Virkistysretket ja -tapahtumat

Retket auttavat irtautumaan arjesta

Virkistävillä retkillä on keskeinen merkitys omaisen jaksamisen tukena ja vertaistuen mahdollistajana. Tavoitteena on tarjota omaisille mahdollisuus irtautua arjesta ja saada eväitä oman hyvinvoinnin kohentamiseen.

Retkille, teatterikäynneille ja muuhun virkistystoimintaan voivat osallistua omaisen kanssa myös psyykkisesti sairastuneet läheiset. Ryhmässä kulkeminen madaltaa kynnystä lähteä ja antaa parhaimmillaan uuden elämyksen lisäksi tunteen osallisuudesta ja yhteenkuuluvuudesta. Retkillä ja muissa tapahtumissa on aina mukana yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja.

Retkien osallistumismaksut ovat noin 50 % todellisia kustannuksia edullisemmat. Tällä pyritään takaamaan mahdollisuus virkistykseen kaikille omaisille.

Mielenreitin retki

Tiistaina 10.1. klo 12-15 / Keskiviikkona 19.4. (aikataulu tarkentuu)

Suurin seikkailu tapahtuu oman mielen sisällä. Oman mielen sisäinen matka kulkee läpi elämämme ja se sisältää monenlaisia vaiheita. Meistä ei kukaan tiedä, millaisia polkuja elämä tuo tullessaan ja se luo matkaan oman jännityksensä.

Retkellä pääset tutustumaan kesällä 2023 valmistuvaan Mielenreitti-luontopolkuun Hervannassa, Suolijärvellä. 10.1. pääset kuulemaan kokemusasiantuntija Katjan tarinaa liiallisen kiltteyden ja miellyttämisen syövereistä nykyiseen luontoilun täyteiseen elämään. Katjan tarina auttaa myös sinua pysähtymään oman elämäsi äärelle. Huhtikuun ohjelmasta tarkempi info ilmoitetaan myöhemmin somessa ja yhdistyksen nettisivuilla.

Ensi kesänä valmistuva Mielenreitti-luontopolku tuo mahdollisuuden pysähtyä kokemustarinoiden ja toivon äärelle. Polku saattaa ihmisiä yhteen luonnossa, kannustaen merkityksellisiin kohtaamisiin sekä vahvistaen yhteyttä luontoon, toisiin sekä omaan itseen. Polku suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä henkilöiden kanssa, joilla on omakohtaisia kokemuksia elämänkriiseistä tai mielenterveyden haasteista. Kuka tahansa aikuisikäinen on tervetullut mukaan suunnitteluun.

Päivän aikana kuljetaan n. 2,7 kilometrin luontopolku vaihtelevassa metsämaastossa. Reitin varrella on yksi jyrkempi nousu ja yksi jyrkkä lasku. Retkellä tarjolla lämmintä glögiä/teetä ja pientä purtavaa (gluteeniton sekä vegaaninen vaihtoehto löytyvät myös).

Aikataulu: Tiistaina 10.1. klo 12-15. Keskiviikon 19.4. aika ja ohjelma julkaistaan myöhemmin somessa ja yhdistyksen nettisivuilla.
Paikka: Suolijärven ulkoilumaja ja Suolijärven lähiympäristö (Suolijärvenkatu 7, 33720 Tampere)
Ohjaajat: Mielenreitin Eva ja Satu sekä kokemusasiantuntija Katja
Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
10.1. sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi / 040 544 3139
19.4. niina.ojala@finfamipirkanmaa.fi / 040 582 5343
Retkelle mukaan: oma muki, istuinalusta, säänmukaiset vaatteet, lämmintä lisävaatetta reppuun, matalapohjaiset kengät (+ tarvittaessa nastat), halutessasi kävelysauvat

Pop up -kuukausikävely Tampereen kaupunginosat tutuksi

Tiistaisin 10.1. / 7.2. / 7.3. / 11.4. / 9.5. klo 15-17

Lähde yhdessä vapaaehtoisten ohjaajien, Anjan ja Sadun kanssa tutustumaan kävellen Tampereen eri kaupungin osiin. Yhdistys tarjoaa osallistujille kahvit kävelyn lopuksi.

