Nuori, kaipaatko apua?

Huolettaako läheisesi mielenterveys? Oletko huolissasi läheisesi jaksamisesta tai omasta jaksamisesta? Ahdistaako? Onko kotona haastavaa? Koetko, että et tiedä mitä tekisit tai kenelle puhuisit?

Olen Sari Nurminen ja työskentelen täällä Pirkan[1]maan FinFamissa. Vastaan nuorten / nuorten aikuisten (n. 13-29v.) tukemisesta ja toiminnan järjestämisestä. Ammatiltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja.

FinFami Pirkanmaan nuorten toiminta on suunnattu nuorille, joiden läheisellä; ystävällä, vanhemmalla, sisaruksella, isovanhemmalla tai muulla tärkeällä ihmisellä on mielenterveys tai päihdehäiriö. Pelkkä huolikin läheisen hyvinvoinnista tai omasta jaksamisesta syntyneessä tilanteessa, riittää toimintaan osallistumiseen. Toiminnalla tarkoitetaan mm. ryhmiä, vertaisiltoja, mökkiviikonloppuja ja erilaisia aktiviteetteja kuten leffaillat. Tapaan nuoria myös yksilökäynneillä. Jos sinulla on huolta tai murhetta läheisestäsi tai omasta jaksamisestasi, niin ota yhteyttä.

Älä jää yksin!

Ota yhteyttä minuun! Voit keskustella kanssani tilanteestasi, kun sinulla on huoli läheisestäsi ja omat voimavarasi ovat vähissä. Voit olla yhteydessä myös WhatsAppin kautta, chatissa tai varata ajan omaisneuvonnasta.

Lähetä Sarille viestiä WhatAppissa tai Snäpissä:
Sari / 040 544 3139 / Snapchat: sarifinfami

Sähköposti: sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

 

Nuorten ja nuorten aikuisten toimintaa

Taustasta tasapainoon -ryhmä

Tiistaisin 7.2. / 14.2. / 21.2. / 7.3. / 14.3. klo 16.30-18.30
(Toinen ryhmä alkaa 18.4.)

Voiko kaiken korjata teipillä tai rakkaudella? Tai tiedätkö, miksi suru on kunniavieras? On sanottu, että puhumattomat asiat siirtyvät jonkun taakaksi kannettavaksi. Kannatko sinä tällaista taakkaa mukanasi? Taustasta tasapainoon on vertaistukiryhmä n. 18-29v. nuorille, joilla on taustalla kokemuksia vanhemman päihdeongelmasta. Tule kertomaan omasta taakastasi, samalla kuulet muiden kokemuksia ja tutustut muihin nuoriin aikuisiin, jotka kantavat hartioillaan samankaltaisia tarinoita. Tässä ryhmässä sinun ei tarvitse myöskään suorittaa mitään.

Ryhmän ohjaajana toimii FinFami Pirkanmaan työntekijä Sari Nurminen. Ryhmässä vierailee lisäksi kokemusasiantutija. Ryhmään otetaan 6-8 ryhmäläistä.

Kenelle: nuorille aikuisille n. 18-29v.
Paikka: Hämeenkatu 25 A (6. kerros)
Ilmoittautuminen 3.2. mennessä: Linkki tulossa
Lisätiedot: sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi / 040 544 3139

Taustasta tasapainoon -ryhmä

Tiistaisin 18.4. / 25.4. / 2.5. / 9.5. / 16.5. klo 16.30-18.30

Voiko kaiken korjata teipillä tai rakkaudella? Tai tiedätkö, miksi suru on kunniavieras? On sanottu, että puhumattomat asiat siirtyvät jonkun taakaksi kannettavaksi. Kannatko sinä tällaista taakkaa mukanasi? Taustasta tasapainoon on vertaistukiryhmä n. 18-29v. nuorille, joilla on taustalla kokemuksia vanhemman päihdeongelmasta. Tule kertomaan omasta taakastasi, samalla kuulet muiden kokemuksia ja tutustut muihin nuoriin aikuisiin, jotka kantavat hartioillaan samankaltaisia tarinoita. Tässä ryhmässä sinun ei tarvitse myöskään suorittaa mitään.

Ryhmän ohjaajana toimii FinFami Pirkanmaan työntekijä Sari Nurminen. Ryhmässä vierailee lisäksi kokemusasiantutija. Ryhmään otetaan 6-8 ryhmäläistä.

