Nuori, kaipaatko apua?

Huolettaako läheisesi mielenterveys? Oletko huolissasi läheisesi jaksamisesta tai omasta jaksamisesta? Ahdistaako? Onko kotona haastavaa? Koetko, että et tiedä mitä tekisit tai kenelle puhuisit?

Olen Sari Nurminen. Työskentelen Pirkanmaan FinFamissa ja vastaan nuorten / nuorten aikuisten (n. 13-29v.) tukemisesta ja toiminnan järjestämisestä. Ammatiltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja. Pirkanmaan FinFamilla olen ollut töissä jo kahdeksan vuotta. Aikaisemmin työskentelin lastensuojelussa, päihdepuolella sekä psykiatrian puolella. Asun Tampereella ja perheeseeni kuuluu jo aikuinen poikani sekä Maukka-koira.

FinFami Pirkanmaan nuorten toiminta on suunnattu nuorille, (alle 30 v) joiden läheisellä, ystävällä, vanhemmalla, sisaruksella, isovanhemmalla tai muulla tärkeällä ihmisellä on mielenterveys- tai päihdehäiriö. Pelkkä huolikin läheisen hyvinvoinnista riittää toimintaan osallistumiseen. Toiminnalla tarkoitetaan esimerkiksi ryhmiä, leirejä, kursseja ja erilaisia aktiviteetteja kuten leffaillat ja keilaus.

Tapaamme myös nuoria yksilökäynneillä. Jos sinulla on huolta tai murhetta läheisestäsi tai omasta jaksamisestasi, niin ota yhteyttä. Sovitaan aika ja paikka, milloin ja missä nähdään. Tapaaminen onnistuu myös meidän toimistollamme Tampereen keskustassa osoitteessa Hämeenkatu 25 A. 3. ja 6. kerros.

Älä jää yksin!

Ota yhteyttä minuun! Voit keskustella kanssani tilanteestasi, kun sinulla on huoli läheisestäsi ja omat voimavarasi ovat vähissä. Voit olla yhteydessä myös WhatsAppin kautta, chatissa tai varata ajan omaisneuvonnasta.

Lähetä Sarille viestiä WhatAppissa tai Snäpissä:
Sari / 040 544 3139 / Snapchat: sarifinfami

Sähköposti: sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

 

Nuorten ja nuorten aikuisten toimintaa

Taustasta tasapainoon – ryhmä

20.9. / 27.9. / 4.10. / 11.10 / 25.10. klo 16.30-18.30

Voiko kaiken korjata teipillä tai rakkaudella? Tai tiedätkö, miksi suru on kunniavieras? On sanottu, että puhumattomat asiat siirtyvät jonkun taakaksi kannettavaksi. Kannatko sinä tällaista taakkaa mukanasi? Taustasta tasapainoon on vertaistukiryhmä n. 18-29v. nuorille, joilla on taustalla kokemuksia vanhemman päihdeongelmasta. Tule kertomaan omasta taakastasi, samalla kuulet muiden kokemuksia ja tutustut muihin nuoriin aikuisiin, jotka kantavat hartioillaan samankaltaisia tarinoita. Tässä ryhmässä sinun ei tarvitse myöskään suorittaa mitään.

Ryhmän ohjaajana toimii FinFami Pirkanmaan työntekijä Sari Nurminen. Ryhmässä vierailee lisäksi kokemusasiantutija. Ryhmään otetaan 6-8 ryhmäläistä.

Kenelle: nuorille aikuisille n. 18-29v.
Paikka: Hämeenkatu 25 A (6. kerros)
Ilmoittautumiset: https://link.webropolsurveys.com/EP/CE98CD4F58F90AF1
Lisätiedot: sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi / 040 544 3139

 

Nuorten aikuisten vertaisilta Vähäsillassa

Perjantaina 2.9. klo 16-22

Oletko huolissasi ystäväsi tai perheenjäsenesi jaksamisesta? Onko läheinen tai ystäväsi sairastunut ja kaipaat tukea tilanteeseen? Haluaisitko saada lisätietoa mielen hyvinvoinnista tai kuulla päihde- ja mielenterveysomaisten kokemuksia. Nuorten aikuisten vertaisiltaan voit tulla kuulemaan yhdistyksemme toiminnasta, saada neuvoa tilanteeseen ja oman jaksamisen tueksi sekä kuulla vertaisen tarinan. Tilaisuus on tarkoitettu ennen kaikkea sinulle nuori aikuinen, joka kaipaat neuvoa ja tietoa läheisestäsi nousseen huolen myötä.

