Omaiskahvila Tampereella & Kohtaamiskahvila Virrat & Kesäkahvilat

Vertaistukea, virkistystä, voimaantumista

Omaiskahvila on avoin kohtaamispaikka kaikille omaisille kahvikupin ääressä. Perinteisen keskustelevan omaiskahvilan rinnalla on samanaikaisesti toiminnallisia tuokioita: mielen hyvinvoinnin kahvila ja käsityöpiiri.

Kahvilan ja toimintatuokioiden emäntinä tai isäntinä toimivat yhdistyksen koulutetut vapaaehtoiset.

Omaiskahvila Tampereella

Omaiskahvila jatkuu taas syyskaudella. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Maksuton omaiskahvila on avoin kohtaamispaikka kaikille, joiden läheisellä on mielenterveys- tai päihdeongelma. Kahvilasta omainen saa vertaistukea, virkistystä ja voimaantumista. Perinteisen keskustelevan omaiskahvilan rinnalla on samanaikaisesti toiminnallisia tuokioita. Kahvilan ja toimintatuokioiden emäntinä sekä isäntinä toimivat yhdistyksen vapaaehtoiset.

FinFamin Kohtaamiskahvila – Virrat

 

 

Kesäkahvilat

Tervetuloa mukaan kesäkahviloihin kesällä 2024. Yhdistys tarjoaa osallistujille kahvit.

Kesäkuu

Tiistaina 11.6. Tampere Suolijärvi klo 15-17 Peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi

Mielenreitti luontopolku Suolijärven maastossa, kahvit Kuikka Kafeessa Suolijärven ulkoilumajalla luontopolkukävelyn jälkeen. Luontokävelyn aikana voimme ottaa valokuvia luontoympäristöstä, kasveista ja maisemista sekä kahvihetkessä jakaa luontokokemuksia näiden kuvien avulla.

Mielenreitti alkaa Hervannassa sijaitsevalta Suolijärven ulkoilumajalta, osoitteesta Suolijärvenkatu 7, 33720 Tampere. Reitin pituus on n. 2,3 km, josta osa on mahdollisimman esteetön (vaativa esteetön).

Polku on tarkoitettu kaikille ja sen varrella on tarinoita ja maalauksia, jotka kannustavat ihmisiä pysähtymään kokemustarinoiden ja toivon äärelle. Tarinoiden kirjoittajilla on omakohtaisia kokemuksia mielenterveyden haasteista sekä luonnon merkityksestä hyvinvoinnin vahvistamisessa. Tarinoiden tarkoitus on nostaa esiin vaikeiksi koettuja aiheita ja vähentää mielenterveyden haasteisiin liittyviä ennakkoluuloja. Tarinat tarjoavat kaikille polun kulkijoille mahdollisuuden pysähtyä oman elämäntilanteen äärelle sekä aistia samalla ihmisen ja luonnon yhteyttä. Maalaukset ovat eri henkilöiden toteuttamia, tarinoista inspiroituneita kuvituksia.

Mielenreitille pääsee kätevästi Tampereen keskustasta julkisen liikenteen voimin.

  • Bussi nro 6 lähtee Koskipuiston D-pysäkiltä (nro 0518) Teekkarinkatu -pysäkille (nro 3530), josta jatketaan kävellen Teekkarinkatua eteenpäin Suolijärvenkadulle ja rantaan.
  • Paikalle pääsee myös raitiovaunulla nro 3, joka kulkee Koskipuisto B -pysäkiltä (nro 0808) Hervannan kampus B-pysäkille (nro 0836), josta kävellään Teekkarinkatua 1,2 km ulkoilumajalle. Alueella on myös kattava auto- ja pyöräpysäköintialue.

Ilmoittaudu 7.6. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/EP/DA8AF140682676A1 (Huom! voit ilmoittautua samalla lomakkeella vaikka kaikkiin kolmeen kahvilaan kerralla)
Lisätiedot: tiina.vartiainen@finfamipirkanmaa.fi / 050 448 8134

Heinäkuu

Perjantaina 12.7. Urjalan torikierros klo 13-14

Kokoonnutaan torikahveille klo 13. Saapuminen omatoimikyydeillä tai julkisilla (kesäaikataulut selviävät myöhemmin). Tori on perjantaisin avoinna klo 07-14 ja se sijaitsee osoitteessa Tampereentie 1, 33760 Urjala.

Ilmoittaudu 10.7. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/EP/DA8AF140682676A1 (Huom! voit ilmoittautua samalla lomakkeella vaikka kaikkiin kolmeen kahvilaan kerralla)
Lisätiedot: tiina.vartiainen@finfamipirkanmaa.fi / 050 448 8134

Elokuu

Keskiviikkona 21.8. Valkeakosken Visavuori, piha- ja museokierros, Visavuoren kahvila klo 15-17

Tutustutaan pihapiirin kasveihin ja nautitaan kahvit Visavuoren kahvilassa keskustellen mm. perinnekasvien ja villiyrttien hyvinvointivaikutuksista.

Visavuori sijaitsee osoitteessa Visavuorentie 80, 37770 Tarttila. Julkisen liikenteen lähin pysäkki on Uittamo th, joka sijaitsee noin 1 kilometrin päässä museolta. Autoilijoille tarkemmat ajo-ohjeet tulevat nettisivuille.

Pääsymaksu museoon aikuisilta 12 €, eläkeläisiltä 10 €, työttömiltä ja opiskelijoilta 6 €, 7-15 vuotiailta 2 €. Visavuoressa käy museokortti.

Ilmoittaudu 16.8. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/EP/DA8AF140682676A1 (Huom! voit ilmoittautua samalla lomakkeella vaikka kaikkiin kolmeen kahvilaan kerralla)
Lisätiedot: tiina.vartiainen@finfamipirkanmaa.fi / 050 448 8134

Pin It on Pinterest