Kohteet ja kokoontumispaikat ilmoitetaan yhdistyksen nettisivuilla, Instagramissa ja Facebookissa aina kuukauden alussa. Kävelyihin ei ole ennakkoilmoittautumista. Ilmoitetusta kokoontumispaikasta lähdetään klo 15.00 yhdessä ohjaajien johdolla kävelemään. Muista saapua ajoissa.

10.1.2023 klo 15-17

POP UP kävely Koskipuistosta Ranta-Tampellaan ja edelleen Särkäniemeen. Reitti on periaatteessa esteetön,  mutta kadut saattavat osin olla epätasaisia. Kelin mukainen varustus. Lähtö Puisto ravintolan kulmalla klo 15. 

Pop up -retki Mall walk (Ideapark)

Torstai 27.1. klo 14.00

Mall walk (ostoskeskuskävely) on liikuntamuoto, jossa ihmiset kävelevät kauppakeskusten pitkiä käytäviä pitkin. Tervetuloa kävelemään rauhallisesti ympäri Ideaparkia FinFami Pirkanmaan tuotteiden kanssa! Voit pukeutua FinFamin huppariin tai t-paitaan, ottaa kangaskassin olalle, olet tärkeä – vesipullon käteen tai yhdistellä kaikki FinFami-tuotteet, mitä sinulla on, ja suunnata Ideaparkkiin. Voit tehdä omakustanteisia ostoksia ja kierrellä vapaasti sinua kiinnostavissa liikkeissä, kunhan olet valmis kertomaan FinFamista, jos sinut pysäytetään ja yhdistyksen toiminnasta kysytään.

Tapaaminen klo 14.00. ensimmäisen kerroksen infopisteen luona. Yhdistys tarjoaa kahvin ja kahviherkun kävelykierroksen jälkeen.

Paikka: Ideapark (Ideaparkinkatu 4, 37570 Lempäälä)
Lisätietoja: iisa.eisala@finfamipirkanmaa.fi, 050 552 4339

Pop up -retki Antiikkikahvila ja teehuone Siiri

Perjantai 10.2. klo 14.00

Aamulehden kahvilaäänestyksessä Siiri valittiin Pirkanmaan parhaaksi, tule mukaan kahvittelemaan vanhanaikaisissa tunnelmissa! Yhdistys tarjoaa kahvit ja kahviherkun.

Ilmoittaudu etukäteen, niin voimme varata oman pöydän.

Keskustorilta lähtevät bussit 50 ja 52A pysähtyvät Lempäälän terveyskeskuksen pysäkille, mikä on noin 400 metrin päässä Siiristä. Tampereen linja-autoasemalta pääsee terveyskeskuksen pysäkille linjalla 55.

Paikka: Antiikkikahvila ja teehuone Siiri (Uotintie 5, 37500 Lempäälä)
Ilmoittautuminen viimeistään 8.2. Iisalle: iisa.eisala@finfamipirkanmaa.fi, 050 552 4339

Kortejärven ja Lammasniemen voimavarapäivät nuorten vanhemmille

Kortejärvi lauantaina 18.2. klo 12-20
Lammasniemi 6.5. klo 13-20

Voimavarapäivä on suunnattu vanhemmille, joiden n. 13–29-vuotiaalla nuorella on psyykkistä oireilua ja/tai päihteiden käyttöä. Vanhempien voimavarapäivässä sinulla on mahdollisuus tavata toisia samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia ja vahvistaa samalla omia käytössä olevia voimavarjoja. Saat pienten ryhmätuokioiden ja keskustelun lomassa ehkä uusia näkökulmia mieltä askarruttaviin tilanteisiin nuoren kanssa. Voit tulla koko päiväksi tai vain osaksi aikaa.

Kortejärvellä ja Lammasniemessä myös vanhemmilla on oikeus chillata. Tarkoitus on myös grillata makkaraa, hörppiä kahvia/teetä ja saunakin lämpiää. Voimavarapäivä on vanhemmille maksuton.

Kortejärvi sijaitsee Kintulammin luonnonsuojelualueella ja Lammasniemi taas Vesilahden keskustan lähellä. Tampereen keskustasta ajelee sekä Kortejärvelle kuin Lammasniemeen noin 30min. Tarkemman osoitteen saat ilmoittautumisen jälkeen.

