Omaiskahvila

Vertaistukea, virkistystä, voimaantumista

Omaiskahvila on avoin kohtaamispaikka kaikille omaisille kahvikupin ääressä. Perinteisen keskustelevan omaiskahvilan rinnalla on samanaikaisesti toiminnallisia tuokioita: mielen hyvinvoinnin kahvila ja käsityöpiiri.

Kahvilan ja toimintatuokioiden emäntinä tai isäntinä toimivat yhdistyksen koulutetut vapaaehtoiset.

Omaiskahvila

Omaiskahvila kokoontuu 16.1 alkaen maanantaisin klo 13–16 yhdistyksen toimistolla Hämeenkatu 25 A, 3 krs.
(omaiskahvilaa ei ole ma 10.4. ja 1.5.)

Maksuton omaiskahvila on avoin kohtaamispaikka kaikille, joiden läheisellä on mielenterveys- tai päihdeongelma. Kahvilasta omainen saa vertaistukea, virkistystä ja voimaantumista. Perinteisen keskustelevan omaiskahvilan rinnalla on samanaikaisesti toiminnallisia tuokioita. Kahvilan ja toimintatuokioiden emäntinä sekä isäntinä toimivat yhdistyksen vapaaehtoiset.

Toiminnalliset tuokiot

Tammikuu
16.1. TAIDEPAJA Kokeillaan erilaisia maalausaineita ja helppoja tapoja tehdä maalauksia. Mukaan voi tulla ilman aiempaa kokemusta. Yhdistys tarjoaa materiaalit.
23.1. ELÄMÄNI BIISI Kuunnellaan, lauletaan ja jaetaan ajatuksia itselle merkityksellisistä lapsuuden lauluista.
30.1. MIELEN HYVINVOINNIN MAANANTAI Kevään aiheena tunnetaidot omaisen voimavarana. Mitä ovat tunnetaidot ja kuinka mm. niiden avulla voimme ymmärtää paremmin omia tunteitamme, säädellä kuormittavia tunteita ja suhtautua toisten tunteisiin rakentavasti? Tällä kertaa tutustutaan yhdessä syyllisyyden ja kiitollisuuden tunteisiin ja niiden merkityksen ymmärtämiseen pienen alustuksen ja yhteisen keskustelun kautta.

Helmikuu
6.2. MUISTELOTUOKIO Voit ottaa mukaan valokuvia omasta lapsuudestasi. Muistellaan ja jaetaan muistoja lapsuuden kesistä, leikeistä, koulukokemuksista ym.
13.2. TAIDEPAJA Kokeillaan erilaisia maalausaineita ja helppoja tapoja tehdä maalauksia. Mukaan voi tulla ilman aiempaa kokemusta. Yhdistys tarjoaa materiaalit.
20.2. KÄSITYÖPIIRI Aiheena säärystimet, rannekkeet. Tule mukaan saamaan ideoita, vinkkejä ja neuvoja. Tuo mukana omat langat ja puikot/virkkuukoukku.
27.2. MIELEN HYVINVOINNIN MAANANTAI Tutustutaan yhdessä pelon ja rauhallisuuden tunteisiin ja niiden merkityksen ymmärtämiseen pienen alustuksen ja yhteisen keskustelun kautta.

Maaliskuu
6.3. MUISTELOTUOKIO Voit ottaa mukaan valokuvia omista nuoruusvuosistasi. Muistellaan ja jaetaan muistoja ystävistä, riennoista, kesätöistä, ensimmäisestä työpaikasta ym.
13.3. KÄSITYÖPIIRI Aiheena lankasydämet ja -tupsut. Tule mukaan saamaan ideoita ja vinkkejä sekä tekemään itsellesi lankasydän tai -tupsu. Yhdistys tarjoaa materiaalit.
20.3. TAIDEPAJA Kokeillaan erilaisia maalausaineita ja helppoja tapoja tehdä maalauksia. Mukaan voi tulla ilman aiempaa kokemusta. Yhdistys tarjoaa materiaalit.
27.3. MIELEN HYVINVOINNIN MAANANTAI Tutustutaan yhdessä surun ja ilon tunteisiin ja niiden merkityksen ymmärtämiseen pienen alustuksen ja yhteisen keskustelun kautta.

Huhtikuu
3.4. MUISTELOTUOKIO Muistellaan ja jaetaan kokemuksia ja muistoja omasta lapsuuden ja nuoruuden kotiseudusta. Voit ottaa valokuvia mukaan.
17.4. KÄSITYÖPIIRI Aiheena tuubihuivi. Tule mukaan saamaan ideoita, vinkkejä ja neuvoja. Tuo mukana omat langat ja puikot.
24.4. ELÄMÄNI BIISI Kuunnellaan, lauletaan ja jaetaan ajatuksia itselle iloa arkeen tuovasta laulusta.

Toukokuu
8.5. KÄSITYÖPIIRI Aiheena hauskat patalaput. Tule mukaan saamaan ideoita ja vinkkejä sekä tekemään itsellesi hauska patalappu. Yhdistys tarjoaa materiaalit.
15.5. ELÄMÄNI BIISI Kuunnellaan, lauletaan ja jaetaan ajatuksia lempi kesäkappaleista.
22.5. TAIDEPAJA Kokeillaan erilaisia maalausaineita ja helppoja tapoja tehdä maalauksia. Mukaan voi tulla ilman aiempaa kokemusta. Yhdistys tarjoaa materiaalit.
29.5. MIELEN HYVINVOINNIN MAANANTAI Tutustutaan yhdessä ahdistuksen ja toivon tunteisiin ja niiden merkityksen ymmärtämiseen pienen alustuksen ja yhteisen keskustelun kautta.

