Retket

Retket auttavat irtautumaan arjesta

Virkistävillä retkillä on keskeinen merkitys omaisen jaksamisen tukena ja vertaistuen mahdollistajana. Tavoitteena on tarjota omaisille mahdollisuus irtautua arjesta ja saada eväitä oman hyvinvoinnin kohentamiseen.

Retkille, teatterikäynneille ja muuhun virkistystoimintaan voivat osallistua omaisen kanssa myös psyykkisesti sairastuneet läheiset. Ryhmässä kulkeminen madaltaa kynnystä lähteä ja antaa parhaimmillaan uuden elämyksen lisäksi tunteen osallisuudesta ja yhteenkuuluvuudesta. Retkillä ja muissa tapahtumissa on aina mukana yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja.

Retkien osallistumismaksut ovat noin 50 % todellisia kustannuksia edullisemmat. Tällä pyritään takaamaan mahdollisuus virkistykseen kaikille omaisille.

Finfamin isä-lapsi -retki Viikinsaareen

Aika: Sunnuntai 17.6.

Tervetuloa isä-lapsi -retkelle Viikinsaareen. Päivään sisältyvät matkat, saunat ja makkarat. Saavuttuamme saarelle menemme suoraan pienelle saarikierrokselle ja pelaamme jalkapallo-ottelun, minkä jälkeen siirrymme saunaan ja paistamaan makkaraa. Aikaa on sen jälkeen omatoimiselle kiertelylle.

Lähtö Viikinsaareen Alarannasta klo 10. Takaisin lähdetään klo 16 maissa.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
Howard Byde (Roope) puh. 050 412 4423
howard.byde@finfamipirkanmaa.fi

Ilmoittautua voit myös alla olevan linkin kautta. 

Ilmoittautumiset viimeistään 8.6. klo 9.00.

Lisätietoja

Howard Byde

Projektikoordinaattori
p. 050 412 4423
howard.byde@
finfamipirkanmaa.fi

Kesäretki Sastamalaan/Kiikkaan

Aika: Lauantai 30.6.
Hinta: 20 euroa/hlö sisältäen bussimatkat, lounaan, kahvit ja pääsyliput

Klo 9.00 Lähtö Keskustorin Vanhan Kirkon edestä
Klo 10.00 Tutustutaan Vanhan Kirjallisuuden päiviin. Kirjapäivien kesän 2018 teemana on Naisen paikka. Mahdollisuus käydä Sylvään koululla tutustumassa kirjallisuuspäivien antiin tai kierrellä keskustan kirjakorttelissa.
Klo 12.00 Kokoonnutaan Kahvila Pukstaavin tapahtumasaliin (Marttilankatu 12) nauttimaan lounasta. Lounas sisältää pääruoan, keiton, salaatin, leivät, levitteet, ruokajuomat ja kahvin/teen.
Klo 13.45 Jatketaan matkaa Kinnalan Koukulle. Koulu sijaitsee Lounais-Pirkanmaalla Sastamalan Kiikassa, Kinnalan kylässä. Tilan 200 vuotta vanhassa päärakennuksessa nautitaan päiväkahvit/teet paakkelsin kera, sekä tutustutaan oppaan johdolla Suojeluskuntamuseoon. Aikaa on myös ihastella pihapiirin rakennuksia ja piha-aluetta.
Klo 15.30 Lähdetään kotimatkalle ja rantaudutaan Keskustorin Vanhan kirkon eteen n. klo 16.30.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
Lea Härö puh. 0400 871 481
lea.haro@finfamipirkanmaa.fi

Ilmoittautua voit myös alla olevan linkin kautta.

Ilmoittautumiset aikaisintaan 21.5. klo 10.00 ja viimeistään 15.6. klo 15.00 . Tämän jälkeen tehdyistä  peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Lisätietoja

Lea Härö

Koordinaattori
p. 0400 871 481
lea.haro@
finfamipirkanmaa.fi

Retki Poriin SuomiAreena -tapahtumaan

Aika: Tiistai 17.7.

SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma. Viime kesän SuomiAreenassa kävi ennätykselliset 74 000 kävijää. Tänä kesänä SuomiAreenan pääyhteistyökumppaneita ovat Veikkaus, Puolustusvoimat ja DNA. Teemat ovat turvallisuus, vastuullisuus ja suvaitsevaisuus. SuomiAreena keskustelut käydään kuudella päälavalla Porin keskustassa. Kaikki lavat ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Näiden lavojen lisäksi ohjelmaa on muun muassa MTV-lavalla ja Kansalaistorilla.

Yhdistys tarjoaa ilmaiset bussimatkat tapahtumaan ja takaisin. Aika paikan päällä on vapaamuotoista ja omakustanteista.
Lähtö Keskustorin Vanhan kirkon edestä klo 9.00 ja takaisin klo 17.30 kuljettajan kanssa sovitusta paikasta.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
Lea Härö puh. 0400 871 481
lea.haro@finfamipirkanmaa.fi

Ilmoittautua voit myös alla olevan linkin kautta. 

Ilmoittautumiset aikaisintaan 21.5. klo 10.00 ja viimeistään 7.7. klo 15.00.

Lisätietoja

Lea Härö

Koordinaattori
p. 0400 871 481
lea.haro@
finfamipirkanmaa.fi

”On kesäyö” – Musikaali Topi Sorsakosken elämästä Sappeen kesäteatterissa

Aika: Lauantai 28.7.
Paikka: Sappeen kesäteatteri, Pälkäne
Hinta: 30 euroa/hlö sisältäen bussimatkat, musikaalin sekä väliaikatarjoilun

On Kesäyö -musikaalissa katsoja nousee mieleenpainuvan hahmon, Topi Sorsakosken, kyytiin. Kuvitteellisessa reissussa Olavi Virta matkakumppanina pysähdytään rikkinäisiin hetkiin ja rakkauden lumoihin. Lauletaan suomalaisten sydämiin juurtuneita ikivihreitä ja nauretaan hurtille huumorille.

Topi Sorsakosken roolissa nähdään Ilkka Koivula. Naispäärooleissa lavalla loistavat Susanna Laine ja Mira Luoti. Olavi Virran roolin hoitaa Jani Koskinen. Näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjannut Heikki Paavilainen.

Retki täyttyy ilmoittautumisjärjestyksessä. Mukaan mahtuu 50 henkilöä.

Matkaan lähdetään Keskustorilta Vanhan kirkon edestä klo 12.30, ja Sappeelta matka takaisin Tampereelle alkaa klo 16.30.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:

Omaisneuvonta puh. 040 722 4292
omaisneuvonta@finfamipirkanmaa.fi

Ilmoittautua voit myös alla olevan linkin kautta. 

Ilmoittautua voit myös verkkosivujen sähköisen ilmoittautumislinkin kautta. Ilmoittautumiset aikaisintaan to 17.5 klo 12.00 ja viimeistään to 21.6. klo 15. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Lisätietoja

Lisätietoja saat omaisneuvonnan puhelinnumerosta 040 722 7292 tai lähettämällä sähköpostia osoitteella omaisneuvonta@finfamipirkanmaa.fi

Retki Ähtärin eläinpuistoon

Aika: Lauantai 11.8.
Hinta: 35 euroa/aikuinen, 25 euroa/lapsi (alle 12-vuotias)

Ähtärin retkellä tutustumme eläinpuistoon ja Panda-taloon klo 10-12, jonka jälkeen nautimme buffetlounaan ravintola Mesikämmenessä. Paluumatkalla poikkeamme Virroilla Killinkosken Wanhan tehtaan miljöössä. Opastettu kierros klo 14-15, jonka jälkeen kahvittelu Into-keskuksessa.

Matkaan lähdetään Keskustorilta Vanhan kirkon edestä klo 8.00 ja takaisin kirkon eteen palataan klo 18.00.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:

Omaisneuvonta
puh. 040 722 4292

omaisneuvonta@finfamipirkanmaa.fi.

