Virkistysretket ja -tapahtumat

Retket auttavat irtautumaan arjesta

Virkistävillä retkillä on keskeinen merkitys omaisen jaksamisen tukena ja vertaistuen mahdollistajana. Tavoitteena on tarjota omaisille mahdollisuus irtautua arjesta ja saada eväitä oman hyvinvoinnin kohentamiseen.

Retkille, teatterikäynneille ja muuhun virkistystoimintaan voivat osallistua omaisen kanssa myös psyykkisesti sairastuneet läheiset. Ryhmässä kulkeminen madaltaa kynnystä lähteä ja antaa parhaimmillaan uuden elämyksen lisäksi tunteen osallisuudesta ja yhteenkuuluvuudesta. Retkillä ja muissa tapahtumissa on aina mukana yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja.

Retkien osallistumismaksut ovat noin 50 % todellisia kustannuksia edullisemmat. Tällä pyritään takaamaan mahdollisuus virkistykseen kaikille omaisille.

Kevään POP UP -RETKET

(Pääosin maksuton, ei ennakkoilmoittaumista)

Yhdistyksen Pop up –retket ovat vapaaehtoisten ohjaamia pieniä irtiottoja arjesta. Voit osallistua retkelle yksinkertaisesti saapumalla paikalle ilmoitettuna ajankohtana.

Ilmoitamme kevään ja kesän retkien päivämäärät sekä kohteet tammikuussa nettisivuillamme sekä yhdistyksen Facebook- ja Instagram-sivuilla lähempänä kyseistä tapahtumaa.

Lisätietoja voi tarvittaessa kysyä Lealta: 0400 871 481 tai lea.haro@finfamipirkanmaa.fi

Retki Serlachius-museo Göstaan

Lauantaina 10.2. klo 9-17

Helmikuussa matkustamme Mänttään nauttimaan taiteesta, historiasta ja arkkitehtuurista! Päivä sisältää yhteisen paviljonki-lounaan Ravintola Göstassa, opastetun museokierroksen sekä vapaa-aikaa. Serlachius-museo Gustaf on suljettu remontin vuoksi.

Ohjelma:

 • Matkaan lähdetään Tampereen keskustorilta, Vanhan kirkon puolelta klo 9.
 • Ajamme yhden pysähdyksen taktiikalla Serlachius-museoon, jossa pääsemme heti opastetulle museokierrokselle.
 • Opastuksen jälkeen nautimme yhdessä lounaan, jonka jälkeen ehtii vielä kierrellä museossa ja tehdä tuliaisostoksia.
 • Takaisin Tampereelle lähdemme klo 15 ja olemme perillä noin klo 17.

Menomatkalla pidetään 30 min tauko Korkeakosken ABC:llä Juupajoella. Paluumatkalla pidetään 30 min tauko Orituvan ABC:llä Orivedellä.

Retken hinta: 23 € (Hinta sisältää esteettömät kuljetukset, Paviljonkilounaan, opastuksen Göstassa, sekä pääsyliput museoon, sekä kaikki järjestelyt.)
Ilmoittautumiset: Retken ilmoittautumislinkki avautuu ti 2.1 ja ilmoittautuminen päättyy su 28.01. klo 23:59. https://link.webropolsurveys.com/EP/97BC8320DC238E3E
Peruutusehdot: Ilmoittautumisen voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään 28.01.2024 asti
Muuta: retki toteutuu, jos ilmoittautuneita on 30 hlöä. Mahdollisesta peruutuksesta laitamme tietoa ilmoittautuneille sekä ilmoitamme siitä nettisivuillamme.
Lisätietoja: jarno.palander@finfamipirkanmaa.fi / 040 719 9355

Nuorten aikuisten vertaisilta Kortejärven tilalla Kintulammin luonnonsuojelualueella

Perjantai 15.3. klo 16-22

Onko joku sinulle tärkeä ihminen sairastunut johonkin mielenterveyden häiriöön ja kaipaat tukea tilanteeseen? Vertaisilta on tarkoitettu sinulle noin 18–29-vuotias nuori aikuinen, joka olet ehkä huomannut läheisen sairauden vaikutuksen omaan jaksamiseesi. Kenties haluaisit saada lisätietoa mielen hyvinvoinnista tai kuulla muiden nuorten kokemuksia?

Kortejärven tila sijaitsee Kintulammin luonnonsuojelualueella. Tarjolla on kahvia/teetä, syötävää – makeaa ja suolaista, grillattavaa yms. Lisäksi mahdollisuus saunomiseen ja avanto-uintiin. Retki on osallistujille maksuton ja kyytikin järjestyy.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 11.3. mennessä: soitto/txt/WhatsApp 040 544 3139 tai sähköpostitse sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

NUORTEN KORTEJÄRVEN REISSU

Lauantai-sunnuntai 16.-17.3.

Kortejärven reissu on tarkoitettu n. 13–17-vuotiaille nuorille, joiden arkea kuormittaa jonkun läheisen (ystävä, sisarus, vanhempi, isovanhempi..) mielenterveys- ja/tai päihdeongelma. Huoli läheisen hyvinvoinnista tai omasta jaksamisesta riittää.