Ilmoittautumiset:

Lisätietoja: juho.soukka@finfamipirkanmaa.fi tai 040 547 7619

Päivä perheille Kortejärven tilalla, Kintulammin luonnonsuojelualueella

Sunnuntaina 19.2. klo 10.00-16.30

Tule viettämään perhepäivää millaisella poppoolla vain, vaikka lastenlasten kanssa. Päivä on osallistujille maksuton. Perhepäivässä lapsille pilkkimistä, sisällä tai ulkona – mahdollisesti sekä sisälle että ulkona. Myös aikuiset voivat käydä pilkillä. Toki jäätilanne huomioidaan! Aikuiset ja lapset voivat osallistua leikkimieliseen perherasti – kisaan, missä jokainen voittaa pienen palkinnon. Innokkaille hevosharrastajille on tarjolla talvinen kepparirata. Kortejärvellä voit mennä vaikka patikoimaan Kintulammin majalle (1.6km). Sisälle Kortejärven tupaan pääsee syömään, istuskelemaan, juttelemaan, grillaamaan makkaraa ja lämmittelemään. Perheen pienimmät voivat piirrellä tai väritellä sisällä.

Tarjolla maksutta mehua/kahvia/kaakaota/teetä, makkaraa sekä pannaria hillolla/kermavaahdolla. Rantasauna lämpiää klo 13-16/omat pyyhkeet yms. mukaan. Kortejärvelle kulkeminen omatoimisesti.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 14.2. mennessä:
Sari Nurminen 040 544 3139 tai sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

Retki Helsinkiin

Lauantaina 18.3. klo 8:45–19.00

Maaliskuussa matkaamme Helsinkiin! Päivä sisältää yhteisen ravintolaruokailun, vapaa-aikaa sekä opastetun kierroksen Fazerin Vierailukeskuksessa.

Ohjelma: Ajamme ilman pysähdyksiä Helsinkiin ravintola Cellaan. Ruokailun jälkeen retkeläisillä on muutama tunti vapaa-aikaa Helsingissä, minkä jälkeen siirrymme Vantaalle. Retki huipentuu Fazerin Vierailukeskukseen, missä osallistumme tunnin opastetulle näyttelykierrokselle tutustuen mm. Fazerin tuotevalikoimaan ja historiaan. Opastuksen jälkeen voi tehdä omakustanteisia ostoksia Fazerin myymälässä. Takaisin Tampereelle lähdemme klo 16.30 ja pysähdymme paluumatkalla Linnatuulessa.

Lähtö: klo 08:45 Keskustorilta, vanhan kirkon edestä.
Paluu: klo 16:30 Fazerilta, Keskustorilla olemme noin klo 19.00.
Hinta: 34 €
Ilmoittautuminen alkaa: to 9.2.2023 https://link.webropolsurveys.com/EP/65E550F2062FEF15
Peruutukset: Retken voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, joka on torstaina 2.3.2023
Osallistujamäärä: 40 henkilöä
Muuta: Huomaathan ilmoittaa jokaisen retkelle lähtijän erikseen Webropoliin. Jos retkelle lähtee kaksi henkilöä, täytä ilmoittautumislomake kaksi kertaa, älä laita heitä samalle lomakkeelle. Webropol-ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen, josta tiedät ilmoittautumisen tulleen perille.
Lisätiedot: iisa.eisala@finfamipirkanmaa.fi, 050 552 4339

Nuorten aikuisten vertaisilta Kintulammin majalla

Perjantaina 31.3. noin klo 16-22

Oletko huolissasi ystäväsi tai perheenjäsenesi jaksamisesta? Onko läheinen tai ystäväsi sairastunut ja kaipaat tukea tilanteeseen? Haluaisitko saada lisätietoa mielen hyvinvoinnista tai kuulla päihde- ja mielenterveysomaisten kokemuksia. Nuorten aikuisten vertaisiltaan voit tulla kuulemaan yhdistyksemme toiminnasta, saada neuvoa tilanteeseen ja oman jaksamisen tueksi sekä kuulla vertaisen tarinan. Tilaisuus on tarkoitettu ennen kaikkea sinulle nuori aikuinen, joka kaipaat neuvoa ja tietoa läheisestäsi nousseen huolen myötä.

Kintulammin maja sijaitsee Kintulammin luonnonsuojelualueella. Tarjolla on kahvia/teetä, syötävää – makeaa ja suolaista, grillattavaa yms. Lisäksi mahdollisuus saunomiseen ja avanto-uintiin. Maksuton osallistujille ja kyytikin järjestyy.

