Retket

Retket auttavat irtautumaan arjesta

Virkistävillä retkillä on keskeinen merkitys omaisen jaksamisen tukena ja vertaistuen mahdollistajana. Tavoitteena on tarjota omaisille mahdollisuus irtautua arjesta ja saada eväitä oman hyvinvoinnin kohentamiseen.

Retkille, teatterikäynneille ja muuhun virkistystoimintaan voivat osallistua omaisen kanssa myös psyykkisesti sairastuneet läheiset. Ryhmässä kulkeminen madaltaa kynnystä lähteä ja antaa parhaimmillaan uuden elämyksen lisäksi tunteen osallisuudesta ja yhteenkuuluvuudesta. Retkillä ja muissa tapahtumissa on aina mukana yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja.

Retkien osallistumismaksut ovat noin 50 % todellisia kustannuksia edullisemmat. Tällä pyritään takaamaan mahdollisuus virkistykseen kaikille omaisille.

Nuorten Vähäsillan -retkihetki

pe-la sekä la-su 3.-4.9. ja 4.-5.9.

Lähde mukaan viettämään rentoa ja mukavaa viikonloppua Vähäsillan maisemiin. Vähäsilta sijaitsee Teiskossa idyllisen Paarlahden rannalla vain puolen tunnin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Paikka on varattu kokonaisuudessaan käyttöömme viikonlopun ajaksi, joten siellä ei tuolloin ole muita.

Perjantaina 3.9 (- la 4.9) Nuorten aikuisten ilta Vähäsillassa klo 16-22. Luvassa rentoutumista, rupattelua ja grillausta Vähäsillan upeissa maisemissa. Sauna lämpiää ja uimassakin voivat uskalikot käydä. Vähäsiltaan voit tulla vain illaksi, yöksikin toki saa jäädä. Mukaan tarvitset silloin makuupussin tai vuodevaatteet.

La-su 4.-5.9 n. 13-17v. nuorten Vähäsillan yli-yön reissu. Lauantaina lähtö klo 12 ja su paluu klo 15 mennessä. Luvassa rentoutumista, rupattelua ja grillausta Vähäsillan upeissa maisemissa. Sauna lämpiää ja uimassakin voivat uskalikot käydä. Vähäsiltaan voit tulla vain illaksi, yöksikin toki saa jäädä. Mukaan tarvitset silloin makuupussin tai vuodevaatteet.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:
sari.nurminen@finfampirkanmaa.fi / 040 544 3139

—-

Kylpemään Scandic Eden Nokialle

Lauantaina 11.9. klo 13.45–18.00

Lähde rentoutumaan uusittuun kylpylä Edeniin Nokialle! Kohde sopii erinomaisesti kaiken ikäisille, sillä kylpylästä löytyy altaita lasten ja aikuisten toiveisiin. Hurjemmat voivat testata vesiliukumäkeä tai uida ulkoaltaassa nauttien syksyisestä ilmasta. Suihku- ja saunatilat ovat uudistuksen myötä toimivammat ja nykyaikaiset. Hintaan sisältyy pääsy kylpylään sekä ruokailu Street Food-henkisessä ravintolassa. Ruokavaihtoehtoina on Hot Dogs tai hampurilais- ateria, kanakori, salaatti ja lastenannokset. Ilmoitathan mahdolliset erityisruokavaliot etukäteen.

Osoite Paratiisikatu 2, 37120 Nokia. Paikan päällä on maksuton pysäköintimahdollisuus.

Mahdollisuus yhteislähtöön noin klo 13 Keskustorilta, TKL:n linjalla numero 70B. Ilmoittaudu erikseen yhteislähtöön. (omakustanteinen)

 • Kokoontuminen Scandic Eden Nokian hotellin aulassa klo 13.45
 • Aikaa kylpyläosastolla klo 14 alkaen
 • Yhteinen ruokailu aularavintolassa klo 16.30 alkaen

Hinta: Aikuinen 18 € / 3–14-vuotias 10 € / alle 3-vuotias 5 €, jos ruokailee ravintolassa. (Sisältää pääsyn kylpylään sekä ruokailun Food market ravintolassa.)