Lähde mukaan viettämään rentoa ja mukavaa viikonloppua (la-su) Kortejärven tilalle, Kintulammin luonnonsuojelualueelle, Meitä ohjaajia lähtee kaksi ja mukaan mahtuu max. 8 nuorta. Kortejärven rannalla on vanha pientila ja rantasauna. Nämä ovat vuokrattu käyttöömme. Mukaan tarvitset säänmukaiset vaatteet, pyyhkeen (uikkarit) makuupussin tai vuodevaatteet sekä mökkihenkisen asenteen. Kintulammilla luvassa juttelua, syömistä, korttipelejä ja olemista, makkaran ja vaahtokarkkien paistoa. Sauna ja avanto-uintimahdollisuus halukkaille.

Rentoa yhdessä oloa joka tapauksessa! Voit myös tulla vain päiväksi, yöksi ei tarvitse jäädä! Yhteiskuljetus järjestyy.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 11.3. mennessä: soitto/txt/WhatsApp 040 544 3139 tai sähköpostitse sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

Nuorten aikuisten patikointireissu
Torisevan rotkojärvien reitti

Lauantaina 4.5. klo 12-19

Mennään metsään, lähdetään luontoon eli päivän patikointireissu Torisevalla. Reissu on tarkoitettu nuorille, noin 18–29-vuotiaille läheisille.

Torisevan rotkojärvet Virroilla ovat tunnettuja jylhien kallioiden reunustamista äkkijyrkistä rannoistaan. Suurimman järven, Alaisen Torisevan rantakallioihin pääsee tutustumaan Torisevan luontopolulla. Reitti on osin jyrkkä. Matkaa reitille kertyy alle 10km. Matkalla voimme poiketa myös Ruovedellä olevalle Haukanhiedan hiekkarannalle, missä grillauspaikkoja ja uintimahdollisuuskin. Haukanhiedan alue on osa Helvetinjärven luonnonsuojelualuetta, sekä Pirkan taipaleen reitistöä. Säävaraus! Eli mikäli sade uhkaa, siirretään reissua.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 29.4. mennessä: soitto/txt/WhatsApp 040 544 3139 tai sähköpostitse sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

Nuorten Mökkiviikonloppu

Perjantai-sunnuntai 24.-26.5.

Mökkiviikonloppu on suunnattu n. 13–17-vuotiaille nuorille, joiden jollakin tärkeällä ihmisellä, kuten sisaruksella, serkulla, vanhemmalla, isovanhemmalla tai ystävällä on jokin mielenterveyden häiriö tai päihteiden käyttöä.

Mökkiviikonlopun tarkoituksena on herätellä nuoria huomaamaan, että myös muita nuoria on samankaltaisissa tilanteissa. Monesti nuori saattaa ajatella, ettei kellään muulla ole tällaista. Mökkiviikonloppuna puhutaan mm., miten läheisen sairaus on kenties vaikuttanut omaan jaksamiseen, koko perheeseen, tai millaisia huolia ja tunteita nuori on huomannut läheisen sairauden aiheuttavan. Mökkiviikonloppuna myös chillaillaan ja grillaillaan, ehkä poreillaan porealtaassa tai paljussa.

Mökki ja paikkakunta on vielä valitsematta, se selviää myöhemmin. Mukaan mahtuu 7 nuorta ja meitä Finfamin työntekijöitä lähtee kaksi. Luonnollisesti tarvitsemme vanhempien suostumuksen osallistumiseen. Viikonloppu on nuorille maksuton ja sisältää kyydin, ruuat, yöpymiset yms.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 15.5. mennessä: soitto/txt/WhatsApp 040 544 3139 tai sähköpostitse sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

Retki Kyrön tislaamolle Isokyröön

Lauantaina 31.8. klo 8-18

Elokuussa toteutamme retken pohjoismaiden suurimpaan ruisviskitislaamoon. Kyrön vierailukeskus sijaitsee kauniilla paikalla Kyrönjoen rannalla Isossakyrössä. Vierailukeskuksella aloitamme retkipäivän lähiraaka-aineista valmistetulla lounaalla, joka tarjoillaan vierailukeskuksen ravintolassa. Tämän jälkeen siirrymme opastetulle tislaamokierrokselle.

Tilaamokierroksen jälkeen on mahdollista osallistua omakustanteisesti noin tunnin kestävään tastingiin (25€/hlö). Sitova ilmoittautuminen pyydetään ilmoittautumisen yhteydessä. Tastingin ajan muut voivat tutustua omatoimisesti alueen ympäristöön sekä vierailukeskuksen kauppaan, josta voi ostaa kotiin viemiseksi kaikenlaista kyrömäistä.

Retken aikataulu:

 • 8.00 Lähtö Keskustorin Vanhalta kirkolta
 • 10.45 Saapuminen Kyrön vierailukeskukselle
 • 11.00 Lounas vierailukeskuksen ravintolassa
 • 12.00 Opastettu tislaamokierros
 • 13.30 Omakustanteinen tasting tai omaehtoinen tutustuminen alueeseen
 • 15.00 Lähtö paluumatkalle
 • 17.45 Saapuminen Keskustorille

Hinta: 38,50 euroa / henkilö: Hinta sisältää matkat, lounaan ja opastetun tislaamokierroksen. (Huom! jos osallistut tastingiin, on se omakustanteinen ja maksetaan paikan päällä erikseen)
Paikka: Kyrön tislaamo ja vierailukeskus, Oltermannintie 6, Isokyrö
Ilmoittautumiset: Huom! Ilmoittautumislinkki aukeaa ti 2.1.2024 klo 8 ja sulkeutuu 18.8.2024 klo 23.59. https://link.webropolsurveys.com/EP/30E32B3E28E83767 
Lisätietoja: tiina.vartiainen@finfamipirkanmaa.fi / 050 448 8134

 

Pin It on Pinterest