Virkistysretket ja -tapahtumat

Retket auttavat irtautumaan arjesta

Virkistävillä retkillä on keskeinen merkitys omaisen jaksamisen tukena ja vertaistuen mahdollistajana. Tavoitteena on tarjota omaisille mahdollisuus irtautua arjesta ja saada eväitä oman hyvinvoinnin kohentamiseen.

Retkille, teatterikäynneille ja muuhun virkistystoimintaan voivat osallistua omaisen kanssa myös psyykkisesti sairastuneet läheiset. Ryhmässä kulkeminen madaltaa kynnystä lähteä ja antaa parhaimmillaan uuden elämyksen lisäksi tunteen osallisuudesta ja yhteenkuuluvuudesta. Retkillä ja muissa tapahtumissa on aina mukana yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja.

Retkien osallistumismaksut ovat noin 50 % todellisia kustannuksia edullisemmat. Tällä pyritään takaamaan mahdollisuus virkistykseen kaikille omaisille.

SYKSYN POP UP -RETKET

(Pääosin maksuton, ei ennakkoilmoittaumista)

Pop up -retket ovat vapaaehtoisten ohjaamia pieniä irtiottoja
arjesta. Voit osallistua retkelle yksinkertaisesti saapumalla paikalle.Lisätietoja voi tarvittaessa kysyä Lealta: 0400 871 481 tai
lea.haro@finfamipirkanmaa.fi

Lokakuu – Aleksanterin kirkko – ke 4.10. klo 12–14

Aleksanterin kirkon päiväkonsertti. Tarkka tapaamispaikka ilmoitetaan viikkoa aiemmin yhdistyksen nettisivuilla ja instassa.

Marraskuu – Ylöjärven uimahalli – to 2.11. klo 14–16

Ylöjärven uimahalliin tutustumaan, saunomaan ja uimaan. Uimahallimaksu omakustanteinen. Tavataan klo 14.00 Ylöjärven uimahallin aulassa osoitteessa Koulutie 6, 33470 Ylöjärvi.

Joulukuu – Jouluvalojen lumo

Jouluvalojen lumoa; lähdetään yhdessä kävelylle ihailemaan Tampereen keskustan jouluvalaistusta. Tapaamispäivä, -paikka ja -aika ilmoitetaan lähempänä ajankohtaa yhdistyksen nettisivuilla ja instassa.

Nuorten aikuisten vertaisilta Vähäsillassa

Perjantaina 15.9. noin klo 16-22

Oletko huolissasi ystäväsi tai perheenjäsenesi jaksamisesta? Onko läheinen tai ystäväsi sairastunut ja kaipaat tukea tilanteeseen? Haluaisitko saada lisätietoa mielen hyvinvoinnista tai kuulla päihde- ja mielenterveysomaisten kokemuksia.

Nuorten aikuisten vertaisiltaan voit tulla kuulemaan yhdistyksemme toiminnasta, saada neuvoa tilanteeseen ja oman jaksamisen tueksi sekä kuulla vertaisen tarinan. Tilaisuus on tarkoitettu ennen kaikkea sinulle nuori aikuinen, joka kaipaat neuvoa ja tietoa läheisestäsi nousseen huolen myötä. Vertaisilta on maksuton ja kyyti järjestyy.

Vähäsilta sijaitsee Tampereella, lähellä Kämmenniemeä. Tarjolla on kahvia/teetä, mehua, syötävää – makeaa ja suolaista, grillattavaa yms. Lisäksi mahdollisuus saunomiseen ja uintiin. Maksuton osallistujille ja kyytikin järjestyy.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 11.9. mennessä Sarille:
040 544 3139 / sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

Vähäsillan retkihetki nuorille Tampereen Kämmenniemessä

Lauantai-sunnuntai 16.-17.9.

Retkihetki on suunnattu n. 13-17v nuorille, joiden arkea kuormittaa jonkun läheisen (ystävä, sisarus, vanhempi, serkku, isovanhempi..) mielenterveys- ja/tai päihdeongelma. Huoli läheisen hyvinvoinnista tai omasta jaksamisesta riittää. Retkihetki on nuorelle maksuton.