Sitovat ilmoittautumiset sähköpostite ja lisätietoja 27.8. mennessä Suvi Hietaniemi, suvi.hietaniemi@finfamipirkanmaa.fi

Ilmoittautuessa kerro: ilmoittautujien määrä, lasten iät, yhteystiedot, osoitetiedot, mahdolliset erityisruokavaliot sekä ilmoittaudutko omakustanteiseen yhteislähtöön.

—-

Pop up – Kangasalan kulttuuritarjontaan tutustumista

Tiistaina 21.9. klo 13-15

Tutustutaan yhdessä vapaaehtoisten Sadun ja Ullan kanssa Kangasalan keskustan kulttuuri tarjontaan. Kokoontuminen Kangasala-talon ala-aulassa (Kuohunharjuntie 6), josta yhdessä klo 13.00 lähdetään katsomaan yläaulassa sijaitsevaa Kangasalan Pikkuteatteri 10 vuotta -näyttelyä. Näyttelystä siirrytään jalan tutustumaan Kangasalan vuonna 1767 valmistuneeseen harmaakivikirkkoon ja sen ympäristöön. Tämän jälkeen yhdistys tarjoaa kahvit ja pullat pääkirjaston alakerrassa sijaitsevassa kahvila Novelliassa. Kahvitteluiden jälkeen on vielä mahdollisuus omaan tahtiin jäädä tutustumaan kirjastoon ja kirjaston taidetila Terran Enkelilapsen äiti -näyttelyyn.

Pääset paikalle joko omalla autolla tai TKL:n linjalla numero 42.

Joukkoliikenteen aikataulut, reitit ja hinnat löytyvät Tampereen seudun joukkoliikenteen verkkosivuilta osoitteesta: joukkoliikenne.tampere.fi

Ei ennakkoilmoittautumista.

Lisätiedot: lea.haro@finfamipirkanmaa.fi tai 0400 871 481

—-

Kahden kansallispuiston kierros

lauantaina 2.10. klo 8.30-18.00

Lähdetään tutustumaan upeisiin kansallispuistoihin Etelä-Pohjanmaalle! Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuistossa kävellään mahtavissa suomaisemissa n. 5 km helppokulkuinen pitkospuulenkki (kumppareita tai muita vedenpitäviä jalkineita suositellaan varmuuden vuoksi). Omia eväitä voi pysähtyä nauttimaan reitin varrella tai päätepisteissä. Lenkin jälkeen jatketaan bussilla matkaa n. 45 min ajomatkan päähän Lauhanvuoren huipulle. Huipulla on näkötorni, josta voi kirkkaana päivänä nähdä merelle asti. Näkötornilta kävellään n. 2 km pituinen reitti alas Spitaalijärvelle. Spitaalijärven taukopaikalla pidetään evästauko n. klo 14.30. Tarjoamme makkarat, letut ja nokipannukahvit. Ennen paluumatkaa käymme vielä ihmettelemässä Kivijataa. Lisätietoa kohteista: www.lauhanvuoriregion.fi

Ota mukaan säänmukaiset retkeilykamppeet, vedenpitävät kengät, juomapullo ja evästä. Taskuun kannattaa myös ottaa vessapaperia, koska ulkokäymälöissä sitä ei aina ole. Lämmin fleece tai muu vaate voi olla myös mukava lisä Spitaalijärvellä, kun pidämme siellä pidemmän evästauon.

Retken hinta 20 € sis. kuljetukset ja tarjoilut Spitaalijärvellä
Ilmoittautumiset: https://link.webropol.com/ep/kauha21
Lisätiedot: tiina.vartiainen@finfampirkanmaa.fi / 050 448 8134 tai niina.ojala@finfampirkanmaa.fi / 040 582 5343 (lomalla 17.-30.9.2021)

—-

Pop up – Keskustori 360

Torstaina 7.10. klo 13-15

Tampereen Keskustorin laidoilla sijaitsee lukuisia historiallisesti merkittäviä ja mielenkiintoisia rakennuksia. Tervetuloa vapaaehtoisten Anjan ja Marja-Leenan johdolla kävellen tutustumaan rakennusten historiaan ja julkisivujen upeisiin yksityiskohtiin.

