Omaiskahvila

Vertaistukea, virkistystä, voimaantumista

Omaiskahvila on avoin kohtaamispaikka kaikille omaisille kahvikupin ääressä. Perinteisen keskustelevan omaiskahvilan rinnalla on samanaikaisesti toiminnallisia tuokioita: peliklubi, karaokekerho, luovan toiminnan kahvila ja käsityöpiiri.

Kahvilan ja toimintatuokioiden emäntinä tai isäntinä toimivat yhdistyksen koulutetut vapaaehtoiset.

Omaiskahvilan pannu on kuumana 7.9. alkaen joka maanantai klo 13-15 osoitteessa Salhojankatu 42. Syksyn ajan tapaamme siis poikkeuksellisesti Kumppanuustalo Arttelin pohjakerroksessa. Omaiskahvilassa on paikalla FinFamin työntekijä.

Omaiskahvila poikkeuksellisesta Arttelin kumppanuustalossa syksyllä 2020 alkaen 7.9.

Omaiskahvila järjestetään Arttelin pohjakerroksessa maanantaisin klo 13-15 ja paikalla on FinFamin työntekijä.

Pohjakerrokseen pääsee tarvittaessa esteettömästi Arttelin sisäpihan kautta. Sisäpihalta löytyy pyörätuoliliuska, jota kautta pääsee talon hissiin. Hissi ei ole moderni, vaan se on yksi Tampereen vanhimmista. Pyörätuolilla tullessa tarvitaan avustajaa hissin ovien avaamiseen ja muutaman kynnyksen ylittämiseen.

Talosta ei löydy erillistä inva-WC:tä, mutta muutama tilavampi WC löytyy, johon mahtuu mukaan pyörätuoli ja avustaja.  Lisätietoja esteettömyydestä voi kysyä Arttelin infopisteeltä: puhelin 050 452 1169

Huomioithan mahdolliset muutokset epidemiatilanteessa

 • Jos olet riskiryhmässä, harkitse itse mahdollisuuksiasi osallistua omaiskahvilaan.
 • Ethän osallistu toimintaan flunssaoireisena.
 • Muista hyvä käsihygienia ja pyri pitämään turvaväli. Omaiskahvilassa on tarjolla myös hengityssuojaimia.
 • Jos Pirkanmaan pandemiatilanne syksyn mittaan pahenee merkittävästi, joudumme harkitsemaan omaiskahvilatoiminnan keskeyttämistä. Seuraamme jatkuvasti viranomaisten ohjeistuksia.

Omaiskahvilan yhteydessä pidettävät toiminnot syksyllä 2020

Käsityöpiiri
maanantaisin 7.9. /21.9. / 12.10. / 2.11. klo 13.30 alkaen

Käsityöpiirissä jaetaan kuulumisia, vinkkejä ja hyvää mieltä. Ota oma käsityö mukaan. Käsityöpiiri kokoontuu omaiskahvilan yhteydessä Arttelissa.

Uutuutena teemapäivät! Voit tehdä muitakin käsitöitä, mutta erityisohjausta saat mm. seuraaviin teemoihin:

 • 7.9. Huivipaja Keväällä suunnittelimme kierrehuivin opettelua. Ota mukaan pitkä pyöröpuikko ja puikon vahvuuteen sopivaa lankaa. Lenkkimohairia tai muuta pörröisempää laatua ei suositella ensimmäisiin kokeiluihin. 21.9. Isoäidinneliö Ota mukaan virkkuukoukku ja jämälankoja. Isoäidinneliö on mitä ihanin tekniikka langanjämien käyttöön! Puuvilla, pellava, villa… kaikki käy!
 • 12.10. Kantapää Tuleeko aina tehtyä säärystimiä? Nyt on hyvä hetki tulla opettelemaan miten saat aikaan kantapään 🙂
 • 2.11. Tunisialainen virkkaus Tätä tekniikkaa varten tarvitset virkkuukoukun, minkä molemmissa päissä on koukut + kaksi eri väristä lankaa. Tällä tekniikalla saa tehtyä ihanan lämpöiset tumput ja tämä ei rasita rannetta yhtä paljon kuin tavallinen virkkaus.Vetäjinä toimivat yhdistyksen vapaaehtoiset Heli ja Katriina. Satunnaisesti pajassa pyörähtää myös Niina.

 

Luovan toiminnan kahvila
maanantaisin 28.9. / 19.10. / 16.11. / 7.12. klo 13.30 alkaen

Kokoontuminen tapahtuu non-stop-tyyppisesti, eli kun on saanut työnsä valmiiksi, antaa tilaa seuraavalle. Tarvittavat tarvikkeet ja työkalut ovat paikalla.

 • 28.9. teemana lempikappaleeni
 • 19.10. teemana Luova kirjoittaminen
 • 16.11. teemana Valokuvakirjojen luomista
 • 7.12. teemana jouluista korttiaskartelua

Luovan toiminnan kahvila järjestetään omaiskahvilan yhteydessä Arttelissa. Vetäjänä toimii Suvi ja Iida. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

 

Peliklubi
Peliklubi kokoontuu innostuksen mukaan maanantaisin omaiskahvilan yhteydessä ilman vetäjää, kun löytyy tarpeeksi innokkaita pelaajia ja vapaa tila pelaamista varten. Tilakyselyissä voi kääntyä työntekijöiden puoleen.

 

Pin It on Pinterest