Lähde mukaan viettämään rentoa ja mukavaa viikonloppua (la-su) Vähäsiltaan. Meitä ohjaajia lähtee kaksi ja mukaan mahtuu max. 8 nuorta. Vähäsilta sijaitsee Paarlahden rannalla. Käytössämme on päätalo sekä rantasauna. Rannasta löytyy vene ja laituri, josta halukkaat pääsevät myös uimaan. Mukaan tarvitset säänmukaiset vaatteet, pyyhkeen/uikkarit, makuupussin tai vuodevaatteet sekä mökkihenkisen asenteen.

Vähäsillassa luvassa juttelua, syömistä, korttipelejä ja olemista, makkaran ja vaahtisten paistoa, sauna ja uintimahdollisuus halukkaille. Rentoa yhdessä oloa joka tapauksessa!

Voit myös tulla vain päiväksi, yöksi ei tarvitse jäädä! Yhteiskuljetus järjestyy.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 11.9. mennessä Sarille:
040 544 3139 (Whatsapp) / sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

Päiväretki Torronsuolle

Lauantaina 16.9.2023 klo 9.00 – n. 17.00

Lähdetään tutustumaan upeaan Torronsuon kansallispuistoon! Torronsuolla kävellään suomaisemissa n. 8 km pitkospuulenkki (kumppareita tai muita vedenpitäviä jalkineita suositellaan varmuuden vuoksi). Kohteessa on mahdollista tehdä myös pienempi, n. 2 km mittainen kierros. Omia eväitä pysähdytään nauttimaan reitin varrella ja tauon aikana on mahdollista köllähtää vaikka riippukeinuun nauttimaan päivästä. Otathan mukaan säänmukaiset retkeilykamppeet, istuinalustan, juomapullon ja evästä. Taskuun kannattaa myös ottaa vessapaperia, koska ulkokäymälöissä sitä ei aina ole. Lämmin fleece tai muu vaate voi olla mukava lisä evästauon aikana, jos päivä on viileä.

Matkaan lähdetään Tampereen keskustorilta, vanhan kirkon puolelta klo 9. Kyytiin voi hypätä myös ison tien varrelta välillä Tampere – Lempäälä – Akaa – Urjala – Humppila. Mainitse pysäkki ilmoittautumislomakkeella. Menomatkalla pidetään 30 min tauko Humppilan Lasi -ostoskeskuksella. Paluu Tampereelle n. klo 17.

Retken hinta: 10 €.
Ilmoittautumiset 1.8.-7.9.: link.webropol.com/ep/torro23
Peruutusehdot: Ilmoittautumisen voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, joka on torstai 7.9.2023.
Muuta: Retki toteutuu, jos ilmoittautuneita on 25 hlö. Mahdollisesta peruutuksesta ilmoitamme perjantaina 8.9.2023.
Lisätiedot: tiina.vartiainen@finfamipirkanmaa.fi / 050 448 8134 ja niina.ojala@finfamipirkanmaa.fi / 040 582 5343 (Niina lomalla 4.-27.8.2023)

Kirjamessut, Viini & Ruoka messut ja Lautasella 2023, HELSINKI

Lauantaina 28.10. lähtö klo 9.00, paluu klo 19 jälkeen

Lähde mukaan messumatkalle! Messukeskus kokoaa kahdet messut saman katon alle lokakuussa. Kirjamessuilla on mahdollisuus tavata kiinnostavimmat kirjailijat, seurata ajankohtaisia keskusteluja ja hankkia kirjat messuhintaan. Viini & Ruoka messuilla puolestaan pääsee nauttimaan monipuolisesta viini- ja ruokakulttuurista. Lautasella 2023 tarkoittaa erityisruokavaliomessuja (mm. gluteenittomuus, vegaanisuus ja erilaiset ruoka-aineallergiat), joihin pääsee vierailemaan samalla messulipulla.

Huomioitavaa:

 • Ajamme ilman pysähdyksiä Helsingin messukeskukseen.
 • Lempäälän seisakkeelta on mahdollista nousta kyytiin.
 • Yhteistä ruokailua ei ole järjestetty, vaan jokainen ruokailee omakustanteisesti ja itselleen sopivana ajankohtana.

