Retket

Retket auttavat irtautumaan arjesta

Virkistävillä retkillä on keskeinen merkitys omaisen jaksamisen tukena ja vertaistuen mahdollistajana. Tavoitteena on tarjota omaisille mahdollisuus irtautua arjesta ja saada eväitä oman hyvinvoinnin kohentamiseen.

Retkille, teatterikäynneille ja muuhun virkistystoimintaan voivat osallistua omaisen kanssa myös psyykkisesti sairastuneet läheiset. Ryhmässä kulkeminen madaltaa kynnystä lähteä ja antaa parhaimmillaan uuden elämyksen lisäksi tunteen osallisuudesta ja yhteenkuuluvuudesta. Retkillä ja muissa tapahtumissa on aina mukana yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja.

Retkien osallistumismaksut ovat noin 50 % todellisia kustannuksia edullisemmat. Tällä pyritään takaamaan mahdollisuus virkistykseen kaikille omaisille.

Retket syksyllä 2022

SYKSYN POP UP-RETKET (maksuton)

Lokakuu – Tampereen pääkirjasto Metsoon tutustuminen

ke 19.10 klo 13–15

Tervetuloa vapaaehtoisemme Leenan opastuksella tutustumaan Tampereen pääkirjasto Metson palveluihin ja arkkitehtuuriin.

Kokoonnutaan Metson pääaulassa, josta Leenan opastuksella klo 13.00 lähdetään yhdessä kiertämään rakennusta pohjakerroksesta ylimpään kerrokseen asti. Yhdistys tarjoaa osallistujille kahvit ja kahvipullan kirjaston ylimmän kerroksen Cafe Metsossa.

Pääkirjasto Metso sijaitsee osoitteessa Pirkankatu 2, 33210 Tampere
Lisätietoja: Lea Härö p. 0400 871 481

Marraskuu – Kurkistus Tampereen Filharmonian illan konserttiin aamun kenraaliharjoituksessa

Pe 18.11 klo 9 alkaen

Haluatko päästä aamupäivällä nauttimaan klassisen musiikin konsertista? Lähde mukaan Pop up -retkelle Tampere-talolle pe 18.11 kurkistamaan Tampereen Filharmonian illan konserttiin* aamun kenraaliharjoituksessa.

Harjoituksessa soitetaan illan konsertin musiikkia kapellimestarin valinnan mukaan ja tilaisuuden kesto on enintään kolme tuntia. Harjoituksessa on 20 minuutin tauko, jolloin voi halutessaan poistua ja päättää harjoituksen seuraamisen.
*Illan konsertti on Amazon. Konsertti vie musikaaliselle matkalle Amazonin sademetsiin brasilialaisen kapellimestari Simone Menezin johdolla.

Ohjaajat odottavat osallistujia Tampere-talon ala-aulassa klo 9.00. Liput konserttiin maksavat 7e (omakustanteinen).

Yhdistys tarjoaa osallistujille kahvin/teen Tampere-talon kahviossa.

 

Retki Koivuniemen herran farmille Merikarvialle

La 17.9. klo 9–18

Lapsiperheille suunnattu retki vie meidät Merikarvialle, missä vietämme päivän Koivuniemen herran farmilla tutustuen maatilaelämään. Ohjelma sisältää lounaan lisäksi lypsytreeniä, eläinten ruokkimista ja silittelyä, traktoreita, vierailun kanalassa ja ponikärryajelun. Opimme eläinten hoitamisesta sekä ihmisen ja eläimen välisestä suhteesta. Retkelle on varattu vapaa-aikaa, jolloin voi leikkiä oman aikuisen kanssa tai vaikka vierailla merirosvoluolassa. Omaa tekemistä ja eväitä voi ottaa retkelle mukaan. Koivuniemen herran farmilla on huomioitu esteettömyys.

Ajomatka Tampereelta Merikarvialle kestää kaksi tuntia. Pysähdymme mennessä ja tullessa huoltoasemalla jaloittelemassa. Linja-autossa on wc.

Lähtö: klo 09.00 Keskustorilta, vanhan kirkon edestä.
Paluu: klo 15.30 Koivuniemen herran farmilta. Keskustorille saavumme noin klo 18.00.

Hinta:

  • Aikuiset ja eläkeläiset: 20 €
  • 7–17 v: 15 €
  • Alle 7 v: 10 €

Hintaan sisältyy linja-automatkat, pääsylippu ja lounas Koivuniemen herran farmilla.

Ilmoittautuminen alkaa: torstaina 1.9.2022 klo 10.00 https://link.webropolsurveys.com/S/B28FCA29CE2205E1

Ilmoittautuminen päättyy: perjantaina 9.9. klo 12.00

Peruutukset: Retken voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka.
Osallistujamäärä: 50 henkilöä

Muuta: Jos ilmoittaudut Webropol-linkin kautta, huomaathan ilmoittaa jokaisen retkelle lähtijän erikseen. Jos retkelle lähtee kaksi henkilöä, täytä ilmoittautumislomake kaksi kertaa, älä laita heitä samalle lomakkeelle. Webropol-ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen, josta tiedät ilmoittautumisen tulleen perille. Jos vahvistusta ei tule saman vuorokauden aikana, eikä vahvistus ole myöskään roskapostissa, ole yhteydessä. Voit tehdä retki-ilmoittautumisen myös soittamalla.

