Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoiset - suurenmoinen voimavara

Vapaaehtoiset ovat yhdistykselle suurenmoinen voimavara – ilman heitä meitä ei olisi.

Tälllä hetkellä yhdistyksessä toimii yli 100 eri ikäistä ja eri taustoista tulevaa vapaaehtoista. Ryhtyäksesi vapaaehtoiseksi sinun ei tarvitse olla mielenterveysomainen. Halu tukea omaisten jaksamista riittää.

”Se antaa semmosta hirveen hyvää tyydytystä ittelle ja tekee iloiseksi, ku huomaa, että on saanu ne ihmiset niinku ajatteleen asioita niin, että ne pääsee eteenpäin.”
Se on sitä, että samanhenkisiä ihmisiä ja ystäviä kokoontuu yhteen ja tekee työtä saman päämäärän eteen.”
”Eihän tätä työtä kukaan tee, ellei siitä saa itselleen tosi paljon. Ellei siitä saa tyydytystä, kun onnistuu jossakin tehtävässä. Ellei siitä saa iloa, että näkee, kun voi auttaa jotakuta.”
FinFami Pirkanmaan vapaaehtoistoiminnan periaatteita ovat tasavertaisuus, avoimuus, luottamuksellisuus sekä molemminpuolinen arvostus vapaaehtoisten ja työntekijöiden kesken.

Vapaaehtoisten osallistuminen yhdistyksen toimintaan laajentaa ja monipuolistaa yhdistyksen palveluja. Heidän antamansa panos on yhdistyksen toiminnan kannalta erittäin merkityksellinen. Vapaaehtoiset toimivat yhdistyksessä ryhmän ohjaajina erilaisissa vertaistukiryhmissä, vertaistukijoina omaisneuvonnassa, kahvilaemäntinä ja –isäntinä, harrastepiirien ohjaajina, toiminnan esittelijöinä, ohjaajina retkillä, kokemusasiantuntijoina sekä erilaisissa järjestön sisäisissä tehtävissä.

Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan – me tarvitsemme sinua!

Lisätietoja

Lea Härö

Koordinaattori (vapaaehtoistoiminta, kokemusasiantuntijatoiminta, omaisneuvonta)
p. 0400 871 481
lea.haro@finfamipirkanmaa.fi

Niina Ojala

Järjestösihteeri, koordinaattori (toimisto- ja jäsenasiat, vapaaehtois- ja kokemusasiantuntijatoiminta)
p. 040 582 5343
niina.ojala@finfamipirkanmaa.fi

Vapaaehtoiseksi?

Haemme joukkoomme jatkuvasti uusia vapaaehtoisia. Mikäli olet kiinnostunut omaistyöstä, haluat auttaa, toivot oppivasi uutta tai etsit sisältöä päiviisi, olet tervetullut mukaan. Etsitään sinulle yhdessä juuri sopiva vapaaehtoistehtävä.

Vapaaehtoistyötä pääset tekemään yhdistyksen tarjoamien koulutusten myötä.

Vapaaehtoistoiminnan peruskolutuksen jälkeen voit toimia

  • omaiskahvilan emäntänä/isäntänä
  • harrastepiirien ohjaajana
  • toiminnan esittelijänä erilaisissa tilaisuuksissa
  • apuna järjestön sisäisissä tehtävissä

Ryhmänohjaajakoulutuksen jälkeen voit toimia

  • vertaisryhmän ohjaajana
  • koulutuksellisen vertaisryhmän ohjaajana

Kokemusasiantuntijakoulutuksen jälkeen voit toimia

  • omaisneuvonnassa vertaistukijana
  • yhteistyökumppaneiden järjestämissä neuvontapalveluissa ja työryhmissä
  • mediavaikuttajana
  • edunvalvonta- ja vaikuttamistehtävissä

Koulutukset 2022

MA 20.6. OMAISEN POLKU KOKEMUSASIANTUNTIJAKSI INFO-TILAISUUS

klo 16.30–18.00 Hämeenkatu 25 A, 6 krs

Tervetuloa saamaan tietoa yhdistyksemme kokemusasiantuntijatoiminnasta ja omaisille kehittämästämme omaisen polku kokemusasiantuntijaksi- koulutuspolustamme. Tilaisuudessa saat tarkempaa tietoa omaisen polun koulutusten sisällöistä ja voit esittää kysymyksiä. Saat myös mahdollisuuden kuulla koulutuksissa mukana olleiden ja yhdistyksen kokemusasiantuntijatoiminnassa mukana olevien kokemuksia ja omaispuheenvuoroja.

Ilmoittautumiset linkin kautta:https://link.webropol.com/ep/OmaisenpolkuINFO

Lisätietoa: Lea Härö p. 0400 871 481 tai lea.haro@finfamipirkanmaa.fi

--- ---

KOKEMUKSET SANOIKSI- OMAISESTA KOKEMUSASIANTUNTIJAKSI

YHDISTETTY 7 KERRAN TARINARYHMÄ JA KOKEMUSASIANTUNTIJA-KOULUTUS

KLO 16.30–20.00 Hämeenkatu 25 A, 6 krs

Maanantaisin 8.8., 15.8., 22.8., 29.8., 5.9., 12.9. ja 19.9

Koulutus on suunnattu mielenterveys- ja/tai päihdeläheisille, jotka ovat kiinnostuneita kokemusasiantuntijaomaisina toimimisesta. Kokemusasiantuntijaomaisena pääset tarjoamaan vertaistukea toisille läheisille. Saat myös mahdollisuuksia vaikuttaa ja tuoda esille kokemuksiasi, ääntäsi ja näkökulmiasi esim. läheisenä olosta ja tuen tarpeesta oman mielenkiintosi mukaan niin omaisille, kuin ammattilaisille erilaisissa tilaisuuksissa, tehtävissä, työryhmissä ja mediassa.

Koulutuksessa pääset vertaistuen, ammatillisen ohjauksen, terapeuttisen kirjoittamisen ja erilaisten toiminnallisten harjoitusten avulla läpikäymään omaisena olon elämänkaartasi, sanoittamaan kokemuksesi sanoiksi tarinan muotoon sekä muokkaamaan tarinaasi eri näkökulmista.

Koulutuksessa saat myös mm. vinkkejä esiintymiseen ja rakentavan palautteen antamiseen sekä saat tietoa yhdistyksen kokemusasiantuntijatoiminnasta ja erilaisista mahdollisuuksista toimia ja vaikuttaa.

Koulutus yhdessä yhdistyksen vapaaehtoistoiminnan peruskoulutuksen kanssa antaa pätevyyden toimia kokemusasiantuntijaomaisena. Koulutus täyttää eri kokemusasiantuntijayhdistysten määrittämät koulutusvaatimukset.

Tähän koulutukseen osallistuminen ei velvoita sinua osallistumaan muihin yhdistyksemme koulutuksiin tai toimimaan yhdistyksessä.

Ilmoittautumiset: https://link.webropol.com/ep/7kerranKokemusasiantuntijakoulutus

Lisätietoa: Lea Härö p. 0400 871 481 tai lea.haro@finfamipirkanmaa.fi

---

 

Pin It on Pinterest