Kenelle: nuorille aikuisille n. 18-29v.
Paikka: Hämeenkatu 25 A (6. kerros)
Ilmoittautuminen 14.4. mennessä: Linkki tulossa
Lisätiedot: sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi / 040 544 3139

Tunne- ja rajatyöskentely -ryhmä

Torstaisin 20.4. / 27.4. / 4.5. / 11.5. klo 16:30-18:00

Ryhmä on suunnattu nuorille aikuisille (18-35-vuotiaat), joiden elämää kuormittaa läheisen haasteet mielenterveyden tai päihteiden kanssa.

Vertaistuellisessa ryhmässä syvennytään teorian, keskustelun ja harjoitusten kautta tunnetaitojen ja rajojen äärelle. Omien tunteiden ja rajojen tunnistaminen ja ilmaiseminen on tärkeää oman hyvinvoinnin ja jaksamisen näkökulmasta. Ihmisillä on usein taipumus käsitellä näitä vain mielen ja ajatusten tasolla – ryhmässä huomio suunnataan myös omaan kehoon ja kehotuntemuksiin.

Paikka: Meditaatiotila Tavallinen Mieli Zendo Kaleva / Ilvestie 2–4 (kadunpuoleinen päätyhuone)
Ilmoittautuminen: Ryhmään mahtuu 8 osallistujaa ja ryhmä pysyy samana koko ajan. Sitovat ilmoittautumiset 13.4. mennessä: anniina.kettula@finfamipirkanmaa.fi
Lisätiedot: anniina.kettula@finfamipirkanmaa.fi / 050 552 5955

Päivä perheille Kortejärven tilalla, Kintulammin luonnonsuojelualueella

Sunnuntaina 19.2. klo 10.00-16.30

Tule viettämään perhepäivää millaisella poppoolla vain, vaikka lastenlasten kanssa. Päivä on osallistujille maksuton. Perhepäivässä lapsille pilkkimistä, sisällä tai ulkona – mahdollisesti sekä sisälle että ulkona. Myös aikuiset voivat käydä pilkillä. Toki jäätilanne huomioidaan! Aikuiset ja lapset voivat osallistua leikkimieliseen perherasti – kisaan, missä jokainen voittaa pienen palkinnon. Innokkaille hevosharrastajille on tarjolla talvinen kepparirata. Kortejärvellä voit mennä vaikka patikoimaan Kintulammin majalle (1.6km). Sisälle Kortejärven tupaan pääsee syömään, istuskelemaan, juttelemaan, grillaamaan makkaraa ja lämmittelemään. Perheen pienimmät voivat piirrellä tai väritellä sisällä.

Tarjolla maksutta mehua/kahvia/kaakaota/teetä, makkaraa sekä pannaria hillolla/kermavaahdolla. Rantasauna lämpiää klo 13-16/omat pyyhkeet yms. mukaan. Kortejärvelle kulkeminen omatoimisesti.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 14.2. mennessä:
Sari Nurminen 040 544 3139 tai sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

Nuorten aikuisten vertaisilta Kintulammin majalla

Perjantaina 31.3. noin klo 16-22

Oletko huolissasi ystäväsi tai perheenjäsenesi jaksamisesta? Onko läheinen tai ystäväsi sairastunut ja kaipaat tukea tilanteeseen? Haluaisitko saada lisätietoa mielen hyvinvoinnista tai kuulla päihde- ja mielenterveysomaisten kokemuksia. Nuorten aikuisten vertaisiltaan voit tulla kuulemaan yhdistyksemme toiminnasta, saada neuvoa tilanteeseen ja oman jaksamisen tueksi sekä kuulla vertaisen tarinan. Tilaisuus on tarkoitettu ennen kaikkea sinulle nuori aikuinen, joka kaipaat neuvoa ja tietoa läheisestäsi nousseen huolen myötä.

Kintulammin maja sijaitsee Kintulammin luonnonsuojelualueella. Tarjolla on kahvia/teetä, syötävää – makeaa ja suolaista, grillattavaa yms. Lisäksi mahdollisuus saunomiseen ja avanto-uintiin. Maksuton osallistujille ja kyytikin järjestyy.

Lisätiedot: Sari Nurminen 040 544 3139 tai sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

Retkihetki nuorille Kintulammin majalla

LA-SU 1.-2.4.

