Nuori, kaipaatko apua?

Huolettaako läheisesi mielenterveys? Oletko huolissasi läheisesi jaksamisesta tai omasta jaksamisesta? Ahdistaako? Onko kotona haastavaa? Koetko, että et tiedä mitä tekisit tai kenelle puhuisit?

Olen Sari Nurminen ja työskentelen täällä Pirkanmaan FinFamissa. Vastaan nuorten / nuorten aikuisten (n. 13-29v.) tukemisesta ja toiminnan järjestämisestä. Ammatiltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja.

FinFami Pirkanmaan nuorten toiminta on suunnattu nuorille, joiden läheisellä; ystävällä, vanhemmalla, sisaruksella, isovanhemmalla tai muulla tärkeällä ihmisellä on mielenterveys tai päihdehäiriö. Pelkkä huolikin läheisen hyvinvoinnista tai omasta jaksamisesta syntyneessä tilanteessa, riittää toimintaan osallistumiseen. Toiminnalla tarkoitetaan mm. ryhmiä, vertaisiltoja, mökkiviikonloppuja ja erilaisia aktiviteetteja kuten leffaillat. Tapaan nuoria myös yksilökäynneillä. Jos sinulla on huolta tai murhetta läheisestäsi tai omasta jaksamisestasi, niin ota yhteyttä.

Älä jää yksin!

Ota yhteyttä minuun! Voit keskustella kanssani tilanteestasi, kun sinulla on huoli läheisestäsi ja omat voimavarasi ovat vähissä. Voit olla yhteydessä myös WhatsAppin kautta, chatissa tai varata ajan omaisneuvonnasta.

Lähetä Sarille viestiä WhatAppissa tai Snäpissä:
Sari / 040 544 3139 / Snapchat: sarifinfami

Sähköposti: sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

 

Nuorten ja nuorten aikuisten toimintaa

Taustasta tasapainoon -ryhmä

Tiistaisin 18.4. / 25.4. / 2.5. / 9.5. / 16.5. klo 16.30-18.30

Voiko kaiken korjata teipillä tai rakkaudella? Tai tiedätkö, miksi suru on kunniavieras? On sanottu, että puhumattomat asiat siirtyvät jonkun taakaksi kannettavaksi. Kannatko sinä tällaista taakkaa mukanasi? Taustasta tasapainoon on vertaistukiryhmä n. 18-29v. nuorille, joilla on taustalla kokemuksia vanhemman päihdeongelmasta. Tule kertomaan omasta taakastasi, samalla kuulet muiden kokemuksia ja tutustut muihin nuoriin aikuisiin, jotka kantavat hartioillaan samankaltaisia tarinoita. Tässä ryhmässä sinun ei tarvitse myöskään suorittaa mitään.

Ryhmän ohjaajana toimii FinFami Pirkanmaan työntekijä Sari Nurminen. Ryhmässä vierailee lisäksi kokemusasiantutija. Ryhmään otetaan 6-8 ryhmäläistä.

Kenelle: nuorille aikuisille n. 18-29v.
Paikka: Hämeenkatu 25 A (6. kerros)
Ilmoittautuminen 14.4. mennessä: Linkki tulossa
Lisätiedot: sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi / 040 544 3139

Tunne- ja rajatyöskentely -ryhmä

Torstaisin 20.4. / 27.4. / 4.5. / 11.5. klo 16:30-18:00

Ryhmä on suunnattu nuorille aikuisille (18-35-vuotiaat), joiden elämää kuormittaa läheisen haasteet mielenterveyden tai päihteiden kanssa.

Vertaistuellisessa ryhmässä syvennytään teorian, keskustelun ja harjoitusten kautta tunnetaitojen ja rajojen äärelle. Omien tunteiden ja rajojen tunnistaminen ja ilmaiseminen on tärkeää oman hyvinvoinnin ja jaksamisen näkökulmasta. Ihmisillä on usein taipumus käsitellä näitä vain mielen ja ajatusten tasolla – ryhmässä huomio suunnataan myös omaan kehoon ja kehotuntemuksiin.

Paikka: Meditaatiotila Tavallinen Mieli Zendo Kaleva / Ilvestie 2–4 (kadunpuoleinen päätyhuone)
Ilmoittautuminen: Ryhmään mahtuu 8 osallistujaa ja ryhmä pysyy samana koko ajan. Sitovat ilmoittautumiset 13.4. mennessä: anniina.kettula@finfamipirkanmaa.fi
Lisätiedot: anniina.kettula@finfamipirkanmaa.fi / 050 552 5955

Mökkiviikonloppu nuorille läheisille

PE-SU 26.-28.5.

Viikonloppu on suunnattu n. 13–17-vuotiaille nuorille, joiden jollakin tärkeällä ihmisellä, kuten sisaruksella, serkulla, vanhemmalla, isovanhemmalla, ystävällä..on jokin mielenterveyden häiriö tai päihderiippuvuus.

Mökkiviikonlopun tarkoituksena on herätellä nuoria huomaamaan, että myös muita nuoria on samankaltaisissa tilanteissa. Monesti nuori saattaa ajatella, ettei kellään muulla ole tällaista. Mökkiviikonloppuna puhutaan mm., miten läheisen sairaus on vaikuttanut omaan jaksamiseen, koko perheeseen, millaisia huolia ja tunteita nuori on ehkä huomannut läheisen sairauden aiheuttavan. Mökkiviikonloppuna myös chillaillaan ja grillaillaan, ehkä poreillaan porealtaassa tai paljussa. Mökki ja paikkakunta on vielä valitsematta, se selviää myöhemmin – todennäköisesti suuntaamme Himoksen maisemiin. Tämä mahdollistaa päiväretken esimerkiksi Jyväskylään. Mukaan mahtuu n. 8 nuorta ja meitä Finfamin työntekijöitä lähtee kaksi. Luonnollisesti tarvitsemme vanhempien suostumuksen osallistumiseen. Viikonloppu on nuorille maksuton ja sisältää kyydin, ruuat, yöpymiset yms.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 15.5. mennessä: Sari Nurminen (toinen ohjaajista) 040 544 3139 tai sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

 

 

— —

Kaikki palvelut ovat maksuttomia. (Operaattorisi veloittaa oman puhelimesi käytöstä normaalin matkapuhelinmaksun.)

Tietoa muualla

Mielenterveystalon nuorilla suunnatta tieto-osio:

FinFamien Vertaistuki verkossa -hanke ja somealustat:

 

Pin It on Pinterest