö

Koordinaattori
p. 0400 871 481
lea.haro@finfamipirkanmaa.fi

Pin It on Pinterest