Retket

Retket auttavat irtautumaan arjesta

Virkistävillä retkillä on keskeinen merkitys omaisen jaksamisen tukena ja vertaistuen mahdollistajana. Tavoitteena on tarjota omaisille mahdollisuus irtautua arjesta ja saada eväitä oman hyvinvoinnin kohentamiseen.

Retkille, teatterikäynneille ja muuhun virkistystoimintaan voivat osallistua omaisen kanssa myös psyykkisesti sairastuneet läheiset. Ryhmässä kulkeminen madaltaa kynnystä lähteä ja antaa parhaimmillaan uuden elämyksen lisäksi tunteen osallisuudesta ja yhteenkuuluvuudesta. Retkillä ja muissa tapahtumissa on aina mukana yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja.

Retkien osallistumismaksut ovat noin 50 % todellisia kustannuksia edullisemmat. Tällä pyritään takaamaan mahdollisuus virkistykseen kaikille omaisille.

Retki Mielenterveysmessuille

Aika: Keskiviikko 21.11.
Hinta: 20 €/hlö

Lähde retkelle Mielenterveysmessuille Helsinkiin!

Messut tarjoavat kattavaa tietoa hoito- ja kuntoutuspalveluista, järjestöistä, viranomaisista, koulutuksesta, mielenterveyden tukemisesta sekä muista kävijöitä kiinnostavista asioista. Näytteilleasettajien mielenkiintoisia tietoiskuja on tarjolla kahdessa eri salissa. Seminaarien sisältö vaihtelee uusista tutkimuksista käytännön esimerkkeihin.  Sisäänpääsymaksulla pääset kuuntelemaan myös inspiroivia alustajia sekä innostavia ja  mielenkiintoisia yleisöluentoja.

Messupäivän yleisöluennot:
Ystävysty sisäisen puheesi kanssa klo 12–12.45
Jokaisella ihmisellä on sisäistä puhetta, tunnistaa hän sen tai en. Sisäinen puhe vaikuttaa oloomme, ja siksi on tärkeä tunnistaa hyvä tarkoitus puhetavan alta. Kun sisäisen puheensa tunnistaa, siitä voi saada itselleen kannustavan ystävän. (Tuula Masalin, vuorovaikutusvalmentaja- ja kouluttaja, työyhteisösovittelija, True Hearts)

Kuorsaus – myrkkyä ja masennusta makuuhuoneessa klo 13–13.45
Onko sinulla masennussairaus? Kuorsaatko? Masennuksesi saattaakin olla uniapneaa. Kuorsaus on lähes aina uniapnean ilmiasu ja tavallista lähes joka kodissa. Hoitamaton uniapnea pitää yllä masennussairaudelle tyypillisiä oireita. (Miikka Peltomaa, dosentti, korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri, Korvalääkärikeskus Aino)

Retken hinta on 20 €/hlö. Maksu sisältää bussimatkat, sisäänpääsyn messuille ja yleisöluennoille sekä lounaan. Matkaan lähdetään klo 7.50 keskustorilta Vanhan kirkon edestä. Matkalla pysähdytään tauolla Linnatuulessa. Lounas Kulttuuritalon ravintolassa klo 11-12. Paluumatka takaisin alkaa klo 16.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
Lea Härö
puh. 0400 871 481
lea.haro@finfamipirkanmaa.fi

Ilmoittautua voit myös sähköisesti alla olevan linkin kautta. 

Lisätietoja

 

Lea Härö

Koordinaattori
p. 0400 871 481
lea.haro@
finfamipirkanmaa.fi

Pin It on Pinterest