Virkistysretket ja -tapahtumat

Retket auttavat irtautumaan arjesta

Virkistävillä retkillä on keskeinen merkitys omaisen jaksamisen tukena ja vertaistuen mahdollistajana. Tavoitteena on tarjota omaisille mahdollisuus irtautua arjesta ja saada eväitä oman hyvinvoinnin kohentamiseen.

Retkille, teatterikäynneille ja muuhun virkistystoimintaan voivat osallistua omaisen kanssa myös psyykkisesti sairastuneet läheiset. Ryhmässä kulkeminen madaltaa kynnystä lähteä ja antaa parhaimmillaan uuden elämyksen lisäksi tunteen osallisuudesta ja yhteenkuuluvuudesta. Retkillä ja muissa tapahtumissa on aina mukana yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja.

Retkien osallistumismaksut ovat noin 50 % todellisia kustannuksia edullisemmat. Tällä pyritään takaamaan mahdollisuus virkistykseen kaikille omaisille.

Mökkiviikonloppu nuorille läheisille

PE-SU 26.-28.5.

Viikonloppu on suunnattu n. 13–17-vuotiaille nuorille, joiden jollakin tärkeällä ihmisellä, kuten sisaruksella, serkulla, vanhemmalla, isovanhemmalla, ystävällä..on jokin mielenterveyden häiriö tai päihderiippuvuus.

Mökkiviikonlopun tarkoituksena on herätellä nuoria huomaamaan, että myös muita nuoria on samankaltaisissa tilanteissa. Monesti nuori saattaa ajatella, ettei kellään muulla ole tällaista. Mökkiviikonloppuna puhutaan mm., miten läheisen sairaus on vaikuttanut omaan jaksamiseen, koko perheeseen, millaisia huolia ja tunteita nuori on ehkä huomannut läheisen sairauden aiheuttavan. Mökkiviikonloppuna myös chillaillaan ja grillaillaan, ehkä poreillaan porealtaassa tai paljussa. Mökki ja paikkakunta on vielä valitsematta, se selviää myöhemmin – todennäköisesti suuntaamme Himoksen maisemiin. Tämä mahdollistaa päiväretken esimerkiksi Jyväskylään. Mukaan mahtuu n. 8 nuorta ja meitä Finfamin työntekijöitä lähtee kaksi. Luonnollisesti tarvitsemme vanhempien suostumuksen osallistumiseen. Viikonloppu on nuorille maksuton ja sisältää kyydin, ruuat, yöpymiset yms.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 15.5. mennessä: Sari Nurminen (toinen ohjaajista) 040 544 3139 tai sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

Retki Haminaan

Lauantaina 10.6. klo 07.45-21.00

Hamina – maailmanluokan pikkukaupunki toivottaa FinFami Pirkanmaan tervetulleeksi kesäkuussa!

Ohjelma: Haminassa ruokailemme yhdessä Lounashuone Kerholla, minkä jälkeen retkeläisillä on omatoimista vapaa-aikaa kahden tunnin verran ennen retken pääkohdetta Virolahden Bunkkerimuseota. Sotahistoriallinen Bunkkerimuseo on perustettu vuonna 1980 ja on osa sodanaikaista puolustusasemaa. Tutustumme 1940-luvun alun puolustuslinjan rakentamiseen ja itäisen maarajan linnoittamiseen. Opastuksen yhteydessä nautimme suolaisen välipalan. Retki on suunnattu kaiken ikäisille, Bunkkerimuseosta löytyy nähtävää myös kouluikäisille lapsille.

Bunkkerimuseon yleisötilat on pyritty rakentamaan esteettömiksi. Ulkomuseoalueella liikkumista on helpotettu tasoitetuilla reiteillä, mutta maasto on silti metsäinen. Joihinkin museon kohteisiin pääsee vain portaissa kulkemalla. Emme voi taata esteettömyyttä museoalueella tai ravintolassa.

Huom! Ajomatka Tampereelta Haminaan kestää noin kolme tuntia. Pysähdymme meno – ja paluumatkalla Nastolan ABC:llä jaloittelemassa.

Lähtö: klo 07:45 Tampereen Keskustorilta, vanhan kirkon edestä
Paluu: klo 17.15 Bunkkerimuseolta, Tampereelle saavumme noin klo 21.00
Hinta: 38 €
Ilmoittautuminen: https://link.webropol.com/ep/Haminanretki
Peruutukset: Retken voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, joka on 25.5.2023.
Osallistujamäärä: 50 henkilöä
Muuta: Huomaathan ilmoittaa jokaisen retkelle lähtijän erikseen Webropoliin. Jos retkelle lähtee kaksi henkilöä, täytä ilmoittautumislomake kaksi kertaa, älä laita heitä samalle lomakkeelle. Webropol-ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen, josta tiedät ilmoittautumisen tulleen perille.
Lisätiedot: sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi, 040 544 3139

ITUA-hankkeen perheiden kesäretki Kiviniityn kotieläinpuistoon (Alustavasti peruttu)

Lauantaina 10.6.2023 klo 10–18

Kiviniityn Kotieläinpuisto tarjoaa tilaisuuden tulla tutustumaan yli 30 eläinlajiin. Tavallisten suomalaisten maatilan eläinten lisäksi puistossa asuu myös vieraampia lajeja kuten strutseja ja mufloneita. Kiviniityn eläinpuistossa pääset turvallisia kotieläimiä lähelle. Poniratsastusta perheen pienille.

Eläinten lisäksi puiston alueella on monenlaisia aktiviteetteja ja tekemistä kaiken ikäisille. Löytyy trampoliinipuistoa ja sähkömönkijärataa.

