Nuori, kaipaatko apua?

Huolettaako läheisesi mielenterveys? Oletko huolissasi läheisesi jaksamisesta tai omasta jaksamisesta? Ahdistaako? Onko kotona haastavaa? Koetko, että et tiedä mitä tekisit tai kenelle puhuisit?

Olen Sari Nurminen ja työskentelen täällä Pirkanmaan FinFamissa. Vastaan nuorten / nuorten aikuisten (n. 13-29v.) tukemisesta ja toiminnan järjestämisestä. Ammatiltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja.

FinFami Pirkanmaan nuorten toiminta on suunnattu nuorille, joiden läheisellä; ystävällä, vanhemmalla, sisaruksella, isovanhemmalla tai muulla tärkeällä ihmisellä on mielenterveys tai päihdehäiriö. Pelkkä huolikin läheisen hyvinvoinnista tai omasta jaksamisesta syntyneessä tilanteessa, riittää toimintaan osallistumiseen. Toiminnalla tarkoitetaan mm. ryhmiä, vertaisiltoja, mökkiviikonloppuja ja erilaisia aktiviteetteja kuten leffaillat. Tapaan nuoria myös yksilökäynneillä. Jos sinulla on huolta tai murhetta läheisestäsi tai omasta jaksamisestasi, niin ota yhteyttä.

Älä jää yksin!

Ota yhteyttä minuun! Voit keskustella kanssani tilanteestasi, kun sinulla on huoli läheisestäsi ja omat voimavarasi ovat vähissä. Voit olla yhteydessä myös WhatsAppin kautta, chatissa tai varata ajan omaisneuvonnasta.

Lähetä Sarille viestiä WhatAppissa tai Snäpissä:
Sari / 040 544 3139 / Snapchat: sarifinfami

Sähköposti: sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

 

Nuorten ja nuorten aikuisten toimintaa

Syksyllä 13-17v. nuorille tulossa leffailta ja syyslomaviikollekin kehitetään jotain kivaa tekemistä (hohtokeilaus, magazone tms). Seuraa someviestintää. Seuraavassa syksyn osalta nuorille ja nuorille aikuisille suunnattua toimintaa sekä yksi nuorten vanhemmille suunnattu voimavarapäivä.

 

Taustasta tasapainoon -ryhmä

Torstaina 28.9 / 5.10 / 12.10 / 26.10 / 9.11. klo 16.30-18.30

Voiko kaiken korjata teipillä tai rakkaudella? Tai tiedätkö, miksi suru on kunniavieras? On sanottu, että puhumattomat asiat siirtyvät jonkun taakaksi kannettavaksi. Kannatko sinä tällaista taakkaa mukanasi? Taustasta tasapainoon on vertaistukiryhmä n. 18-29v. nuorille, joilla on taustalla kokemuksia vanhemman päihdeongelmasta. Tule kertomaan omasta taakastasi, samalla kuulet muiden kokemuksia ja tutustut muihin nuoriin aikuisiin, jotka kantavat hartioillaan samankaltaisia tarinoita. Tässä ryhmässä sinun ei tarvitse myöskään suorittaa mitään.

Ryhmän ohjaajana toimii FinFami Pirkanmaan työntekijä Sari Nurminen. Ryhmässä vierailee lisäksi kokemusasiantutija. Ryhmään otetaan 6-8 ryhmäläistä.

Kenelle: nuorille aikuisille n. 18-29v.
Paikka: Kumppanuustalo Artteli (2. krs), Mustalahdenkatu 22  (vanha Hepokatti pääkirjasto Metson takana)
Ilmoittautuminen: LINKKI TULOSSA
Lisätiedot: sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi / 040 544 3139

Vähäsillan voimavarapäivä nuorten vanhemmille

Sunnuntaina 17.9 klo 13-20

Voimavarapäivä on suunnattu vanhemmille, joiden noin 13–29-vuotiaalla nuorella on psyykkistä oireilua ja/tai päihteiden käyttöä. Vanhempien voimavarapäivässä sinulla on mahdollisuus tavata toisia samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia ja vahvistaa samalla omia käytössä olevia voimavarjoja. Saat pienten ryhmätuokioiden ja keskustelun lomassa ehkä uusia näkökulmia mieltä askarruttaviin tilanteisiin nuoren kanssa. Voit tulla koko päiväksi tai vain osaksi aikaa.

Vähäsillassa myös vanhemmilla on oikeus chillata. Tarkoitus on myös grillata makkaraa, hörppiä kahvia/teetä, nauttia luonnosta ja saunakin lämpiää. Voimavarapäivä on vanhemmille maksuton.

Vähäsillan leirikeskus sijaitsee Teiskossa, Tampereen keskustasta ajelee Vähäsiltaan noin 30min. Tarkemman osoitteen saat ilmoittautumisen jälkeen.