Lisätiedot: Sari Nurminen 040 544 3139 tai sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

Retkihetki nuorille Kintulammin majalla

LA-SU 1.-2.4.

Retkihetki on suunnattu n. 13-17v nuorille, joiden arkea kuormittaa jonkun läheisen (ystävä, sisarus, vanhempi, isovanhempi..) mielenterveys- ja/tai päihdeongelma. Huoli läheisen hyvinvoinnista tai omasta jaksamisesta riittää.

Lähde mukaan viettämään rentoa ja mukavaa viikonloppua (la-su) Kintulammin majalle. Meitä ohjaajia lähtee kaksi ja mukaan mahtuu max. 8 nuorta. Kintulammin rannalla on sähköistetty retkeilymaja ja rantasauna. Nämä ovat vuokrattu käyttöömme. Rannasta löytyy vene ja laituri, josta halukkaat pääsevät myös uimaan. Mukaan tarvitset säänmukaiset vaatteet, pyyhkeen/uikkarit, makuupussin tai vuodevaatteet sekä mökkihenkisen asenteen. Kintulammilla luvassa juttelua, syömistä, korttipelejä ja olemista, makkaran ja vaahtisten paistoa, sauna ja untimahdollisuus halukkaille…

Rentoa yhdessä oloa joka tapauksessa!

Voit myös tulla vain päiväksi, yöksi ei tarvitse jäädä! Yhteiskuljetus järjestyy.

Ilmoittautumiset 27.3. mennessä: Sari Nurminen 040 544 3139 (whatsapp) tai sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

Nuorten aikuisten patikointireissu

ISO-VUORIJÄRVEN RETKEILYREITTI TAI TORISEVAN ROTKOJÄRVIEN REITTI
Lauantaina 22.4.

Mennään metsään, lähdetään luontoon eli päivän patikointireissu on tarkoitettu nuorille 18-29v. Iso-Vuorijärvellä pääset ihastelemaan komeaa riippukalliota ja sen alla olevaa luolaa. Kirvesjärveltä löytyy laavu missä voi nauttia eväitä. Tuohon aikaan keväästä saattaa nähdä reitillä rupikonnia. Torisevan rotkojärvet Virroilla ovat tunnettuja jylhien kallioden reunustamista äkkijyrkistä rannoistaan. Suurimman järven, Alaisen Torisevan rantakallioihin pääsee tutustumaan Torisevan luontopolulla. Molemmat reitit ovat osin jyrkkiä. Matkaa kertyy molemmissa alle 10km. Säävaraus! Eli mikäli sade uhkaa, siirretään reissua.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 17.4. mennessä: Sari Nurminen 040 544 3139 (whatsapp) tai sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

Mökkiviikonloppu nuorille läheisille

PE-SU 26.-28.5.

Viikonloppu on suunnattu n. 13–17-vuotiaille nuorille, joiden jollakin tärkeällä ihmisellä, kuten sisaruksella, serkulla, vanhemmalla, isovanhemmalla, ystävällä..on jokin mielenterveyden häiriö tai päihderiippuvuus.

Mökkiviikonlopun tarkoituksena on herätellä nuoria huomaamaan, että myös muita nuoria on samankaltaisissa tilanteissa. Monesti nuori saattaa ajatella, ettei kellään muulla ole tällaista. Mökkiviikonloppuna puhutaan mm., miten läheisen sairaus on vaikuttanut omaan jaksamiseen, koko perheeseen, millaisia huolia ja tunteita nuori on ehkä huomannut läheisen sairauden aiheuttavan. Mökkiviikonloppuna myös chillaillaan ja grillaillaan, ehkä poreillaan porealtaassa tai paljussa. Mökki ja paikkakunta on vielä valitsematta, se selviää myöhemmin – todennäköisesti suuntaamme Himoksen maisemiin. Tämä mahdollistaa päiväretken esimerkiksi Jyväskylään. Mukaan mahtuu n. 8 nuorta ja meitä Finfamin työntekijöitä lähtee kaksi. Luonnollisesti tarvitsemme vanhempien suostumuksen osallistumiseen. Viikonloppu on nuorille maksuton ja sisältää kyydin, ruuat, yöpymiset yms.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 15.5. mennessä: Sari Nurminen (toinen ohjaajista) 040 544 3139 tai sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

Retki Haminaan

Lauantaina 10.6. klo 07.45-21.00

Hamina – maailmanluokan pikkukaupunki toivottaa FinFami Pirkanmaan tervetulleeksi kesäkuussa!

