Koulutukset ja luennot

Järjestämme sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille luentoja ja koulutuksia, joilla käsitellään, miten omainen olisi hyvä huomioida mielenterveys- tai päihdekuntoutujan hoidossa. 

Lapset puheeksi -koulutuksessa pohditaan, kuinka mielenterveys- ja päihdekuntoutujien lapset tulisi huomioida. Huoli puheeksi -luennoilla käsitellään puolestaan, miten ammattilainen voi tunnistaa omaisen omassa työssään, ja miten läheisen mielenterveys- ja päihdeongelma sekä omaisen oma jaksaminen otetaan puheeksi.

Järjestämme koulutuksia pyynnöstä mahdollisuuksien mukaan (esim. Hankala omainen vai hankala tilanne), joten kannattaa ottaa yhteyttä ja kertoa tarpeensa: omaiset@finfamipirkanmaa.fi

 

Ilonan päivän jatkot – seminaari + striimi

maanantaina 10.10. klo 12.30-15.30

Ilonan päivää eli valtakunnallista mielenterveysomaisten päivää vietetään 9.10. ja tämän vuoden teemana on omaisten oikeudet.

Pirkanmaan FinFamin järjestämässä seminaarissa Ilonan päivän jälkeisenä maanantaina nostetaan keskusteluun somaattisten sairauksien tutkiminen niissä tilanteissa, kun taustalla on diagnoosi mielenterveyden häiriöstä. Mistä mahdolliset ongelmat yhdenvertaisuuden toteutumisessa johtuvat ja miten asiat voisi jatkossa hoitaa?

Tapahtuma on maksuton ja sisältää klo 12.30 alkavan kahvituksen. 

13.00-15.30 Pielessä vai mielessä -seminaari

  • Tervetuloa
  • Potilaan yhdenvertaisuus
    Hanna Sykkö (puheenjohtaja, Suomen potilasasiamiehet ry ja vs. johtava potilasasiamies, VSSHP)
  • Omaisen puheenvuoro
  • Paneelikeskustelu

Ilmoittautumiset: https://link.webropol.com/ep/ilona22
Paikka: G Livelab Tampere (Puutarhankatu 1, 33100 Tampere)
Striimi: Linkki striimiin julkaistaan myöhemmin tällä sivulla. Jos haluat muistutuksen striimistä sähköpostiisi, voit ilmoittautua ilmoittautumislomakkeen kautta pelkkään striimiinkin.

 

 

Skitsofrenia ja psykoosit

Ke 12.10. klo 17.00–19.00

FinFami Pirkanmaa järjestää yleisöluennon aiheena skitsofrenia ja psykoosit sekä niiden hoito.

Luennoitsijoina psykiatrian erikoislääkäri Jari-Pekka Klemettilä sekä kokemusasiantuntija.

Luento striimataan FinFami Pirkanmaan facebook-sivuilla: www.facebook.com/finfamipirkanmaa

Ei vaadi kirjautumista.

 

Paikan päälle Hämeenkatu 25 A 6. krs. otetaan 15 henkilöä, jolloin on ennakkoilmoittautuminen 11.10. mennessä:

https://link.webropolsurveys.com/EP/130419C76030EF01

Lisätiedot: tiina.rissa@finfamipirkanmaa.fi

puh. 040 5050 819

--- ---

KOKEMUKSET SANOIKSI- OMAISESTA KOKEMUSASIANTUNTIJAKSI

YHDISTETTY 7 KERRAN TARINARYHMÄ JA KOKEMUSASIANTUNTIJA-KOULUTUS

KLO 16.30–20.00 Hämeenkatu 25 A, 6 krs

Maanantaisin 8.8., 15.8., 22.8., 29.8., 5.9., 12.9. ja 19.9

Koulutus on suunnattu mielenterveys- ja/tai päihdeläheisille, jotka ovat kiinnostuneita kokemusasiantuntijaomaisina toimimisesta. Kokemusasiantuntijaomaisena pääset tarjoamaan vertaistukea toisille läheisille. Saat myös mahdollisuuksia vaikuttaa ja tuoda esille kokemuksiasi, ääntäsi ja näkökulmiasi esim. läheisenä olosta ja tuen tarpeesta oman mielenkiintosi mukaan niin omaisille, kuin ammattilaisille erilaisissa tilaisuuksissa, tehtävissä, työryhmissä ja mediassa.

Koulutuksessa pääset vertaistuen, ammatillisen ohjauksen, terapeuttisen kirjoittamisen ja erilaisten toiminnallisten harjoitusten avulla läpikäymään omaisena olon elämänkaartasi, sanoittamaan kokemuksesi sanoiksi tarinan muotoon sekä muokkaamaan tarinaasi eri näkökulmista.

Koulutuksessa saat myös mm. vinkkejä esiintymiseen ja rakentavan palautteen antamiseen sekä saat tietoa yhdistyksen kokemusasiantuntijatoiminnasta ja erilaisista mahdollisuuksista toimia ja vaikuttaa.

Koulutus yhdessä yhdistyksen vapaaehtoistoiminnan peruskoulutuksen kanssa antaa pätevyyden toimia kokemusasiantuntijaomaisena. Koulutus täyttää eri kokemusasiantuntijayhdistysten määrittämät koulutusvaatimukset.

Tähän koulutukseen osallistuminen ei velvoita sinua osallistumaan muihin yhdistyksemme koulutuksiin tai toimimaan yhdistyksessä.

Ilmoittautumiset: https://link.webropol.com/ep/7kerranKokemusasiantuntijakoulutus

Lisätietoa: Lea Härö p. 0400 871 481 tai lea.haro@finfamipirkanmaa.fi

---

Vapaaehtoistoiminnan peruskoulutus

Torstaisin 29.9. ja 6.10. klo 16.30-20.00

Sinulle, joka olet kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta tai haluat päästä vaikuttamaan mielenterveys- tai päihdeomaisten hyvinvointiin ja kuulluksi tulemiseen.

Koulutuksessa tutustutaan yhdistyksen toimintaan ja arvoihin sekä vapaaehtoistoiminnan polkuun ja erilaisiin mahdollisuuksiin toimia ja vaikuttaa yhdistyksessä. Erilaisten toiminnallisten harjoitusten kautta kasvatetaan itsetuntemusta ja pohditaan oman vapaaehtoisena toimimisen motivaation lähteitä.

Ilmoittautumiset: linkki tulossa
Paikka: Hämeenkatu 25 A 6.krs, 33200 Tampere
Lisätiedot: niina.ojala@finfamipirkanmaa.fi / 040 582 5343 tai lea.haro@finfamipirkanmaa.fi / 0400 871 481

Pin It on Pinterest