Retket - Mielenterveysomaiset Pirkanmaa - FinFami ry

Retket

Retket auttavat irtautumaan arjesta

Virkistävillä retkillä on keskeinen merkitys omaisen jaksamisen tukena ja vertaistuen mahdollistajana. Tavoitteena on tarjota omaisille mahdollisuus irtautua arjesta ja saada eväitä oman hyvinvoinnin kohentamiseen.

Retkille, teatterikäynneille ja muuhun virkistystoimintaan voivat osallistua omaisen kanssa myös psyykkisesti sairastuneet läheiset. Ryhmässä kulkeminen madaltaa kynnystä lähteä ja antaa parhaimmillaan uuden elämyksen lisäksi tunteen osallisuudesta ja yhteenkuuluvuudesta. Retkillä ja muissa tapahtumissa on aina mukana yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja.

Retkien osallistumismaksut ovat noin 50 % todellisia kustannuksia edullisemmat. Tällä pyritään takaamaan mahdollisuus virkistykseen kaikille omaisille.

Retkihetki nuorille Kintulammen majalla

Aika: 25. – 26.8.
Hinta: 5 euroa

Lähde mukaan viettämään rentoa ja mukavaa viikonloppua Kintulammen majalle. Retki on suunnattu n. 15–29-vuotiaille nuorille/nuorille aikuisille, joiden arkea kuormittaa läheisen mielenterveys- tai päihdeongelma.

Kintulammen retkeilyalueella on nimensä mukaisesti lampi, jonka rannalla on retkeilymaja ja sauna. Nämä on vuokrattu käyttöömme. Mökissä on sähköt. Rannassa on laituri, josta halukkaat pääsevät myös uimaan. Mukaan tarvitset säänmukaiset vaatteet, pyyhkeen/uikkarit, makuupussin tai vuodevaatteet sekä mökkihenkisen asenteen. Luvassa saunomista ja uimista, nokipannukahvia, iltanuotio ja makkaran paistoa… Voit tulla mukaan myös vain päiväksi. Yhteiskuljetus järjestyy halukkaille.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
Sari Nurminen
puh. 040 544 3139,
sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

Ilmoittautua voit myös alla olevan linkin kautta. 

Ilmoittautumiset 15.8. mennessä.

Lisätietoja

Sari Nurminen

Koordinaattori
p. 040 544 3139
sari.nurminen@
finfamipirkanmaa.fi

SYYSRETKI RAPOLANHARJULLE

Aika: Lauantai 15.9.
Paikka: Rapolanharjun luonto- ja muinaismuistoalue Valkeakosken Sääksmäellä.
Hinta: 15 euroa/hlö sisältäen bussikuljetuksen edestakaisin, opastetun tutustumiskierroksen alueella sekä keittolounaan jälkiruokineen. Muista ilmoittaa ruoka-aineallergiat!

Yhdistys järjestää syysretken Valkeakosken Rapolanharjulle. Retkellä tutustutaan Rapolanharjun kauniiseen luontoon ja historiallisen muinaismuistoalueeseen sekä sitä kuvaavaan Rapalum-näyttelyyn. Retkeen kuuluu opastettu kierros alueella. Rapolanharjulla on luontopolkuja, joista lyhin on noin kilometrin ja pisin n. kuuden kilometrin mittainen. Polut on merkitty reittimerkein ja opastein. Maasto on korkeuserojen vuoksi melko haastavaa, joten retkelle kannattaa varautua tukevilla jalkineilla ja säänmukaisella pukeutumisella. Mukaan on hyvä ottaa riittävästi juotavaa ja tarpeen mukaan myös eväitä. Matkan hintaan sisältyy keittolounas jälkiruokakahvin/teen ja marjapiirakan kera.

Iltapäivällä on mahdollisuus tutustua myös Voipaalan taidekeskuksen alueeseen ja Total Horror -näyttelyyn, jonka hinta on 6 euroa/hlö (omakustanteinen, ei sisälly retken hintaan).

Matkaan lähdetään Keskustorilta Vanhan kirkon edestä klo 9, ja paluumatka Rapolanharjulta aloitetaan klo 15.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
Anja Sauvolainen puh. 040 719 9355
anja.sauvolainen@finfamipirkanmaa.fi

Ilmoittautua voit myös alla olevan linkin kautta. 

Ilmoittautumiset 6.9. mennessä. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Lisätietoja

Anja Sauvolainen

Vastaava projektikoordinaattori
p. 040 719 9355
anja.sauvolainen@
finfamipirkanmaa.fi

Retki Mielenterveysmessuille

Aika: Keskiviikko 21.11.
Hinta: 20 €/hlö

Lähde retkelle Mielenterveysmessuille Helsinkiin!

Messut tarjoavat kattavaa tietoa hoito- ja kuntoutuspalveluista, järjestöistä, viranomaisista, koulutuksesta, mielenterveyden tukemisesta sekä muista kävijöitä kiinnostavista asioista. Näytteilleasettajien mielenkiintoisia tietoiskuja on tarjolla kahdessa eri salissa. Seminaarien sisältö vaihtelee uusista tutkimuksista käytännön esimerkkeihin.  Sisäänpääsymaksulla pääset kuuntelemaan myös inspiroivia alustajia sekä innostavia ja  mielenkiintoisia yleisöluentoja.

Messupäivän yleisöluennot:
Ystävysty sisäisen puheesi kanssa klo 12–12.45
Jokaisella ihmisellä on sisäistä puhetta, tunnistaa hän sen tai en. Sisäinen puhe vaikuttaa oloomme, ja siksi on tärkeä tunnistaa hyvä tarkoitus puhetavan alta. Kun sisäisen puheensa tunnistaa, siitä voi saada itselleen kannustavan ystävän. (Tuula Masalin, vuorovaikutusvalmentaja- ja kouluttaja, työyhteisösovittelija, True Hearts)

Kuorsaus – myrkkyä ja masennusta makuuhuoneessa klo 13–13.45
Onko sinulla masennussairaus? Kuorsaatko? Masennuksesi saattaakin olla uniapneaa. Kuorsaus on lähes aina uniapnean ilmiasu ja tavallista lähes joka kodissa. Hoitamaton uniapnea pitää yllä masennussairaudelle tyypillisiä oireita. (Miikka Peltomaa, dosentti, korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri, Korvalääkärikeskus Aino)

Retken hinta on 20 €/hlö. Maksu sisältää bussimatkat, sisäänpääsyn messuille ja yleisöluennoille sekä lounaan. Matkaan lähdetään klo 7.50 keskustorilta Vanhan kirkon edestä. Matkalla pysähdytään tauolla Linnatuulessa. Lounas Kulttuuritalon ravintolassa klo 11-12. Paluumatka takaisin alkaa klo 16.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
Lea Härö
puh. 0400 871 481
lea.haro@finfamipirkanmaa.fi

Ilmoittautua voit myös sähköisesti alla olevan linkin kautta. 

Lisätietoja

 

Lea Härö

Koordinaattori
p. 0400 871 481
lea.haro@
finfamipirkanmaa.fi

Pin It on Pinterest