Ilmoittautua voit myös verkkosivujen sähköisen ilmoittautumislinkin kautta. Ilmoittautumiset aikaisintaan to 17.5. klo 12 ja viimeistään to 5.7. klo 15. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessa

Lisätietoja

 

Lisätietoja saat omaisneuvonnan puhelinnumerosta 040 722 7292 tai lähettämällä sähköpostia osoitteella omaisneuvonta@finfamipirkanmaa.fi

Retkihetki nuorille Kintulammen majalla

Aika: 25. – 26.8.
Hinta: 5 euroa

Lähde mukaan viettämään rentoa ja mukavaa viikonloppua Kintulammen majalle. Retki on suunnattu n. 15–29-vuotiaille nuorille/nuorille aikuisille, joiden arkea kuormittaa läheisen mielenterveys- tai päihdeongelma.

Kintulammen retkeilyalueella on nimensä mukaisesti lampi, jonka rannalla on retkeilymaja ja sauna. Nämä on vuokrattu käyttöömme. Mökissä on sähköt. Rannassa on laituri, josta halukkaat pääsevät myös uimaan. Mukaan tarvitset säänmukaiset vaatteet, pyyhkeen/uikkarit, makuupussin tai vuodevaatteet sekä mökkihenkisen asenteen. Luvassa saunomista ja uimista, nokipannukahvia, iltanuotio ja makkaran paistoa… Voit tulla mukaan myös vain päiväksi. Yhteiskuljetus järjestyy halukkaille.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
Sari Nurminen
puh. 040 544 3139,
sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

Ilmoittautua voit myös alla olevan linkin kautta. 

Ilmoittautumiset 15.8. mennessä.

Lisätietoja

Sari Nurminen

Koordinaattori
p. 040 544 3139
sari.nurminen@
finfamipirkanmaa.fi

SYYSRETKI RAPOLANHARJULLE

Aika: Lauantai 15.9.
Paikka: Rapolanharjun luonto- ja muinaismuistoalue Valkeakosken Sääksmäellä.
Hinta: 15 euroa/hlö sisältäen bussikuljetuksen edestakaisin, opastetun tutustumiskierroksen alueella sekä keittolounaan jälkiruokineen. Muista ilmoittaa ruoka-aineallergiat!

Yhdistys järjestää syysretken Valkeakosken Rapolanharjulle. Retkellä tutustutaan Rapolanharjun kauniiseen luontoon ja historiallisen muinaismuistoalueeseen sekä sitä kuvaavaan Rapalum-näyttelyyn. Retkeen kuuluu opastettu kierros alueella. Rapolanharjulla on luontopolkuja, joista lyhin on noin kilometrin ja pisin n. kuuden kilometrin mittainen. Polut on merkitty reittimerkein ja opastein. Maasto on korkeuserojen vuoksi melko haastavaa, joten retkelle kannattaa varautua tukevilla jalkineilla ja säänmukaisella pukeutumisella. Mukaan on hyvä ottaa riittävästi juotavaa ja tarpeen mukaan myös eväitä. Matkan hintaan sisältyy keittolounas jälkiruokakahvin/teen ja marjapiirakan kera.

Iltapäivällä on mahdollisuus tutustua myös Voipaalan taidekeskuksen alueeseen ja Total Horror -näyttelyyn, jonka hinta on 6 euroa/hlö (omakustanteinen, ei sisälly retken hintaan).

Matkaan lähdetään Keskustorilta Vanhan kirkon edestä klo 9, ja paluumatka Rapolanharjulta aloitetaan klo 15.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
Anja Sauvolainen puh. 040 719 9355
anja.sauvolainen@finfamipirkanmaa.fi

Ilmoittautua voit myös alla olevan linkin kautta. 

Ilmoittautua voit myös verkkosivujen sähköisen ilmoittautumislinkin kautta 1.8. lähtien. Ilmoittautumiset 6.9. mennessä. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan.

Lisätietoja

Anja Sauvolainen

Vastaava projektikoordinaattori
p. 040 719 9355
anja.sauvolainen@
finfamipirkanmaa.fi

Pin It on Pinterest