Omaiskahvila

Vertaistukea, virkistystä, voimaantumista

Omaiskahvila on avoin kohtaamispaikka kaikille omaisille kahvikupin ääressä. Perinteisen keskustelevan omaiskahvilan rinnalla on samanaikaisesti toiminnallisia tuokioita: mielen hyvinvoinnin kahvila ja käsityöpiiri.

Kahvilan ja toimintatuokioiden emäntinä tai isäntinä toimivat yhdistyksen koulutetut vapaaehtoiset.

Toiveikkaina aloittelemme syksyllä omaiskahvilatoiminnan yhdistyksen toimistolla ma 6.9. koronatilanteen kokoontumisrajoitusten sallimilla osallistujamäärillä, turvavälit huomioiden ja kasvomaskeja käyttäen. Seuraamme AVI:n ja Pirkanmaan Koronanyrkin tiedotusta ja tarpeen tullen siirrämme kokoontumiset isompiin tiloihin tai laitamme toiminnan tauolle. Muutoksista tiedotamme yhdistyksen Facebook- ja nettisivuille.

Omaiskahvila 6.9.-13.12.2021 klo 13-15 (ei 6.12.)

Omaiskahvila järjestetään jälleen toimistollamme (Hämeenkatu 25 A, 3. kerros) maanantaisin klo 13-15 ja paikalla on FinFamin työntekijä.

Omaiskahvilaan tulee poikkeuksellisesti ilmoittautua jokaiselle kerralle erikseen: Koronan mukana tuomien jatkuvien osallistujamäärä sekä muiden muutosten takia syksyn omaiskahvilaan tulee ilmoittautua jokaiselle kerralle erikseen soittamalla tai laittamalla viestiä Lealle.
Ilmoittautumiset vastaanotetaan maanantaisin klo 9-12: lea.haro@finfamipirkanmaa.fi / 0400 871 481

 

Huomioithan mahdolliset muutokset epidemiatilanteessa

 • Jos olet riskiryhmässä, harkitse itse mahdollisuuksiasi osallistua omaiskahvilaan.
 • Ethän osallistu toimintaan flunssaoireisena.
 • Muista hyvä käsihygienia ja pyri pitämään turvaväli. Omaiskahvilassa on tarjolla myös hengityssuojaimia.
 • Jos Pirkanmaan pandemiatilanne syksyn mittaan pahenee merkittävästi, joudumme harkitsemaan omaiskahvilatoiminnan keskeyttämistä. Seuraamme jatkuvasti viranomaisten ohjeistuksia.

Omaiskahvilan yhteydessä pidettävät toiminnot syksyllä 2021

Käsityöpiiri
maanantaisin 13.9. /11.10. / 15.11. klo 13.30 alkaen

Käsityöpiirissä jaetaan kuulumisia, vinkkejä ja hyvää mieltä. Ota oma käsityö mukaan. Käsityöpiiri kokoontuu omaiskahvilan yhteydessä. Ohjaajat Katriina ja Heli.

Voit tehdä muitakin käsitöitä, mutta erityisohjausta saat mm. seuraaviin teemoihin:

 • 13.9. Kori trikookuteesta Opetellaan tekemään kori trikookuteesta. Tuo mukanasi kuderulla ja iso virkkuukoukku.
 • 11.10 Napeista on moneksi Päästetään mielikuvitus valloilleen ja askarrellaan napeista kortteja, koruja ym. Tuo mukana omia nappeja. Voit myös ottaa mukaan kangasta, jos haluat oppia päällystämään nappeja.
 • 15.11 Himmeli Harjoitellaan himmelin peruskuutiota muovi-/paperipilleillä. Tarvikkeet saat paikanpäältä.

Muistathan, että voit tulla aina mukaan oman käsityösi kanssa tai ilmankin katsomaan, mitä teemme ja juttelemaan.

Luovatoiminta
maanantaisin 20.9. / 18.10. / 22.11. klo 13.30 alkaen

Kokoontuminen tapahtuu non-stop-tyyppisesti, eli kun on saanut työnsä valmiiksi, antaa tilaa seuraavalle. Tarvittavat tarvikkeet ja työkalut ovat paikalla.

 • 20.9 TAIDETTA KUVANSIIRTOAINEELLA Ota mukaan lasinen/posliininen/metallinen/puinen- muki, -lasi, -lautanen, -tarjotin, tai valokuva- / taulukehyksen lasi. Siirtoaineen avulla voit siirtää tuomasi esineen pinnalle kuvan. Voit tuoda mukana oman mustavalko- tai värivalokuvan, josta printtaamme paperikopion siirrettäväksi tai käyttää toimistolla Pixabaystä printattuja ilmaiskuvia.
 • 18.10 VESIVÄRIMAALAUSTA Maalataan yhdessä vesiväreillä rentouttavan musiikin soidessa taustalla. Paikanpäältä löytyy vesivärit, pensselit, maalausalustat ja -paperit.
 • 22.11 JOULUKORTTIPAJA Askarrellaan yhdessä joulukortteja. Paikanpäältä löytyy korttipohjia ja erilaisia materiaaleja korttien tekoon.
  Luovan toiminnan kahvila järjestetään omaiskahvilan yhteydessä. Vetäjänä toimii Suvi ja Iida. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Mielen hyvinvoinnin maanantai
maanantaisin 27.9. / 25.10. / 29.11. klo 13.30 alkaen

Oman mielen hyvinvoinnista voi pitää huolta, kuten muutenkin terveydestä! Joka kuukauden 4. maanantai on omaiskahvilassa Mielen hyvinvoinnin maanantai klo 13.30 alkaen. Yhdistyksen työntekijä Lea Härö pitää jokaisella kerralla erilaisesta mielen hyvinvointiin liittyvästä osa-alueesta 15 minuutin alustuksen, jonka jälkeen on mahdollisuus keskustella yhdessä aiheesta heränneistä ajatuksista ja omista kokemuksista sekä mahdollisuuden tehdä erilaisia toiminnallisia harjoitteita aiheeseen liittyen.

 • 27.9 Resilienssi – selviytymis- ja sopeutumiskyky ennakoimattomissa ja yllättävissä elämän muutostilanteissa
 • 25.10 Itsemyötätunto – ystävällisyys itseä kohtaan
 • 29.11 Tunteet ja tunteiden merkitys

Kokemusasiantuntijaomaisen puheenvuoro
maanantaisin 4.10. / 8.11. / 13.12. klo 13.30 alkaen

Mahdollisuus kuulla yhdistyksen kokemusasiantuntijaomaisten kokemuksia mielenterveys- ja päihdeomaisena olosta sekä siitä, mistä he saavat voimavaroja arkeensa.

 • 4.10. Kulttuurin kuluttaminen ja muut ilot osaksi vertaisuudesta voimaantumista
 • 8.11. Kuinka huolehdin omasta jaksamisesta
 • 13.12. Omaisen tarina elämästä sairastuneen puolison rinnalla

Paikka: Pirkanmaan FinFami (Hämeenkatu 25 A, 3. kerros)
Lisätiedot: lea.haro@finfamipirkanmaa.fi / 0400 871 481

 

Pin It on Pinterest