Omaiskahvila

Vertaistukea, virkistystä, voimaantumista

Omaiskahvila on avoin kohtaamispaikka kaikille omaisille kahvikupin ääressä. Perinteisen keskustelevan omaiskahvilan rinnalla on samanaikaisesti toiminnallisia tuokioita: mielen hyvinvoinnin kahvila ja käsityöpiiri.

Kahvilan ja toimintatuokioiden emäntinä tai isäntinä toimivat yhdistyksen koulutetut vapaaehtoiset.

Omaiskahvilan pannu on kuumana 18.1.2021 alkaen joka maanantai klo 13-15 osoitteessa Salhojankatu 42. Jatkamme siis Kumppanuustalo Arttelin pohjakerroksessa. Omaiskahvilassa on paikalla FinFamin työntekijä.

Omaiskahvila ei kokoonnu huhtikuussa  (peruutus koskee myös omaiskahvilan yhteydessä tapahtuvaa toimintaa)

Omaiskahvila Arttelin kumppanuustalossa 18.1.-24.5.2021

Omaiskahvila järjestetään Arttelin pohjakerroksessa maanantaisin klo 13-15 ja paikalla on FinFamin työntekijä.

Pohjakerrokseen pääsee tarvittaessa esteettömästi Arttelin sisäpihan kautta. Sisäpihalta löytyy pyörätuoliliuska, jota kautta pääsee talon hissiin. Hissi ei ole moderni, vaan se on yksi Tampereen vanhimmista. Pyörätuolilla tullessa tarvitaan avustajaa hissin ovien avaamiseen ja muutaman kynnyksen ylittämiseen.

Talosta ei löydy erillistä inva-WC:tä, mutta muutama tilavampi WC löytyy, johon mahtuu mukaan pyörätuoli ja avustaja.  Lisätietoja esteettömyydestä voi kysyä Arttelin infopisteeltä: puhelin 050 452 1169

Huomioithan mahdolliset muutokset epidemiatilanteessa

 • Jos olet riskiryhmässä, harkitse itse mahdollisuuksiasi osallistua omaiskahvilaan.
 • Ethän osallistu toimintaan flunssaoireisena.
 • Muista hyvä käsihygienia ja pyri pitämään turvaväli. Omaiskahvilassa on tarjolla myös hengityssuojaimia.
 • Jos Pirkanmaan pandemiatilanne syksyn mittaan pahenee merkittävästi, joudumme harkitsemaan omaiskahvilatoiminnan keskeyttämistä. Seuraamme jatkuvasti viranomaisten ohjeistuksia.

Omaiskahvilan yhteydessä pidettävät toiminnot keväällä 2021

Käsityöpiiri
maanantaisin 15.2. / 15.3. / 12.4. / 10.5. klo 13.30 alkaen

Käsityöpiirissä jaetaan kuulumisia, vinkkejä ja hyvää mieltä. Ota oma käsityö mukaan. Käsityöpiiri kokoontuu omaiskahvilan yhteydessä Arttelissa.

Teemapäivät:

 • 15.2. Kranssi Esillä erilaisia kransseja. Jos haluat itse kokeilla kranssin tekoa, ota mukaan esim. paperinarua ja isot (8-9) puikot, tai styroksinen kranssipohja ja vaikkapa pieniä koristekiviä, nappeja, vanhaa pitsiä tms.
 • 15.3. Iloinen himmeli Harjoitellaan himmelin peruskuutiota muovi- / paperipilleillä. Värikäs himmeli sopii vaikka parvekkeelle tai puutarhan koristukseksi tuomaan väriä kevääseen! Ota mukaan oma neula, ompelulanka ja sakset. Pillejä on kaikille kokeilunhaluisille.
 • 12.4. Kori tai kassi trikookuteesta Tuo mukanasi kuderulla ja iso virkkuukoukku.
 • 10.5. Kanavatyö tai ristipistotyö Teemme yhdessä näitä käsitöitä. Jos haluat itse kokeilla, tuo mukanasi kanavapohja, tai kangaspohja, lankoja ja kanavaneula tai esim muliinilangoilla sopiva neula.

Ohjaajina toimii yhdistyksen vapaaehtoiset Heli ja Katriina.

Muistathan, että voit tulla aina mukaan oman käsityösi kanssa tai ilmankin katsomaan, mitä teemme ja juttelemaan.

Mielen hyvinvoinnin maanantai

Oman mielen hyvinvoinnista voi pitää huolta, kuten muutenkin terveydestä! Joka kuukauden 4. maanantai on omaiskahvilassa Mielen hyvinvoinnin maanantai klo 13.30 alkaen. Yhdistyksen työntekijä Lea Härö pitää jokaisella kerralla erilaisesta mielen hyvinvointiin liittyvästä osa-alueesta 15 minuutin alustuksen, jonka jälkeen on mahdollisuus keskustella yhdessä aiheesta heränneistä ajatuksista ja omista kokemuksista sekä mahdollisuuden tehdä erilaisia toiminnallisia harjoitteita aiheeseen liittyen.

 • 25.1 Mielen hyvinvointi – Mitä se on? Kuinka sitä voi ylläpitää ja vahvistaa?
 • 22.2 Vahvuuteni – Omat vahvuudet on hyvä tunnistaa. Vahvuuksien käyttäminen innostaa ja lisää elämän iloa ja tyytyväisyyttä.
 • 22.3 Resilienssi – selviytymis- ja sopeutumiskyky ennakoimattomissa ja yllättävissä elämän muutostilanteissa.
 • 26.4 Itsemyötätunto – ystävällisyys itseä kohtaan
 • 24.5 Rentoutumisen taito – Rentoutuminen on synnynnäinen taito ja rentoutumisen taitoa voi harjoitella ja oppia uudelleen.

Ystävänpäiväkahvit

maanantai 8.2. klo 13-15

Omaiskahvilan yhteydessä ystävänpäiväkahvit ja bingo.

Paikka: Kumppanuustalo Artteli (Salhojankatu 42)
Lisätiedot: suvi.hietaniemi@finfamipirkanmaa.fi / 050 511 7644

 

Pin It on Pinterest