Kurssit

Kursseilta löydät uusia toimintamalleja arkeen

Kursseilla omaiset saavat tietoa läheisen sairauden vaikutuksista omaan elämään ja löytävät rakentavia, omaisen hyvinvointia tukevia toimintamalleja arkeensa. Yhdistyksen tarjoamat kurssit ovat viikonloppukursseja, jotka järjestetään pääsääntöisesti Pirkanmaalla. Ohjelmassa on mm. pienryhmätoimintaa, vertaiskeskusteluja, asiantuntijapuheenvuoroja ja virkistystä. Kaikkiin kurssikokonaisuuksiin kuuluu lisäksi jatkotapaaminen. Kurssien omavastuuosuus on noin 60 – 100 €, mikä sisältää kurssiviikonlopun täysihoitoineen sekä jatkotapaamiset.

”hullunkuriset perheet” perhekurssi aulangolla

Kenelle? Perheille, joissa vanhempi oireilee psyykkisesti
Milloin? perjantai-illasta sunnuntaihin 27.-29.9.2019
Missä? Aulangon kylpylä

 

Kurssi on tarkoitettu perheille, joissa

äidillä tai isällä on mielenterveyden ongelmia ja
perheessä on kouluikäisiä lapsia.
 
Viikonloppukurssi järjestetään kylpylähotelli Scandic Aulangolla Hämeenlinnassa. Kurssi alkaa perjantai-iltana ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Vanhemman sairautta käsitellään vanhemmuuden ja lasten kokemusten näkökulmasta. Aikuisten ryhmässä on keskusteluja ja pienryhmätyöskentelyä. Lasten ja nuorten kanssa asiaa käsitellään enemmän tekemisen kautta. Lapsille ja vanhemmille on sekä ikäryhmittäin omaa, että kaikille yhteistä ohjelmaa. Alle kouluikäisten lasten hoitoa emme valitettavasti pysty kurssilla järjestämään.
Kurssin hinta on 60 €/aikuinen ja 10 €/lapsi sisältäen majoituksen, ruokailut, kylpylän käytön ja kurssiohjelman.
 
Hakuaika kurssille päättyy 18.8. 2019

 

Lisätietoja

Juho Soukka

Koordinaattori, tietohallintovastaava
p. 040 547 7619
juho.soukka@
finfamipirkanmaa.fi

suhteellista -kurssiviikonloppu pariskunnille

Kenelle? Pariskunnille, joiden parisuhdetta kuormittavat mielenterveys- ja/tai päihdeongelmat.
Milloin? Lauantaista sunnuntaihin 16.-17.11.2019
Missä? Toimintakeskus AiTo, Kirjoniementie 15, Tampere

 Onko kiviä raiteilla tai tiessä turhan suuria kuoppia? Näetkö vielä niitä hyviä yhteisiä asioita, joiden varaan parisuhde alkujaan rakentui?

 
Kurssi järjestetään 16.-17.11.2019 AitO-toimintakeskuksessa Tampereen Aitolahden upeissa maisemissa Näsijärven rannalla.
Kurssin tavoitteena on tarjota tietoa siitä, miten puolison mielenterveys- ja/tai päihdeongelma vaikuttaa parisuhteeseen. Yhdessä muiden samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien pariskuntien kanssa on mahdollista vaihtaa ajatuksia mm. siitä, miten sairaus vaikuttaa perheen arkeen ja parisuhteen rooleihin. Keskustelujen avulla pyritään löytämään suhteen vahvuuksia ja tunnusmerkkejä toimivasta parisuhteesta. Kurssin hinta on 100 € /pariskunta, joka sisältää majoituksen, ruokailut ja kurssiohjelman. Rentoa iltaa vietämme takkahuoneella ja mahdollisuus on myös saunomiseen.

 

Hakuaika kurssille päättyy 10.10.2019.

Lisätietoja

Juho Soukka

Koordinaattori, tietohallintovastaava
p. 040 547 7619
juho.soukka@
finfamipirkanmaa.fi

Portailla -kurssiviikonloppu nuorten vanhemmille

Kenelle? Nuorten vanhemmille
Milloin? 22.-24.11.2019
Missä? Toimintakeskus AiTo

Kurssi on suunnattu vanhemmille, joiden n. 13 – 25-vuotiaalla nuorella on psyykkistä oireilua ja/tai päihteiden käyttöön liittyviä ongelmia. Nuoren sairaus saattaa uuvuttaa ja hämmentää koko perhettä. Kurssin tavoitteena on tarjota vanhemmille tietoa nuoruuden kehitysvaiheista sekä nuorten mielenterveysongelmista. Kurssilla on mahdollisuus tavata toisia samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia ja saada uusia voimavaroja omaan jaksamiseen, sekä vanhemmuuteen. Kurssi järjestetään AiTo -toimintakeskuksessa Tampereen Aitolahdella. Kurssin hinta on 60 €/henkilö sisältäen majoituksen,ruokailut ja kurssiohjelman. 

Hakuaika kurssille päättyy 25.10.2019

 

 

 

Lisätietoja

Juho Soukka

Koordinaattori, tietohallintovastaava
p. 040 547 7619
juho.soukka@
finfamipirkanmaa.fi

Pin It on Pinterest