Nuori, kaipaatko apua?

HUOLENKANTAJAT

Huolenkantajat-termi kuvaa nuoria ja nuoria aikuisia, jotka kantavat huolta psyykkisesti oireilevasta tai päihteitä käyttävästä läheisestään. Huolta herättävä läheisesi voi olla kuka tahansa sinulle tärkeä ihminen, kuten vanhempi, isovanhempi, sisarus, serkku, ystävä, seurustelukumppani tai työ- tai koulukaveri. Läheisen haasteet usein vaikuttavat myös omaan jaksamiseen. Kuulostaako tutulta? Olet juuri oikeassa paikassa. 

Tukea Pirkanmaan alueella

Huolettaako läheisesi mielenterveys? Oletko huolissasi läheisesi jaksamisesta tai omasta jaksamisesta? Ahdistaako? Onko kotona haastavaa? Koetko, että et tiedä mitä tekisit tai kenelle puhuisit?

Olen Sari Nurminen ja työskentelen täällä Pirkanmaan FinFamissa. Vastaan nuorten / nuorten aikuisten (n. 13-29v.) tukemisesta ja toiminnan järjestämisestä. Ammatiltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja.

FinFami Pirkanmaan nuorten toiminta on suunnattu nuorille, joiden läheisellä; ystävällä, vanhemmalla, sisaruksella, isovanhemmalla tai muulla tärkeällä ihmisellä on mielenterveys tai päihdehäiriö. Pelkkä huolikin läheisen hyvinvoinnista tai omasta jaksamisesta syntyneessä tilanteessa, riittää toimintaan osallistumiseen. Toiminnalla tarkoitetaan mm. ryhmiä, vertaisiltoja, mökkiviikonloppuja ja erilaisia aktiviteetteja kuten leffaillat. Tapaan nuoria myös yksilökäynneillä. Jos sinulla on huolta tai murhetta läheisestäsi tai omasta jaksamisestasi, niin ota yhteyttä.

Älä jää yksin!

Ota yhteyttä minuun! Voit keskustella kanssani tilanteestasi, kun sinulla on huoli läheisestäsi ja omat voimavarasi ovat vähissä. Voit olla yhteydessä myös WhatsAppin kautta, chatissa tai varata ajan omaisneuvonnasta.

Lähetä Sarille viestiä WhatAppissa tai Snäpissä:
Sari / 040 544 3139 / Snapchat: sarifinfami

Sähköposti: sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

 

Nuorten ja nuorten aikuisten toimintaa

13-17v. järjestetään kivaa tekemistä (mm. leffailtoja, hohtokeilausta). Seuraa someviestintää ja ole yhteydessä Sariin tai Matildaan.

Seuraavassa nuorille ja nuorille aikuisille suunnattua toimintaa:

 

Virkistysretket ja -tapahtumat

Nuorten aikuisten patikointireissu
Torisevan rotkojärvien reitti

Lauantaina 4.5. klo 12-19

Mennään metsään, lähdetään luontoon eli päivän patikointireissu Torisevalla. Reissu on tarkoitettu nuorille, noin 18–29-vuotiaille läheisille.

Torisevan rotkojärvet Virroilla ovat tunnettuja jylhien kallioiden reunustamista äkkijyrkistä rannoistaan. Suurimman järven, Alaisen Torisevan rantakallioihin pääsee tutustumaan Torisevan luontopolulla. Reitti on osin jyrkkä. Matkaa reitille kertyy alle 10km. Matkalla voimme poiketa myös Ruovedellä olevalle Haukanhiedan hiekkarannalle, missä grillauspaikkoja ja uintimahdollisuuskin. Haukanhiedan alue on osa Helvetinjärven luonnonsuojelualuetta, sekä Pirkan taipaleen reitistöä. Säävaraus! Eli mikäli sade uhkaa, siirretään reissua.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 29.4. mennessä: soitto/txt/WhatsApp 040 544 3139 tai sähköpostitse sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

nuorten retki (UUSI)
Tuomarlan tilalle Valkeakoskelle

Sunnuntaina 5.5. klo 14-18

Retki on tarkoitettu n.16-25-vuotiaille nuorille, joiden arkea kuormittaa jonkun läheisen (ystävä, sisarus, vanhempi, isovanhempi..) mielenterveys- ja/tai päihdeongelma. Huoli läheisen hyvinvoinnista tai omasta jaksamisesta riittää.