Paikka: Vähäsillan leirikeskus
Ilmoittautumiset: link.webropol.com/ep/vahasiltasyksy2023
Lisätiedot: juho.soukka@finfamipirkanmaa.fi tai 040 547 7619

NUORTEN AIKUISTEN PÄIVÄN PATIKOINTIREISSU

Lauantaina 26.8. klo 12-19

Mennään metsään, lähdetään luontoon eli päivän patikointireissu on tarkoitettu nuorille aikuisille (18-29v). Päivän patikointireissu suuntautuu syksyllä, suomen luonnon päivänä Akaaseen ja Arajärven maisemiin. Arajärven luontopolulla pääset kulkemaan vaihtelevan metsämaan ja luonnonsuojelualueen keskellä. Reitti kulkee osin metsäautoteiden lomassa. Reitin pituus on alle 10km. Arajärvellä on käytössämme maja, minne voi jättää osan tavaroista ja nauttia eväät patikoinnin jälkeen. Majalla voi paistaa makkaraa ja saamme keitettyä kahvitkin. Lisäksi meillä on mahdollisuus lämmittää rantasauna. Kyydillä pääsee paikalle + myös junalla pääsee Viialaan/Lempäälään, josta voimme noutaa Arajärvelle. Sovitaan meno Arajärvelle joustavasti ilmoittautuneiden kanssa.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 21.8. mennessä Sarille:
040 544 3139 / sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

Nuorten aikuisten vertaisilta Vähäsillassa

Perjantaina 15.9. noin klo 16-22

Oletko huolissasi ystäväsi tai perheenjäsenesi jaksamisesta? Onko läheinen tai ystäväsi sairastunut ja kaipaat tukea tilanteeseen? Haluaisitko saada lisätietoa mielen hyvinvoinnista tai kuulla päihde- ja mielenterveysomaisten kokemuksia.

Nuorten aikuisten vertaisiltaan voit tulla kuulemaan yhdistyksemme toiminnasta, saada neuvoa tilanteeseen ja oman jaksamisen tueksi sekä kuulla vertaisen tarinan. Tilaisuus on tarkoitettu ennen kaikkea sinulle nuori aikuinen, joka kaipaat neuvoa ja tietoa läheisestäsi nousseen huolen myötä. Vertaisilta on maksuton ja kyyti järjestyy.

Vähäsilta sijaitsee Tampereella, lähellä Kämmenniemeä. Tarjolla on kahvia/teetä, mehua, syötävää – makeaa ja suolaista, grillattavaa yms. Lisäksi mahdollisuus saunomiseen ja uintiin. Maksuton osallistujille ja kyytikin järjestyy.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 11.9. mennessä Sarille:
040 544 3139 / sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

Vähäsillan retkihetki nuorille Tampereen Kämmenniemessä

Lauantai-sunnuntai 16.-17.9.

Retkihetki on suunnattu n. 13-17v nuorille, joiden arkea kuormittaa jonkun läheisen (ystävä, sisarus, vanhempi, serkku, isovanhempi..) mielenterveys- ja/tai päihdeongelma. Huoli läheisen hyvinvoinnista tai omasta jaksamisesta riittää. Retkihetki on nuorelle maksuton.

Lähde mukaan viettämään rentoa ja mukavaa viikonloppua (la-su) Vähäsiltaan. Meitä ohjaajia lähtee kaksi ja mukaan mahtuu max. 8 nuorta. Vähäsilta sijaitsee Paarlahden rannalla. Käytössämme on päätalo sekä rantasauna. Rannasta löytyy vene ja laituri, josta halukkaat pääsevät myös uimaan. Mukaan tarvitset säänmukaiset vaatteet, pyyhkeen/uikkarit, makuupussin tai vuodevaatteet sekä mökkihenkisen asenteen.

Vähäsillassa luvassa juttelua, syömistä, korttipelejä ja olemista, makkaran ja vaahtisten paistoa, sauna ja uintimahdollisuus halukkaille. Rentoa yhdessä oloa joka tapauksessa!

Voit myös tulla vain päiväksi, yöksi ei tarvitse jäädä! Yhteiskuljetus järjestyy.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 11.9. mennessä Sarille:
040 544 3139 (Whatsapp) / sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

TULOSSA LOKA-MARRASKUUSSA NUORTEN MÖKKIVIIKONLOPPU

(Tarkempi ajankohta selviää myöhemmin, seuraa someviestintää)

Viikonloppu on suunnattu n. 13–17-vuotiaille nuorille, joiden jollakin tärkeällä ihmisellä, kuten sisaruksella, serkulla, vanhemmalla, isovanhemmalla, ystävällä..on jokin mielenterveyden häiriö tai päihdesairaus.

Mökkiviikonlopun tarkoituksena on herätellä nuoria huomaamaan, että myös muita nuoria on samankaltaisissa tilanteissa. Monesti nuori saattaa ajatella, ettei kellään muulla ole tällaista. Mökkiviikonloppuna puhutaan mm., miten läheisen sairaus on vaikuttanut omaan jaksamiseen, koko perheeseen, millaisia huolia ja tunteita nuori on ehkä huomannut läheisen sairauden aiheuttavan.

Mukaan mahtuu n. 8 nuorta ja meitä Finfamin työntekijöitä lähtee kaksi. Luonnollisesti tarvitsemme vanhempien suostumuksen osallistumiseen. Viikonloppu on nuorille maksuton ja sisältää kyydin, ruuat, yöpymiset yms.

Lisätiedot: Sari Nurminen (toinen ohjaaja), 040 544 3139 /sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

 

— —

Kaikki palvelut ovat maksuttomia. (Operaattorisi veloittaa oman puhelimesi käytöstä normaalin matkapuhelinmaksun.)

Tietoa muualla

Mielenterveystalon nuorilla suunnatta tieto-osio:

FinFamien Vertaistuki verkossa -hanke ja somealustat:

 

Pin It on Pinterest