Retket

Retket auttavat irtautumaan arjesta

Virkistävillä retkillä on keskeinen merkitys omaisen jaksamisen tukena ja vertaistuen mahdollistajana. Tavoitteena on tarjota omaisille mahdollisuus irtautua arjesta ja saada eväitä oman hyvinvoinnin kohentamiseen.

Retkille, teatterikäynneille ja muuhun virkistystoimintaan voivat osallistua omaisen kanssa myös psyykkisesti sairastuneet läheiset. Ryhmässä kulkeminen madaltaa kynnystä lähteä ja antaa parhaimmillaan uuden elämyksen lisäksi tunteen osallisuudesta ja yhteenkuuluvuudesta. Retkillä ja muissa tapahtumissa on aina mukana yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja.

Retkien osallistumismaksut ovat noin 50 % todellisia kustannuksia edullisemmat. Tällä pyritään takaamaan mahdollisuus virkistykseen kaikille omaisille.

to 30.6. klo 16-18 Metsämielinen retki Suomensaareen

Suomensaari, Lentävänniemi (Suomensaarenkatu 8)

Lähde mukaan Niinan ja Tiinan kanssa Metsämieli-retkelle upeaan Suomensaareen. Suomensaaren ympäri kiertää noin kilometrin mittainen hyväkulkuinen luontopolku, jonka kierrämme yhdessä rauhalliseen tahtiin. Kierroksen aikana kuulet luonnon hyvinvointivaikutuksista sekä pääset kokeilemaan erilaisia Metsämieli-harjoituksia. Tekemämme harjoitukset pohjautuvat hyvinvointivalmentaja Sirpa Arvosen kehittämään Metsämieli-menetelmään, jossa luonnossa itsessään syntyviä terveysvaikutuksia tehostetaan tietoisilla harjoitteilla. Lisätietoja Metsämieli-menetelmästä löydät osoitteesta www.metsamieli.fi

Retkelle ei tarvitse ilmoittautua. Lähdetään liikkeelle Suomensaaren parkkipaikalta. Varaa mukaan retkelle sään mukaiset varusteet, tukevat kengät sekä halutessasi omat eväät. Erityisesti juomaa on hyvä ottaa mukaan lämpimällä säällä. Halutessasi voit napata mukaan myös uimatarvikkeet, sillä retken päätteeksi voit käydä pulahtamassa Näsijärvessä alueen hiekkarannalta.

Lisätiedot: niina.ojala@finfamipirkanmaa.fi / 040 582 5343 tai tiina.vartiainen@finfamipirkanmaa.fi / 050 448 8134

— —

la 2.7. kesäteatteriretki aira-musikaali

Lähde mukaan katsomaan pirskahtelevaa musikaalia Aira Samulinin elämästä. Näytös Valkeakosken kesäteatterissa alkaa klo 14 ja sen pituus on n. 2 h 15 min (sisältää väliajan).

Ensin matkaamme kuitenkin Sääksmäelle Voipaalan taidekeskukseen. Olemme taidekeskuksessa perillä hieman ennen sen aukeamista, joten otathan tämän huomioon pukeutumisessa, jos sattuu sadepäivä. Voipaalassa saamme nauttia keittolounaan. Meillä on myös mahdollisuus tutustua pikaisesti meneillä oleviin näyttelyihin tai kivuta vaikka Rapolanharjun näköalapaikalle katsomaan sieltä avautuvia maisemia. Voipaalassa olevat näyttelyt; Pixelit päreiksi ja paljain silmin. Voi olla, että näemme myös hääparin puutarhassa.
Voipaalasta matka jatkuu klo 13.15 kohti Valkeakosken kesäteatteria.

Hinta: 40 euroa (sis. matkat, keittolounas + kahvi, pääsyliput ja väliaikatarjoilu)
Aikataulu: la 2.7.2022, lähtö klo 10 Vanhalta kirkolta (Keskustori), paluu samaan paikkaan noin kello 17
Paikka: Matkaamme Voipaalan taidekeskukseen ja sitten Valkeakosken kesäteatteriin.
Ilmoittautumiset viimeistään 12.6.: https://link.webropolsurveys.com/EP/59C0725999EC23BD
Retken voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka.
Lisätiedot: sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi / 040 544 3139

— —

La 6.8. klo 9-19 Retki Korkeasaareen

Tervetuloa viettämään kesäpäivää Korkeasaareen! Korkeasaaressa näet noin 150 eläinlajia tiikeristä kuhertajagaselliin ja pannukakkukilpikonnasta punaniskakenguruun.

