Nuori, kaipaatko apua?

Huolettaako läheisesi mielenterveys? Oletko huolissasi läheisesi jaksamisesta tai omasta jaksamisesta? Ahdistaako? Onko kotona haastavaa? Koetko, että et tiedä mitä tekisit tai kenelle puhuisit?

Älä jää yksin!

Ota yhteyttä meihin! Meidän kanssamme voit keskustella tilanteestasi, kun sinulla on huoli läheisestäsi ja omat voimavarasi ovat vähissä. Voit olla meihin yhteydessä WhatsAppin kautta, chatissa tai varata ajan omaisneuvonnasta.

Lähetä Sarille viestiä WhatAppissa tai Snäpissä:
Sari / 040 544 3139 / Snapchat: sarifinfami

Sähköposti: sari.numinen@finfamipirkanmaa.fi

 

Toimintaa

Jaksamisen värit – luova voimavararyhmä

tiistaisin 19.1. / 26.1. / 2.2. / 9.2. / 16.2.  klo 17-19

Vertaistuellinen ryhmä on tarkoitettu 18–29-vuotiaille nuorille aikuisille, joilla on kokemusta läheisen mielenterveys- tai päihdehäiriöstä.

Ryhmä on tarkoitettu sinulle, joka toivot uusia keinoja oman jaksamisesi tueksi. Käsittelemme ryhmässä erilaisia jaksamisen teemoja keskustelun lisäksi helppojen luovien ja toiminnallisten harjoitusten avulla. Ryhmässä ei suoriteta mitään. Mukaan mahtuu max 8 osallistujaa. Ryhmänohjaajina toimii Suvi ja Sara.

Ilmoittaudu 14.1. mennessä: www.urly.fi/1POD

Paikka: Hämeenkatu 25 A, 6. kerros

Lisätiedot: suvi.hietaniemi@finfamipirkanmaa.fi / 050 511 7644

Puhallushetki

Tukinetissä 25.1.-22.2.

Ryhmächat auki maanantaisin klo 17-19Chatissa voit kirjoittaa kokemuksia ja tuntemuksia läheisen sairaudesta. Chatissa voit kysyä ohjaajilta apua sekä keskustella muiden nuorten kanssa heidän kokemuksistaan.Chattiin voit ilmoittautua mukaan 22.2. asti. Ilmoittautuminen vaatii maksuttoman rekisteröitymisen Tukinetin käyttäjäksi. Ryhmächatissa ovat mukana Sami FinFami Keski-Suomesta ja Sari FinFami Pirkanmaalta.

Paikka: Tukinet.net

Lisätiedot: sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi / 040 544 3139

Nuorten aikuisten illat

keskiviikko 10.2. (3. kerros) / tiistai 13.4. (6. kerros) klo 17-19

Tervetuloa nuorten aikuisten iltoihin!

Oletko huolissasi ystäväsi tai perheenjäsenesi jaksamisesta? Onko läheinen tai ystäväsi sairastunut ja kaipaat tukea tilanteeseen? Haluaisitko saada lisätietoa mielen hyvinvoinnista tai kuulla päihde- ja mielenterveysomaisten kokemuksia. Nuorten aikuisten iltoihin voit tulla kuulemaan yhdistyksemme toiminnasta, saada neuvoa tilanteeseen ja oman jaksamisen tueksi sekä kuulla vertaisen tarinan. Tilaisuus on tarkoitettu ennen kaikkea sinulle nuori aikuinen, joka kaipaat neuvoa ja tietoa läheisestäsi nousseen huolen myötä. Lisätietoa ja mahdolliset teemat näet syksyn kuluessa yhdistyksen nettisivuilta ja somekanavista.

Paikka: Hämeenkatu 25 A, Tampere (helmikuu 3. kerros, huhtikuu 6. kerros)

Lisätiedot:

Ilon pisaroita -sisarusryhmä

maanantaisin 8.3. / 22.3. / 29.3. / keskiviikko 7.4.  klo 17-19

Sisarusryhmä on tarkoitettu n. 18–29-vuotiaille nuorille, joita huolettaa oman siskon tai veljen tilanne.