Luvassa rentoa yhdessäoloa, keskusteluja, herkuttelua, sauna ja uintimahdollisuus. Kyyti järjestyy.

Ilmoittautuminen 29.8 mennessä Sarille 040 544 3139 / whatsapp / sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

 

Nuorten Vähäsilta (13-18-vuotiaat)

Lauantai-sunnuntai 3.-4.9.

Onko läheisesi (sisarus, ystävä, vanhempi, serkku, isovanhempi…) sairastunut johonkin mielenterveyden häiriöön tai onko hänellä pulmia päihteiden kanssa? Oletko huolissasi läheisestäsi tai omasta jaksamisestasi tilanteessa?

Lähde mukaan viettämään rentoa ja mukavaa viikonloppua Vähäsillan maisemiin. Saat mahdollisuuden tavata toisia nuoria, joilla samankaltaisia kokemuksia. Vähäsilta sijaitsee Teiskossa idyllisen Paarlahden rannalla, vain puolen tunnin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Paikka on varattu kokonaisuudessaan meille, joten siellä ei tuolloin ole muita. Mukaan mahtuu 8 nuorta ja se on maksuton.

Mukaan tarvitset säänmukaiset vaatteet, pyyhkeen/uikkarit (jos haluat saunoa ja uida). Jos jäät yöksi, ota siinä tapauksessa mukaan makuupussi/vuodevaatteet. Voit tulla vain päiväksi, yöksi ei tarvitse jäädä.

Luvassa keskusteluja, vertaistukea, chillailua, grillailua, herkuttelua ja rentoa yhdessäoloa.

Ilmoittautuminen 29.8 mennessä Sarille 040 544 3139 / whatsapp sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

VOIMAVARAPÄIVÄT NUORTEN VANHEMMILLE

Voimavarapäivä on suunnattu vanhemmille, joiden n. 13–29-vuotiaalla nuorella on psyykkistä oireilua ja/tai päihteiden käyttöä.

Vanhempien voimavarapäivässä sinulla on mahdollisuus tavata toisia samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia ja vahvistaa samalla omia käytössä olevia voimavarjoja. Saat pienten ryhmätuokioiden ja keskustelun lomassa ehkä uusia näkökulmia mieltä askarruttaviin tilanteisiin nuoren kanssa.

Lauantaina 10.9. järjestämme voimavarapäivän Ylöjärven Antaverkassa. Lauantain 22.10. voimavarapäivä järjestetään Vähäsillassa, lähellä Kämmenniemeä. Voimavarapäivässä myös vanhemmilla on oikeus chillata. Tarkoitus on myös grillata makkaraa, hörppiä kahvia/teetä ja saunakin lämpiää – rohkelikot voivat käydä uimassa. Molemmista paikoista löytyy rantasauna ja oma rauha.
Antaverkka ja Vähäsilta sijaitsevat noin 30min ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Tarkemman osoitteen saat ilmoittautumisen jälkeen.

Voimavarapäivä on vanhemmille maksuton.

Paikka: 10.9. Antaverkan leirikeskus Ylöjärvi / 22.10. Vähäsillan leirikeskus Tampere
Ilmoittaudu Antaverkkaan 2.10 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/EP/41E91D25AD006F7D
Ilmoittaudu Vähäsiltaan 17.10 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/B872C128B23E48FD
Lisätiedot: sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi 040 544 3139

Myöhemmin syksyllä tulossa n. 13-16v. nuorille lisäksi leffailtaa, korupajaa ja muuta kivaa tekemistä porukalla. Seuraa ilmoitteluamme ig/fb ja nettisivuilla asiasta.

 

— —

Kaikki palvelut ovat maksuttomia. (Operaattorisi veloittaa oman puhelimesi käytöstä normaalin matkapuhelinmaksun.)

Pin It on Pinterest