Kiviniityn Kotieläinpuisto on viihtyisä kesäretkikohde, jossa viihdyt vaikka koko päivän. Alueelta löytyvät monet hyvin varustellut grillikatokset. Yhdistys tarjoaa makkarat ja mehut, joita voit valmistaa omaan tahtiin nälän sattuessa. Lisäksi alueelta löytyy kesäkahvila, pehmiskoju ja esteettömät wc-tilat. Lue lisää: www.kiviniitty.fi

Hinta: 7€ osallistuja. Alle 90cm lapset ilmaiseksi. Omat kyydit.
Aikataulu: Nähdään alkuun klo 10 parkkipaikoilla, josta mennään yhdessä sisään. Muuten vapaata kiertelyä ja tutustumista omaan tahtiin. Työntekijä saatavilla tarvittaessa.
Paikka: Kiviniityn Kotieläinpuisto (Iirolantie 108, 38460 Sastamala)
Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Alustavasti peruttu. HUOM! Ilmoita viestissä osallistujien määrä (erikseen alle 90cm lapset) sekä erityisruokavaliot.

Metsämieli Perinnekylä Marttinen virrat

Tiistaina 13.6. klo 17-19

Retkellä nautitaan alkukesän luonnosta, mukavasta yhdessäolosta ja kahvituokiosta. Luonnossa liikutaan leppoisasti, aistitaan ympäristöä ja kuulostellaan oman kehon tuntemuksia. Luontopolku on noin kilometrin pituinen helppokulkuisessa maastossa.

Retkelle kokoonnutaan Marttisen päärakennuksen pääovella klo 17. Ota mukaan sään mukainen vaatetus, istuinalusta ja oma juomapullo. Retki on maksuton.

Paikka: Perinnekylä Marttinen (Herrasentie 16, Virrat)
Ilmoittautuminen: https://link.webropolsurveys.com/EP/AFDCC1264CE0947C
Lisätiedot: teija.eskola@finfamipirkanmaa.fi / 050 3133894

Pop up -retki avoimet puutarhat -päivä

Sunnuntaina 9.7. klo 12

Tervetuloa ohjaajien Sadun ja Anjan kanssa Niihaman ryhmäpuutarhayhdistys ry:n Avoimet Puutarhat -päivään sunnuntaina 9.7. klo 12.00. Ohjaajat ovat paikan päällä näkyvällä paikalla klo 12.00 FinFami Pirkanmaan logolla varustettuina.

Niihaman ryhmäpuutarha sijaitsee Tampereella Niihamassa, Näsijärven rannassa. Siirtolapuutarha-alueella on 126 mökkiä, joista muutamiin pihoihin pääsee tutustumaan tapahtumassa tarkemmin. ohjelmassa mm. Lapsille omaa ohjelmaa klo 12–15 ja puistotornin puhaltajat-harrastajaorkesteri klo 14.00. Siirtolapuutarhamuseo on auki 12–17. Voit tutustua tarkemmin ohjelmaan ja alueeseen: www.avoimetpuutarhat.fi/puutarhat/niihaman_ryhmapuutarhayhdistys_ry/

Alueella on kahvio, jossa yhdistys tarjoaa kahvit osallistujille. Pihakirppiksiäkin löytyy, joten varaa mukaan käteistä.

Paikanpäälle pääset joko omalla autolla (alueelle tullessa on pysäköinnin ohjaus) tai Niihaman kesäliikenteen reittiä ajavalla PALI-bussilla, jonka aikatauluista löydät lisätietoa lähempänä ajankohtaa Niihaman siirtolapuutarhan kotisivuilta: niihama.siirtolapuutarhaliitto.fi

Retkelle ei ole ennakkoilmoittautumista.

Lisätietoa: 0400 871 481 tai lea.haro@finfamipirkanmaa.fi

Rantaloma Yyteriin

Lauantaina 29.7. klo 09.40-19.15

Tervetuloa viettämään kesäpäivää Porin Yyteriin! Retken ensimmäinen pysähdyspaikka on Leineperin Ruukki – alue, missä syömme lähiruokalounaan ja nautimme vanhan ajan tunnelmasta. Retkeläiset voivat lounaan jälkeen tutustua vanhoihin rakennuksiin, käsityöläisten putiikkeihin ja vilkaista löytyisikö alueelta itselle sopiva kulttuurinäyttely. Leineperin kylän rautaruukki perustettiin jo vuonna 1771. Leineperistä siirrymme Yyteriin, missä levitämme rantapyyhkeet sekä – lelut neljäksi tunniksi ja rauhoitumme nauttimaan merenrantaelämästä.

Huom! Yyterin hiekkarannoilla on vaikeaa käyttää liikkumisen apuvälineitä tai liikkua lastenvaunujen kanssa. Emme voi taata esteettömyyttä Yyterissä tai Leineperin Ruukissa.

Lähtö: klo 09:40 Tampereen Keskustorilta, vanhan kirkon edestä
Paluu: noin klo 19:15
Hinta: 18 €
Ilmoittautuminen alkaa: to 29.6. https://link.webropol.com/ep/Yyterinretki
Peruutukset: Retken voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, joka on 20.7.2023.
Osallistujamäärä: 50 henkilöä
Muuta: Huomaathan ilmoittaa jokaisen retkelle lähtijän erikseen Webropoliin. Jos retkelle lähtee kaksi henkilöä, täytä ilmoittautumislomake kaksi kertaa, älä laita heitä samalle lomakkeelle. Webropol-ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen, josta tiedät ilmoittautumisen tulleen perille.
Lisätiedot: lea.haro@finfamipirkanmaa.fi, 0400 871 481

Pin It on Pinterest