Onko siskosi tai veljesi sairastunut psyykkisesti? Onko sinulla huolta sisaruksesi päihteidenkäytöstä? Koetko, että olet asian kanssa yksin ja tilanne kuormittaa sinua? Mietityttääkö oma jaksamisesi? Tule jakamaan ajatuksiasi ja tunteitasi vertaistukiryhmään.

Ryhmä pidetään Tampereella ja sitä ohjaa FinFami Pirkanmaan työntekijä yhdessä vapaaehtoisen ryhmänohjaajan kanssa. Ryhmään otetaan korona-aikana enintään 6 osallistujaa. Mikäli tilanne niin vaatii, toteutamme ryhmän videovälitteisesti (Teams).

Ilmoittaudu 3.3. mennessä: www.lyyti.in/ilonpisaroita

Paikka: Hämeenkatu 25 A, 6. kerros

Lisätiedot: sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi / 040 544 3139

Retkihetki nuorille Siirtyy myöhemmäksi

lauantai-sunnuntai 13.-14.3. Kintulammen majalla

Retki on tarkoitettu noin 15–29-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille, joiden arkea kuormittaa läheisen mielenterveys- tai päihdeongelma. Huolikin läheisen hyvinvoinnista riittää!

Lähde mukaan viettämään liikunnallista, rentoa ja mukavaa viikonloppua (la-su) Kintulammelle Vattulan luonnonsuojelualueella Tampereella.

Mukaan tarvitset säänmukaiset vaatteet sekä hyvät kengät, pyyhkeen, makuupussin tai vuodevaatteet sekä mökkihenkisen asenteen. Mikäli sää ja lumitilanne sallii, tehdään Kintulammen alueella pieni vaellus – sinne otetaan mukaan makkaraa grillattavaksi ja kaakaota termariin yms. Muutoinkin luvassa on ruuan laittoa yhdessä, syömistä, jutustelua, pelaamista, herkuttelua, saunomista.

Rentoa yhdessä oloa joka tapauksessa! Retkihetken hinta on 5€ ja se sisältää ruuat ja matkat.

Ilmoittautumiset: 10.3. mennessä Sarille

Lisätiedot: sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi / 040 544 3139

Nuorten Liirumlaarum -leiri

perjantai-sunnuntai 21.-23.5. Virroilla

Leiri on tarkoitettu n. 13–17-vuotiaille nuorille, joiden läheisellä (sisaruksella, vanhemmalla, isovanhemmalla, ystävällä..) on jokin mielenterveyden häiriö tai päihdeongelma.

Leirin tarkoituksena on herätellä nuoria huomaamaan, että myös muita nuoria on samankaltaisissa tilanteissa. Leirillä puhutaan asiaa yhdessäolon, grillailun ja yleisen chillailun lomassa. Leirille mukaan mahtuu 7-10 nuorta ja ohjaajia lähtee kaksi. Luonnollisesti tarvitsemme vanhempien suostumuksen leirille osallistumiseen. Leiri on nuorille maksuton!

Virroille, Martinmäki-nimiselle isolle mökille, matkataan Tampereelta yhteiskuljetuksella. Automatkat, yöpymiset, ruokailut ja retket ovat nuorille maksuttomia. Käyttörahaa voi olla mukana. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Me ohjaajat pyrimme tapaamaan etukäteen jokaisen leiristä kiinnostuneen nuoren ja kertomaan siitä enemmän. Nuoren ei tarvitse olla Tampereelta eikä edes Pirkanmaalta.

Ilmoittautumiset: 5.5. mennessä Sarille

Lisätiedot: sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi / 040 544 3139

 

— —

Kaikki palvelut ovat maksuttomia. (Operaattorisi veloittaa oman puhelimesi käytöstä normaalin matkapuhelinmaksun.)

Pin It on Pinterest