Ohjelma: Lähdemme matkaan Tampereen Keskustorilta ja suuntaamme linja-autolla Helsingin Kauppatorille, josta siirrymme Korkeasaareen vesibussilla. Korkeasaareen saapumisen jälkeen nautimme buffet-lounaan ravintola Pukissa klo 13.00 alkaen.
Lounaan jälkeen retkeläisillä on vapaata kiertelyaikaa, jolloin voi tutustua eläimiin, käydä ostoksilla matkamuistomyymälässä ja nauttia kiireettömästi päivästä.

Paluumatkan aloitamme klo 16.45. Korkeasaaren parkkialueelta, josta linja-auto kuljettaa meidät takaisin Tampereen Keskustorille.

HUOM! Korkeasaari on pääasiassa esteetön tai lähes esteetön, mutta maasto on mäkistä. Eläintarhan alueelta löytyy monia penkkejä sekä levähdyspisteitä. Myös vesibussi on esteetön. Varaudu hyvillä kengillä ja säänmukaisella vaatetuksella. Omia eväitä ja juotavaa voi ottaa mukaan linja-automatkoille. Linja-autossa on wc ja ilmastointi.

Lähtö: klo 09.00 Keskustorilta, vanhan kirkon edestä.
Paluu: klo 16.45 Korkeasaaren parkkialueelta, yhdessä sovitusta paikasta. Tampereen Keskustorille saavumme noin klo 19.00.

Hinta:

  • Aikuiset ja eläkeläiset: 35€
  • Lapset 4-17v: 24€
  • Alle 4-vuotiaat: 10€

Hintaan sisältyy pääsylippu Korkeasaareen, linja-automatkat, vesibussi sekä lounas ravintola Pukissa (ruokalista viereisellä sivulla).

Ilmoittautuminen: RETKI TÄYNNÄ (Varasijalle voi ilmoittautua sähköpostitse iisa.eisala@finfamipirkanmaa.fi)
Ilmoittautuminen päättyy: 28.7. klo 12.00
Peruutukset: Retken voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka.
Osallistujamäärä: max 50 henkilöä
Lisätietoa: iisa.eisala@finfamipirkanmaa.fi, 050 552 4339

Ravintola Pukki buffet 2022

Salaattipöydästä:
Grillattua paprikaa ja zucchinia, kurpitsa-gnoccheja ja fetaa (L)
Harissa-maustettua paahdettua bataattia, kikherneitä ja babypinaattia (Veg,G)
Juures-coleslaw ja paahdettua lehtikaalia (Veg,G)
Sitruunacurrylla maustettua linssi-papusalaattia (Veg,G)
Vihersalaattia ja vinegretteä, tomaattia ja kurkkua (Veg,G)
Vesimelonia (Veg,G)
Vaihtuva leipävalikoima ja levite

Noutopöydän lämpimät:
Kasvismoussaka (L,G)
Tandoorikanaa (L, G)
Teriyakipossua (M, G)
Seesamriisiä (Veg, G)
Yrttipaahdettuja perunoita (Veg, G)

Lapsille lisäksi lihapullia (M,G) ja perunamuusia (L,G) keittiöstä.
Vegaaninen lämminruoka vaihtoehto (Falafel-pyöryköitä ja tomaattikastiketta) tehdään tilauksesta!

— —

La 13.8. Serlachius-museoihin Mänttään

Lauantainen retki kohdistuu Serlachius-museoihin Mänttään. Päivän ohjelmaan kuuluvat opastetut kierrokset Gösta ja Gustaf -museoissa sekä lounas Ravintola Göstassa.

Serlachius-museot Mäntässä tarjoavat kohtauspaikan taiteelle ja tarinoille ja niiden korkeaa laatua arvostaville ystäville. Museoita on kaksi: taidemuseo Gösta ja taiteesta sekä historiasta tarinoiva Gustaf-museo. Ydinsisältöön kuuluvat taide, arkkitehtuuri, historia, hyvä ruoka, kaunis järviluonto ja sydämellinen palvelu.

Lisätietoja kohteesta: https://serlachius.fi/

Osallistumismaksu on 29 euroa. Hinta sisältää kuljetukset, museoiden sisäänpääsyn opastuksineen ja lounaan. Päivän ohjelmakokonaisuuden mahdollistaa Matrocks Oy (https://www.matrocks.fi)

HUOM! Retki toteutuu, jos ilmoittautuneita on tarpeeksi.

Ilmoittautuminen: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/e8b2a324-10d5-4e04-bb01-9f71a7d1d153
Ilmoittautuminen päättyy 29.7. Retken voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka.

Lisätietoja: anniina.kettula@finfamipirkanmaa.fi

Pin It on Pinterest