Lähde mukaan viettämään rentoa ja mukavaa sunnuntaipäivää Tuomarlan tilalle, Valkeakoskelle. Meitä ohjaajia lähtee kaksi ja mukaan mahtuu max. 8 nuorta. Tilalla pääset tutustumaan eläimiin ja halutessasi kokeilemaan ratsastusta. Retken aikana pidämme evästauon. Mukaan tarvitset säänmukaiset vaatteet ja kannalliset kengät, jotka soveltuvat ratsastukseen esim. kumpparit. Retki on osallistujille maksuton ja se sisältää kyydin, eväät ja ratsastuskokeilun.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 19.4. mennessä: soitto/txt/WhatsApp 040 544 3139 tai sähköpostitse sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

Nuorten Mökkiviikonloppu

Perjantai-sunnuntai 24.-26.5.

Mökkiviikonloppu on suunnattu n. 13–17-vuotiaille nuorille, joiden jollakin tärkeällä ihmisellä, kuten sisaruksella, serkulla, vanhemmalla, isovanhemmalla tai ystävällä on jokin mielenterveyden häiriö tai päihteiden käyttöä.

Mökkiviikonlopun tarkoituksena on herätellä nuoria huomaamaan, että myös muita nuoria on samankaltaisissa tilanteissa. Monesti nuori saattaa ajatella, ettei kellään muulla ole tällaista. Mökkiviikonloppuna puhutaan mm., miten läheisen sairaus on kenties vaikuttanut omaan jaksamiseen, koko perheeseen, tai millaisia huolia ja tunteita nuori on huomannut läheisen sairauden aiheuttavan. Mökkiviikonloppuna myös chillaillaan ja grillaillaan, ehkä poreillaan porealtaassa tai paljussa.

Mökki ja paikkakunta on vielä valitsematta, se selviää myöhemmin. Mukaan mahtuu 7 nuorta ja meitä Finfamin työntekijöitä lähtee kaksi. Luonnollisesti tarvitsemme vanhempien suostumuksen osallistumiseen. Viikonloppu on nuorille maksuton ja sisältää kyydin, ruuat, yöpymiset yms.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 15.5. mennessä: soitto/txt/WhatsApp 040 544 3139 tai sähköpostitse sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

Ota yhteyttä

Sari Nurminen

Koordinaattori (nuoret ja oppilaitosyhteistyö)
p. 040 544 3139
sari.nurminen@
finfamipirkanmaa.fi

Matilda Nissinen

Järjestötyöntekijä
p. 050 548 6706
matilda.nissinen@
finfamipirkanmaa.fi

Voit olla yhteydessä myös WhatsApp-viesteillä.

Sariin saat yhteyden myös Snapchatin kautta:

— —

Kaikki palvelut ovat maksuttomia. (Operaattorisi veloittaa oman puhelimesi käytöstä normaalin matkapuhelinmaksun.)

Nuorten Instagram-tili

Ota seurantaan meidän tilimme, jossa viestimme nuorille ja nuorille aikuisille suunnattua sisältöä.

@nuoretfinfamipirkanmaa 

Nuoret läheiset -videosarja

Tutustu kahden nuoren kokemuksiin siitä, kun läheinen sairastuu mielenterveys- tai päihdehäiriöön.

Katso YouTubessa.

Tietoa muualla

Mielenterveystalossa on sekä nuorille että läheisille suunnatut tieto-osiot:

FinFamien Vertaistuki verkossa -hanke ja somealustat:

Pirkanmaan FinFamin nuoret Instagramissa:

Tarina lukioikäisestä nuoresta, jonka isä sairastaa (Mielivieraat-podcast):

Nuorten ahdistuneisuus ja itsetuhoisuus -luento (Pirkanmaan FinFamin järjestämä luento)

V-S FinFamin Kysy nuorelta -hankkeen tuottamia materiaaleja, esim. nuorten tarinoita video- ja podcast-muodoissa:

 

Pin It on Pinterest