Tietoa yhdistyksestä

Mikä on Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry?

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry on vuonna 1988 perustettu yhdistys, joka tarjoaa tietoa ja tukea heille, jotka ovat huolissaan läheisensä mielenterveydestä tai päihteiden käytöstä. Läheisen ongelman ei tarvitse olla diagnosoitu. Jo huoli riittää. 

Yhdistyksen maksuttomassa omaisneuvonnassa omainen voi puhua huolistaan ja käydä läpi elämäntilannettaan sairastuneen läheisenä. Omaisneuvonnan lisäksi yhdistyksen merkittäviä toimintamuotoja ovat erilaiset vertaistukiryhmät, kurssit, koulutukset sekä virkistystoiminta. 

Yhdistys toimii yhteistyössä kuntien, mielenterveystyötä tekevien ammattilaisten, asiantuntijoiden sekä muiden järjestöjen kanssa. Koulutuksia omaisten asemasta ja omaistyöstä järjestetään myös ammattilaisille, opiskelijoille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Yhdistyksessä on 980 jäsentä ja 128 vapaaehtoistoimijaa (31.12.2022). Päätösvaltaa yhdistyksessä käyttää omaisista ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista koottu hallitus. 

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry on osa omaisyhdistysten valtakunnallista verkostoa, johon kuuluu 16 jäsenyhdistystä. 

Visio, missio ja arvot (2023-2027)

Visio

Ihmiset, jotka ovat huolissaan läheisensä mielenterveyden haasteista, päihde- tai muista riippuvuusongelmista, tulevat kuulluiksi, kohdatuiksi ja autetuiksi.

Missio

Vahvistamme omaisten asemaa ja hyvinvointia, kun läheisellä on mielenterveys-, päihde- tai riippuvuusongelmia. Tuomme esiin omaisten äänen palvelujärjestelmän kehittämiseen.

Arvot

Pirkanmaan FinFamin toiminnan arvot ovat yhteistyö, yhdenvertaisuus, asiantuntijuus, kohtaaminen ja osallisuus.

Strategiset tavoitteet

Arvojen mukaiset tavoitteet määrittelevät valintojemme ja tekemisemme suunnan. Alla on esitelty strategiset tavoitteemme tiivistetysti ja laajempi kuvaus tavoitteista ja niiden toimeenpanosta löytyy oheisesta PDF-tiedostosta: FinFami-Pirkanmaa-strategia-2023-2027.pdf

Yhteistyö

Pirkanmaan FinFami on tunnettu hyvinvointialueella ammattilaisten ja asukkaiden keskuudessa. He tietävät, mitä toiminta on ja millaisiin arvoihin toiminta pohjautuu. Kaikki toiminta toteutetaan yhteistyössä omaisten hyvinvoinnin kannalta keskeisten sidosryhmien kanssa.

Yhdenvertaisuus

Tarjoamme palvelua yhdenvertaisesti hyvinvointialueella elämäkaaren eri vaiheissa kaikille, jotka ovat huolissaan läheisensä mielenterveydestä ja/tai päihde- tai riippuvuusongelmista.

Asiantuntijuus

Olemme omaistyön johtava asiantuntija.

Kohtaaminen

Kohtaamme omaisen arvostavasti: omaiselle tulee kokemus, että hän on tullut kuulluksi ja ymmärretyksi.

Osallisuus

Omaisella on osallisuuden kokemus omassa elämässä, yhdistyksessä, palvelujärjestelmässä ja yhteiskunnassa.

Hallitus

Klaus Lehtinen, puheenjohtaja

Birgit Viikari, varapuheenjohtaja

Päivi Kumpulainen, jäsen
Liisa Kurikka, varajäsen
Marja Nordling, jäsen
Sinikka Särkkä, jäsen
Anni Vanhala, jäsen
Noora Vehmas, jäsen

Teemu Lämsä, varajäsen
Sirpa Paju, varajäsen
Susanne Vähäkoski, varajäsen
Laura-Kaisa Välimäki, varajäsen

Yhteystiedot

Omaisneuvonta

Lue lisää omaisneuvonnasta

 

Puhelin ja sähköposti

Omaisneuvonnan ajanvaraus- ja neuvontanumero on auki arkisin. Jos emme pääse vastaamaan, jätä viesti ja otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

puh. 040 722 4292

omaisneuvonta@
finfamipirkanmaa.fi

Toimisto ja jäsenasiat

puh. 040 582 5343
omaiset@finfamipirkanmaa.fi
(HUOM! toimiston puhelin ohjautuu toistaiseksi omaisneuvonnan numeroon, josta asiasi ohjataan oikealle henkilölle. Voit jättää asiastasi viestin myös omaisneuvonnan vastaajaan.)

Osoite

Hämeenkatu 25 A (3. ja 6. kerros)
33200 Tampere

Näytä kartalla

Toimiston aukioloajat

  • maanantaisin 13-16 ja torstaisin klo 9-12 
  • Toimisto kiinni 15.-28.7.
  • Olet tervetullut myös muina ajankohtina, mutta sovi aika soittamalla. Voit soittaa asiastasi myös suoraan työntekijöille.

Sähköinen laskutus

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa - FinFami ry, 0778161-2

Verkkolaskuosoite:
003707781612

Operaattori:
Maventa (003721291126)

Välittäjätunnus pankkiverkosta lähetettäessä:
DABAFIHH*

Liitteet

Pin It on Pinterest