Retkihetki on suunnattu n. 13-17v nuorille, joiden arkea kuormittaa jonkun läheisen (ystävä, sisarus, vanhempi, isovanhempi..) mielenterveys- ja/tai päihdeongelma. Huoli läheisen hyvinvoinnista tai omasta jaksamisesta riittää.

Lähde mukaan viettämään rentoa ja mukavaa viikonloppua (la-su) Kintulammin majalle. Meitä ohjaajia lähtee kaksi ja mukaan mahtuu max. 8 nuorta. Kintulammin rannalla on sähköistetty retkeilymaja ja rantasauna. Nämä ovat vuokrattu käyttöömme. Rannasta löytyy vene ja laituri, josta halukkaat pääsevät myös uimaan. Mukaan tarvitset säänmukaiset vaatteet, pyyhkeen/uikkarit, makuupussin tai vuodevaatteet sekä mökkihenkisen asenteen. Kintulammilla luvassa juttelua, syömistä, korttipelejä ja olemista, makkaran ja vaahtisten paistoa, sauna ja untimahdollisuus halukkaille…

Rentoa yhdessä oloa joka tapauksessa!

Voit myös tulla vain päiväksi, yöksi ei tarvitse jäädä! Yhteiskuljetus järjestyy.

Ilmoittautumiset 27.3. mennessä: Sari Nurminen 040 544 3139 (whatsapp) tai sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

Nuorten aikuisten patikointireissu

ISO-VUORIJÄRVEN RETKEILYREITTI TAI TORISEVAN ROTKOJÄRVIEN REITTI
Lauantaina 22.4.

Mennään metsään, lähdetään luontoon eli päivän patikointireissu on tarkoitettu nuorille 18-29v. Iso-Vuorijärvellä pääset ihastelemaan komeaa riippukalliota ja sen alla olevaa luolaa. Kirvesjärveltä löytyy laavu missä voi nauttia eväitä. Tuohon aikaan keväästä saattaa nähdä reitillä rupikonnia. Torisevan rotkojärvet Virroilla ovat tunnettuja jylhien kallioden reunustamista äkkijyrkistä rannoistaan. Suurimman järven, Alaisen Torisevan rantakallioihin pääsee tutustumaan Torisevan luontopolulla. Molemmat reitit ovat osin jyrkkiä. Matkaa kertyy molemmissa alle 10km. Säävaraus! Eli mikäli sade uhkaa, siirretään reissua.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 17.4. mennessä: Sari Nurminen 040 544 3139 (whatsapp) tai sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

Mökkiviikonloppu nuorille läheisille

PE-SU 26.-28.5.

Viikonloppu on suunnattu n. 13–17-vuotiaille nuorille, joiden jollakin tärkeällä ihmisellä, kuten sisaruksella, serkulla, vanhemmalla, isovanhemmalla, ystävällä..on jokin mielenterveyden häiriö tai päihderiippuvuus.

Mökkiviikonlopun tarkoituksena on herätellä nuoria huomaamaan, että myös muita nuoria on samankaltaisissa tilanteissa. Monesti nuori saattaa ajatella, ettei kellään muulla ole tällaista. Mökkiviikonloppuna puhutaan mm., miten läheisen sairaus on vaikuttanut omaan jaksamiseen, koko perheeseen, millaisia huolia ja tunteita nuori on ehkä huomannut läheisen sairauden aiheuttavan. Mökkiviikonloppuna myös chillaillaan ja grillaillaan, ehkä poreillaan porealtaassa tai paljussa. Mökki ja paikkakunta on vielä valitsematta, se selviää myöhemmin – todennäköisesti suuntaamme Himoksen maisemiin. Tämä mahdollistaa päiväretken esimerkiksi Jyväskylään. Mukaan mahtuu n. 8 nuorta ja meitä Finfamin työntekijöitä lähtee kaksi. Luonnollisesti tarvitsemme vanhempien suostumuksen osallistumiseen. Viikonloppu on nuorille maksuton ja sisältää kyydin, ruuat, yöpymiset yms.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 15.5. mennessä: Sari Nurminen (toinen ohjaajista) 040 544 3139 tai sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

 

 

— —

Kaikki palvelut ovat maksuttomia. (Operaattorisi veloittaa oman puhelimesi käytöstä normaalin matkapuhelinmaksun.)

Pin It on Pinterest