Ohjelma: Haminassa ruokailemme yhdessä Lounashuone Kerholla, minkä jälkeen retkeläisillä on omatoimista vapaa-aikaa kahden tunnin verran ennen retken pääkohdetta Virolahden Bunkkerimuseota. Sotahistoriallinen Bunkkerimuseo on perustettu vuonna 1980 ja on osa sodanaikaista puolustusasemaa. Tutustumme 1940-luvun alun puolustuslinjan rakentamiseen ja itäisen maarajan linnoittamiseen. Opastuksen yhteydessä nautimme suolaisen välipalan. Retki on suunnattu kaiken ikäisille, Bunkkerimuseosta löytyy nähtävää myös kouluikäisille lapsille.

Bunkkerimuseon yleisötilat on pyritty rakentamaan esteettömiksi. Ulkomuseoalueella liikkumista on helpotettu tasoitetuilla reiteillä, mutta maasto on silti metsäinen. Joihinkin museon kohteisiin pääsee vain portaissa kulkemalla. Emme voi taata esteettömyyttä museoalueella tai ravintolassa.

Huom! Ajomatka Tampereelta Haminaan kestää noin kolme tuntia. Pysähdymme meno – ja paluumatkalla Nastolan ABC:llä jaloittelemassa.

Lähtö: klo 07:45 Tampereen Keskustorilta, vanhan kirkon edestä
Paluu: klo 17.15 Bunkkerimuseolta, Tampereelle saavumme noin klo 21.00
Hinta: 38 €
Ilmoittautuminen alkaa: to 4.5. https://link.webropolsurveys.com/EP/615ACEB6D30B8D5A
Peruutukset: Retken voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, joka on 25.5.2023.
Osallistujamäärä: 50 henkilöä
Muuta: Huomaathan ilmoittaa jokaisen retkelle lähtijän erikseen Webropoliin. Jos retkelle lähtee kaksi henkilöä, täytä ilmoittautumislomake kaksi kertaa, älä laita heitä samalle lomakkeelle. Webropol-ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen, josta tiedät ilmoittautumisen tulleen perille.
Lisätiedot: sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi, 040 544 3139

ITUA-hankkeen perheiden kesäretki Kiviniityn kotieläinpuistoon (Alustavasti peruttu)

Lauantaina 10.6.2023 klo 10–18

Kiviniityn Kotieläinpuisto tarjoaa tilaisuuden tulla tutustumaan yli 30 eläinlajiin. Tavallisten suomalaisten maatilan eläinten lisäksi puistossa asuu myös vieraampia lajeja kuten strutseja ja mufloneita. Kiviniityn eläinpuistossa pääset turvallisia kotieläimiä lähelle. Poniratsastusta perheen pienille.

Eläinten lisäksi puiston alueella on monenlaisia aktiviteetteja ja tekemistä kaiken ikäisille. Löytyy trampoliinipuistoa ja sähkömönkijärataa.

Kiviniityn Kotieläinpuisto on viihtyisä kesäretkikohde, jossa viihdyt vaikka koko päivän. Alueelta löytyvät monet hyvin varustellut grillikatokset. Yhdistys tarjoaa makkarat ja mehut, joita voit valmistaa omaan tahtiin nälän sattuessa. Lisäksi alueelta löytyy kesäkahvila, pehmiskoju ja esteettömät wc-tilat. Lue lisää: www.kiviniitty.fi

Hinta: 7€ osallistuja. Alle 90cm lapset ilmaiseksi. Omat kyydit.
Aikataulu: Nähdään alkuun klo 10 parkkipaikoilla, josta mennään yhdessä sisään. Muuten vapaata kiertelyä ja tutustumista omaan tahtiin. Työntekijä saatavilla tarvittaessa.
Paikka: Kiviniityn Kotieläinpuisto (Iirolantie 108, 38460 Sastamala)
Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Alustavasti peruttu. HUOM! Ilmoita viestissä osallistujien määrä (erikseen alle 90cm lapset) sekä erityisruokavaliot.

Metsämieli Perinnekylä Marttinen virrat

Tiistaina 13.6. klo 17-19

Retkellä nautitaan alkukesän luonnosta, mukavasta yhdessäolosta ja kahvituokiosta. Luonnossa liikutaan leppoisasti, aistitaan ympäristöä ja kuulostellaan oman kehon tuntemuksia. Luontopolku on noin kilometrin pituinen helppokulkuisessa maastossa.