Lisätietoja: iisa.eisala@finfamipirkanmaa.fi, 050 552 4339

 

Jouluretki Hämeenlinnaan

La 17.12. klo 10–17

Tervetuloa jouluretkelle! Vietämme päivän Hämeenlinnassa ja Inkalan kartanossa.

Ohjelma: Matka alkaa Tampereen Keskustorilta, mistä lähdemme linja-autolla Hämeenlinnaan. Matkan alussa etsimme jouluista tunnelmaa pistäytymällä myöhemmin ilmoitettavassa kohteessa, esimerkiksi joulutorilla. Iltapäivän vietämme Inkalan kartanossa klo 13.30–16.00 nauttien notkuvasta joulupöydästä ja kuullen tarinoita kartanon historiasta.

Kartanossa on lahja – ja tuliaispuoti, missä voi käydä kiertelemässä ja tekemässä viimeiset joululahjaostokset. Inkalan kartano on palkittu Hämeen maistuvimpana ruokaelämysten tuottajana vuonna 2017 ja vuoden yrittäjänä vuonna 2018.

Inkalan kartanon aikataulu

  • Klo 13.30–14.00: kartanon historiaa ja esittelyä
  • Klo 14.00–15.00: kiireetön jouluruokailu
  • Klo 15.00–16.00: omaa aikaa kartanolla, mahdollisuus tehdä ostoksia ja kierrellä alueella

Huom! Syömme jouluruuan vasta klo 14.00. Voit ottaa retkelle mukaan omia eväitä ja juotavaa. Linja-autossa on wc.

Katso Joulumuorin pöydän menu nettisivuiltamme finfamipirkanmaa.fi/retket

Lähtö: klo 10.00 Keskustorilta, vanhan kirkon edestä
Paluu: klo 16.00 Inkalan kartanolta. Takaisin Tampereella olemme noin klo 17.00

Hinta: 35 € / henkilö. Hintaan sisältyy linja-automatkat, opastus ja ruokailu Inkalan kartanossa.

Ilmoittautuminen alkaa: 1.11.2022 klo 10.00 https://link.webropolsurveys.com/S/0B57BEF7DE60E47E
Ilmoittautuminen päättyy: 30.11.2022 klo 12.00

Peruutukset: Retken voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka.
Osallistujamäärä: 40 henkilöä

Lisätiedot: iisa.eisala@finfamipirkanmaa.fi, 050 552 4339

Muuta: Jos ilmoittaudut Webropol-linkin kautta, huomaathan ilmoittaa jokaisen retkelle lähtijän erikseen. Jos retkelle lähtee kaksi henkilöä, täytä ilmoittautumislomake kaksi kertaa, älä laita heitä samalle lomakkeelle. Webropol-ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen, josta tiedät ilmoittautumisen tulleen perille. Jos vahvistusta ei tule saman vuorokauden aikana, eikä vahvistusta ole myöskään roskapostissa, ole yhteydessä. Voit tehdä retki-ilmoittautumisen myös soittamalla.

 

VOIMAVARAPÄIVÄT  NUORTEN VANHEMMILLE 10.9.2022 JA 22.10.2022

Voimavarapäivä on suunnattu vanhemmille, joiden n. 13 – 29v – vuotiaalla nuorella on psyykkistä oireilua ja/tai päihteiden käyttöä. Vanhempien voimavarapäivässä sinulla on mahdollisuus tavata toisia samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia ja vahvistaa samalla omia käytössä olevia voimavarjoja. Saat pienten ryhmätuokioiden ja keskustelun lomassa ehkä uusia näkökulmia mieltä askarruttaviin tilanteisiin nuoren kanssa.

 

Lauantaina 10.9 järjestämme voimavarapäivän Ylöjärven Antaverkassa. Lauantaina 22.10 puolestaan Vähäsillassa, lähellä Kämmenniemeä. Voimavarapäivässä myös vanhemmilla on oikeus chillata. Tarkoitus on myös grillata makkaraa, hörppiä kahvia/teetä ja saunakin lämpiää – rohkelikot voivat käydä uimassa. Molemmista paikoissa löytyy rantasauna ja oma rauha. Voimavarapäivä on vanhemmille maksuton.

 

Sekä Antaverkka, että Vähäsilta sijaitsevat noin 30min ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Tarkemman osoitteen saat ilmoittautumisen jälkeen.

 

Kenelle: Vanhemmille, joiden 13-29v. nuorella on psyykkistä oireilua ja/tai päihteiden käyttöä.

Milloin: Antaverkka la 10.9 klo 11-18.30 ja Vähäsilta 22.10 klo 12-20

Missä: Antaverkan leirikeskus Ylöjärvi, Vähäsillan leirikeskus Tampere

Ilmoittaudu:

Antaverkka 2.9. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/EP/41E91D25AD006F7D

Vähäsilta 17.10. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/B872C128B23E48FD

 

Pin It on Pinterest