Lisätietoa messuista niiden omilla sivuilla

Lähtö: klo 9 Keskustorilta, vanhan kirkon edestä
Paluu: paluumatkalle lähdetään klo 17 Messukeskuksesta, takaisin Tampereen Keskustorilla klo 19 jälkeen.
Hinta: 18 €. Hinta sisältää matkat ja messulipun.
Osallistujamäärä: 48
Ilmoittautuminen alkaa 1.9.: link.webropol.com/ep/messuthki2023
Peruutukset: Retken voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, joka on 20.10.
Lisätietoja: minni.haveri@finfamipirkanmaa.fi tai 050 357 2475

TULOSSA LOKA-MARRASKUUSSA NUORTEN MÖKKIVIIKONLOPPU

(Tarkempi ajankohta selviää myöhemmin, seuraa someviestintää)

Viikonloppu on suunnattu n. 13–17-vuotiaille nuorille, joiden jollakin tärkeällä ihmisellä, kuten sisaruksella, serkulla, vanhemmalla, isovanhemmalla, ystävällä..on jokin mielenterveyden häiriö tai päihdesairaus.

Mökkiviikonlopun tarkoituksena on herätellä nuoria huomaamaan, että myös muita nuoria on samankaltaisissa tilanteissa. Monesti nuori saattaa ajatella, ettei kellään muulla ole tällaista. Mökkiviikonloppuna puhutaan mm., miten läheisen sairaus on vaikuttanut omaan jaksamiseen, koko perheeseen, millaisia huolia ja tunteita nuori on ehkä huomannut läheisen sairauden aiheuttavan.

Mukaan mahtuu n. 8 nuorta ja meitä Finfamin työntekijöitä lähtee kaksi. Luonnollisesti tarvitsemme vanhempien suostumuksen osallistumiseen. Viikonloppu on nuorille maksuton ja sisältää kyydin, ruuat, yöpymiset yms.

Lisätiedot: Sari Nurminen (toinen ohjaaja), 040 544 3139 /sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

Jouluretki Haapaniemen tilalle

Lauantaina 25.11.

Tervetuloa jouluiselle retkelle Haapaniemen tilalle Sastamalaan viettämään kanssamme yhdistyksen perinteistä joulujuhlaa.

Haapaniemen tila Kuloveden rannalla on perinteikäs maatila, jonka historia tunnetaan jo 1540-luvulta alkaen. Maatilamatkailua tilalla on ollut jo 1970-luvun lopulta lähtien. Nykyinen Haapaniemen suku asettui tilan maille vuonna 1873, jolloin Jari Haapaniemen isoisoisä Tuomas Malakias Kaarlenpoika Lielahdesta, Ellivuoren kupeesta, osti tilan. Hän jälkeläisineen isännöi ja kehitti tilaa niin, että enimmillään 1940-luvulla se työllisti jopa kymmenkunta palkollista, renkiä ja karjakkoa.

Bussikuljetus lähtee Tampereen Vanhalta kirkolta. Haapaniemen tilalle saavutaan noin klo 11.35. Iltapäivän aikana saamme kuulla talon historiasta, syödä joululounaan, nauttia joulumusiikista ja yhteislaulusta sekä iltapäiväkahvien aikana viettää aikaa yhdessä seurustellen. Vapaamuotoiselle ohjelmalle on myös tilaa: esim. runonlausuntaa tai mitä vaan kukin mahdollisesti haluaa esittää.

 • 11.00 Lähtö Tampereen Vanhalta kirkolta
 • 11.35 Saapuminen Haapaniemelle
 • 11.45 Alkuglögit, tervetulosanat
 • 12-13 Ruokailu
 • 13-14 Musiikkia, yhteislaulua
 • 14-15 Kahvit, seurustelua, vapaata ohjelmaa
 • 15.00 Lähtö
 • 15.35 Saapuminen Keskustorille

Hinta: 20 € bussimatkalaisille, 15 € omalla kyydillä saapuville

Ilmoittautumislinkki aukeaa ti 1.8 klo 8.00 ja sulkeutuu 10.11. Klo 15.00:

https://link.webropol.com/ep/JouluretkiHaapaniemi

Lisätiedot: 040 719 9262 / silja.lampinen@finfamipirkanmaa.fi

Pin It on Pinterest