Retkelle kokoonnutaan Marttisen päärakennuksen pääovella klo 17. Ota mukaan sään mukainen vaatetus, istuinalusta ja oma juomapullo. Retki on maksuton.

Paikka: Perinnekylä Marttinen (Herrasentie 16, Virrat)
Ilmoittautuminen: https://link.webropolsurveys.com/EP/AFDCC1264CE0947C
Lisätiedot: teija.eskola@finfamipirkanmaa.fi / 050 3133894

Pop up -retki avoimet puutarhat -päivä

Sunnuntaina 9.7. klo 12

Tervetuloa ohjaajien Sadun ja Anjan kanssa Niihaman ryhmäpuutarhayhdistys ry:n Avoimet Puutarhat -päivään sunnuntaina 9.7. klo 12.00. Ohjaajat ovat paikan päällä näkyvällä paikalla klo 12.00 FinFami Pirkanmaan logolla varustettuina.

Niihaman ryhmäpuutarha sijaitsee Tampereella Niihamassa, Näsijärven rannassa. Siirtolapuutarha-alueella on 126 mökkiä, joista muutamiin pihoihin pääsee tutustumaan tapahtumassa tarkemmin. ohjelmassa mm. Lapsille omaa ohjelmaa klo 12–15 ja puistotornin puhaltajat-harrastajaorkesteri klo 14.00. Siirtolapuutarhamuseo on auki 12–17. Voit tutustua tarkemmin ohjelmaan ja alueeseen: www.avoimetpuutarhat.fi/puutarhat/niihaman_ryhmapuutarhayhdistys_ry/

Alueella on kahvio, jossa yhdistys tarjoaa kahvit osallistujille. Pihakirppiksiäkin löytyy, joten varaa mukaan käteistä.

Paikanpäälle pääset joko omalla autolla (alueelle tullessa on pysäköinnin ohjaus) tai Niihaman kesäliikenteen reittiä ajavalla PALI-bussilla, jonka aikatauluista löydät lisätietoa lähempänä ajankohtaa Niihaman siirtolapuutarhan kotisivuilta: niihama.siirtolapuutarhaliitto.fi

Retkelle ei ole ennakkoilmoittautumista.

Lisätietoa: 0400 871 481 tai lea.haro@finfamipirkanmaa.fi

Rantaloma Yyteriin

Lauantaina 29.7. klo 09.40-19.15

Tervetuloa viettämään kesäpäivää Porin Yyteriin! Retken ensimmäinen pysähdyspaikka on Leineperin Ruukki – alue, missä syömme lähiruokalounaan ja nautimme vanhan ajan tunnelmasta. Retkeläiset voivat lounaan jälkeen tutustua vanhoihin rakennuksiin, käsityöläisten putiikkeihin ja vilkaista löytyisikö alueelta itselle sopiva kulttuurinäyttely. Leineperin kylän rautaruukki perustettiin jo vuonna 1771. Leineperistä siirrymme Yyteriin, missä levitämme rantapyyhkeet sekä – lelut neljäksi tunniksi ja rauhoitumme nauttimaan merenrantaelämästä.

Huom! Yyterin hiekkarannoilla on vaikeaa käyttää liikkumisen apuvälineitä tai liikkua lastenvaunujen kanssa. Emme voi taata esteettömyyttä Yyterissä tai Leineperin Ruukissa.

Lähtö: klo 09:40 Tampereen Keskustorilta, vanhan kirkon edestä
Paluu: noin klo 19:15
Hinta: 18 €
Ilmoittautuminen alkaa: to 29.6. https://link.webropolsurveys.com/EP/8D312CF0F8D9FC0E
Peruutukset: Retken voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti, joka on 20.7.2023.
Osallistujamäärä: 50 henkilöä
Muuta: Huomaathan ilmoittaa jokaisen retkelle lähtijän erikseen Webropoliin. Jos retkelle lähtee kaksi henkilöä, täytä ilmoittautumislomake kaksi kertaa, älä laita heitä samalle lomakkeelle. Webropol-ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen, josta tiedät ilmoittautumisen tulleen perille.
Lisätiedot: lea.haro@finfamipirkanmaa.fi, 0400 871 481

Pin It on Pinterest