Peliklubi
Pitkään kokoontuneen peliklubin on mahdollista kokoontua maanantaisin pelaamaan ilman erillistä ohjausta, kun innokkaita pelaajia ja vapaata tilaa löytyy.

Lisätietoja toiminnallisista tuokioista:
lea.haro@finfamipirkanmaa.fi / 0400 871 481

Kesäkahvilat

Tervetuloa mukaan kesäkahviloihin kesällä 2023. Yhdistys tarjoaa osallistujille kahvit.

Kesäkuu

Ke 7.6. Kuumaa ja kahvia klo 15-18 tarjoilee elämyksen Ilkon asukasyhdistyksen rantasaunalla, Kangasalla. Ilkon asukasyhdistyksen saunamökki on pienen Pitkäjärven rannalla, ihanasti omassa rauhassa. Kesäkahvilassa aiheena rauha, hiljentyminen ja luonto. Mietitään näitä saunan löylyssä tai kahvikupposen äärellä.

Paikalle pääset busseilla 40a ja 40C muutaman sadan metrin päähän saunalta (pysäkki Pitkäjärven pysäkki, Jotel Oy kohdalla). Rantasaunalle pääsee Ilkontieltä oikotietä polkua pitkin. Polku lähtee tien oikealta puolelta jyrkän mutkan kohdalta. Pitkäjärven pysäkiltä matkaa rantasaunalle on n. 300m. HUOM, lopussa jyrkät raput alas! Myös autolla pääsee pihaan metsätietä pitkin, osoite on Tuulentie 148.

Ilmoittautuminen pe 2.6 mennessä: Sari Nurminen puh. 040 544 3139 (txt/whatsapp) tai sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi
Muutos päivämäärässä mahdollinen. Mikäli päivä muuttuu, siitä ilmoitetaan ilmoittautuneille.

Ti 13.6. Bingo klo 13.00-14.30
Lisätietoja tulossa
Paikka: Pirkanmaan FinFami (Hämeenkatu 25 A, 3. krs)
Lisätiedot: anniina.kettula@finfamipirkanmaa.fi

Ma 19.6. Vehoniemen automuseon kahvila Kangasala klo 17-19 Nautitaan kauneimmasta keskikesästä, mukavasta yhdessäolosta ja kahvihetkestä! Paikka: Vehoniemen Automuseo, Vehoniemenharjuntie 92, Kangasala
Ilmoittauminen: https://link.webropolsurveys.com/EP/113B8AA399A242B8
Lisätiedot: teija.eskola@finfamipirkanmaa.fi / 050 313 3894

Ti 20.6. Funkkistalo Sastamala klo 17-19 Nautitaan kauneimmasta keskikesästä, mukavasta yhdessäolosta ja kahvihetkestä!
Paikka: Funkkistalo, Marttilankatu 14, Sastamala
Ilmoittauminen: https://link.webropolsurveys.com/EP/BAFDEF0FF0083A23
Lisätiedot: teija.eskola@finfamipirkanmaa.fi / 050 313 3894

ke 21.6. Juhannuskahvila klo 13.00-14.30
Tule hörppäämään kupillinen kahvia ja jakamaan mukavimmat muistosi pian koittavasta juhannuksesta. Voit halutessasi ottaa mukaan esimerkiksi valokuvia, tai vaikka esitellä jonkun juhannusmuistoihisi liittyvän runon tai laittaa laulun soimaan.
Paikka: Pirkanmaan FinFami (Hämeenkatu 25 A, 3. krs)
Lisätiedot: juho.soukka@finfamipirkanmaa.fi / 040 547 7619

Heinäkuu

Ke 5.7. Torikahvit klo 13.00-14.30 Nähdään Laukontorin ja Satamakadun kulmalla klo 13 ja mennään katsomaan mistä päivän parhaat tarjottavat löytyy.
Lisätietoja: niina.ojala@finfamipirkanmaa.fi tai 040 582 5343

Elokuu

Ke 9.8. Arboretumin ruusukahvit klo 13-15 Kokoontuminen klo 13 Kesäkahvila Arboretumin luona, Hatanpään Puistokuja 1, Tampere. Kävellään reitti puistoalueella ajankohtaista luonnon kauneutta ihaillen ja nautitaan lopuksi kahvit.
Ilmoittauminen: https://link.webropolsurveys.com/EP/149A7AAC8C6F61F1
Lisätiedot: teija.eskola@finfamipirkanmaa.fi / 050 313 3894

Ke 23.8. Työväenmuseo werstas klo 13-15 tutustutaan ensin Työväenmuseo Werstaan näyttelyihin, jonka jälkeen siirrytään kahvittelemaan Vapriikin terassille. Tavataan museo Werstaan aulassa klo 13. Museo sijaitsee osoitteessa Väinö Linnan aukio 8.
Ilmoittautuminen Tiina Rissalle 21.8. mennessä puh. 040 5050 819.

Pin It on Pinterest