Kokoontuminen Keskustorilla vanhan kirkon edessä, josta klo 13.00 yhdessä lähdemme kävellen matkaan.

Kävelyn päätteeksi yhdistys tarjoaa osallistujille kahvit Aitoleipä kahvilassa, osoitteessa Keskustori 8.

Ei ennakkoilmoittautumista.

Lisätiedot: lea.haro@finfamipirkanmaa.fi tai 0400 871 481

—-

Retki Tiedekeskus Heurekaan

lauantaina 27.11. klo 8.30–16.45

Lähde koko perheen retkelle Heurekaan! Heurekassa opit uutta näkemällä, tekemällä ja kuulemalla. Päänäyttelyalue koostuu erilaisista vaihtuvista teemanäyttelyistä. Näyttelyissä pääsee tutustumaan muun muassa puun supervoimiin, älykkääseen ja moderniin kaupunkiin sekä arjen sähköön. Myös yllätyksiä on luvassa, sillä osa näyttelyistä on vaihtumassa ja teemat selviävät vasta syksyllä. Heurekan suosikkikohteisiin kuuluu myös Foucault’n heiluri ja vaijeripyörä. Planetaarion ollessa auki myös planetaarioelokuvat sisältyvät lipun hintaan. Lounasruokailu Tiederavintolassa omaan tahtiin klo 12–14.30 välillä.

Hinta (sisältää matkat, lounasruokailun ja pääsylipun):

 • Aikuinen 20 €
 • Opiskelijat, työttömät, eläkeläiset ja varusmiehet 15 € (alennusryhmä todistettava voimassa olevalla kortilla)
 • 6–15 vuotias 10 €
 • Alle 6-vuotias 5 €

Aikataulu:

 • Lähtö Tampereelta vanhan kirkon edestä klo 8.30
 • Perillä Heurekassa 10.45
 • Omaan tahtiin lounas klo 12 alkaen
 • Kotiinlähtö klo 14.30
 • Takaisin Tampereella klo 16.45

Sitovat ilmoittautumiset 17.11. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/EP/FB2F90601B17F144
Lisätiedot: suvi.hietaniemi@finfamipirkanmaa.fi / 050 511 7644

—-

Joulun tunnelmaa Hämeessä

lauantaina 11.12. klo 12-16

Lähde jouluiselle retkelle Juhani Viidan isännöimänä! Päivän aikana luvassa musiikkia ja yhteislaulua tunnelmallisessa miljöössä Vähäjärven lomakodissa Hauholla. Musiikkituokion ja kahvien jälkeen matkamme jatkuu kohti Laitikkalaa ja Rönnvikin viinitila. Rönnvikin tila on ollut suvulla jo 1800-luvulta asti. Alkuperäisestä maatilasta on kasvanut Suomen suurin ja tunnetuin viinitila. Vuoden 2021 aikana tilalle on avattu uusi bistro ja talliputiikki. Rönnviikistä voit ostaa jouluisia ostoksia kuten tilan omia juomia sekä ihastuttavia kotimaisia tuotteita kuten makeisia, käsin kudottuja mattoja, puutöitä ja Laitikkalan Makukylän elintarvikkeita.

Hinta: 20 euroa

Aikataulu:

 • Klo 12.00 lähtö Tampereen Vanhalta kirkolta
 • Klo 13.00 Vähäjärven Lomakodilla jouluinen ohjelmatuokio musiikin ja yhteislaulujen parissa
 • Klo 13.45 Kahvit, joulutortut ja piparit
 • Klo 14.30 Pysähdys Rönnvikin viinitilalla
 • Klo 16.00 mennessä paluu Tampereelle

Sitovat ilmoittautumiset 25.11. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/EP/F4D2FC58816F201E
Lisätiedot: suvi.hietaniemi@finfamipirkanmaa.fi / 050 511 7644

Pin It on Pinterest