Retket

Retket auttavat irtautumaan arjesta

Virkistävillä retkillä on keskeinen merkitys omaisen jaksamisen tukena ja vertaistuen mahdollistajana. Tavoitteena on tarjota omaisille mahdollisuus irtautua arjesta ja saada eväitä oman hyvinvoinnin kohentamiseen.

Retkille, teatterikäynneille ja muuhun virkistystoimintaan voivat osallistua omaisen kanssa myös psyykkisesti sairastuneet läheiset. Ryhmässä kulkeminen madaltaa kynnystä lähteä ja antaa parhaimmillaan uuden elämyksen lisäksi tunteen osallisuudesta ja yhteenkuuluvuudesta. Retkillä ja muissa tapahtumissa on aina mukana yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja.

Retkien osallistumismaksut ovat noin 50 % todellisia kustannuksia edullisemmat. Tällä pyritään takaamaan mahdollisuus virkistykseen kaikille omaisille.

Isä-lapsiretki Vähä-Riutan laavulle (muuttunut ajankohta)

UUSI AIKA lauantaina 27.3. klo 10-14

Lähde mukaan ITUA ja Voimaa Farmarille -hankkeiden yhteisretkelle.

Isä-lapsiretkellä on tarkoituksena viettää laatuaikaa. Vähä-Riutan luonto tarjoaa kaunista metsä- ja lampimaisemaa. Matkaa parkkipaikalta laavulle on noin kilometri, minkä lisäksi lammen ympäri pääsee halutessaan kiertämään noin 550m luontopolun. Laavulla valmistamme asiaan kuuluvat eväät sekä järjestämme pienimuotoista mukavaa ohjelmaa. Hankkeet tarjoavat osallistujille retkieväät.

Paikka: Kokoontuminen Vähä-Riutan parkkipaikalle (Savontie 649)

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 22.3. mennessä: itua@finfamipirkanmaa.fi tai 050 448 8134 (ilmoitathan samalla mahdolliset ruoka-aineallergiat)

 

Retki Rudolfin keitaalle (muuttunut ajankohta ja sisältö)

UUSI AIKA lauantaina 22.5. klo 09.30-17.15

Tervetuloa mukaan virkistymään Vehmaanniemeen ja Rudolfin Keitaalle.

Rudolfin Keidas on kokoontumis- ja juhlapaikka taiteilija/kuvittaja Rudolf Koivun lapsuuden maisemissa Vammalan Tyrväänkylässä Pesurinojan varrella.

Matkaan startataan Tampereen keskustorilta, Vanhan kirkon puolelta klo 09.30. Bussi kuljettaa meidät Vehmaanniemeen, joka on suosittu koko perheen retkikohde. Vehmaanniemi on arvokas Natura 2000-verkkoon kuuluva perinnemaisema-alue jossa kävelemme alle 2 km pituisen luontopolun.

Matka jatkuu Rudolfin Keitaalle, jossa lounaaksi tarjotaan lohikeitto. Ruokailun jälkeen meille on saunat ja paljut lämpiminä. Ennen kotiinlähtöä herkutellaan vielä muurinpohjaletut ja kahvit.

Mukaan kannattaa ottaa omat sauna- ja uintikamppeet sekä juomapullo. Säänmukainen varustus ja hyvät kengät jalkaan.

Paluu Tampereelle n. klo 17.15. Retken hinta 33 € / hlö sis. kuljetukset, ruokailut ja ohjelmat.

Ilmoittautumiset 11.5. klo 12 mennessä: www.lyyti.in/Rudolf2021
Lisätiedot: suvi.hietaniemi@finfamipirkanmaa.fi / 050 511 7644

 

Kesäretki Vanhaan Porvooseen

lauantaina 8.5. klo 8-18

”Vanha Porvoo ranta-aittoineen on yksi Suomen valokuvatuimmista kansallismaisemista ja matkailijoiden kestosuosikki. Matkailijat tulevat ihastelemaan värikkäitä puutaloja ja kävelemään kapeita mukulakivikatuja pitkin, nauttimaan kahviloiden ja ravintoloiden tarjonnasta, ostoksille suklaakauppoihin ja pikkuputiikkeihin. Moni rauhoittuu koko jokilaakson kattavassa Kansallisessa kaupunkipuistossa.”

Lähtö Tampereen Keskustorilta vanhan kirkon edestä klo 8.00. Ajomatka Porvooseen kestää 2h 20min. Ajamme perille suoraan ilman pysähdyksiä (bussissa on wc). Heti perille saavuttuamme siirrymme ryhmänä Ravintola Hanna Mariaan (ei esteetön), josta meille on varattuna lounas 11.00 alkaen.

Lounaan jälkeen osallistujilla on klo 14.50 asti aikaa vapaasti käyskennellä ja katsella oman mielensä ja kiinnostuksensa mukaan vanhan Porvoon kauniita maisemia, kauppoja ja nähtävyyksiä. Sekä itselleen sopivana hetkenä päivän aikana käydä jäätelösetelillä lunastamassa Wanhan Porvoon jäätelökioskilta itselleen maukas jäätelö.

Paluumatkaa varten kokoonnumme Ravintola Hanna Marian eteen klo 14.50, josta ryhmänä siirrymme bussille. Bussi starttaa takaisin Tampereelle klo 15.00. Paluumatkalla pysähdymme puolivälissä matkaa yhdelle 15 minuutin jaloittelu- ja wc-pysähdykselle ABC-bensa-asemalle. Perillä Tampereella, Keskustorilla olemme n. klo. 18.00.

HUOM! Vanhan Porvoon kadut ovat kapeita ja mukulakivillä päällystettyjä, joten tälle retkelle ei kannata korkokenkiä kesämekon kanssa laittaa ; ) Ravintolan tilat eivät ole esteettömät. Muunkin kulkemisen osalta Vanhassa Porvoossa emme voi taata esteettömyyttä.

Hinta 27 euroa. Hintaan sisältyy matkat, lounas ja wanhan Porvoon jäätelötehtaan jäätelökuponki.
Osallistujamäärä: 35 hlö

Ilmoittautumiset 11.1. alkaen: www.lyyti.fi/reg/Kesaretki_Vanhaan_Porvooseen_1507
Lisätiedot: lea.haro@finfamipirkanmaa.fi / 0400 871 481

 

Pin It on Pinterest