Retket

Retket auttavat irtautumaan arjesta

Virkistävillä retkillä on keskeinen merkitys omaisen jaksamisen tukena ja vertaistuen mahdollistajana. Tavoitteena on tarjota omaisille mahdollisuus irtautua arjesta ja saada eväitä oman hyvinvoinnin kohentamiseen.

Retkille, teatterikäynneille ja muuhun virkistystoimintaan voivat osallistua omaisen kanssa myös psyykkisesti sairastuneet läheiset. Ryhmässä kulkeminen madaltaa kynnystä lähteä ja antaa parhaimmillaan uuden elämyksen lisäksi tunteen osallisuudesta ja yhteenkuuluvuudesta. Retkillä ja muissa tapahtumissa on aina mukana yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja.

Retkien osallistumismaksut ovat noin 50 % todellisia kustannuksia edullisemmat. Tällä pyritään takaamaan mahdollisuus virkistykseen kaikille omaisille.

Suurkanootilla Helvetinjärvelle

lauantaina 12.9. klo 8.00-17.00

Tervetuloa melontaretkelle Helvetinjärvelle!

Retken ohjaajana toimii Haukkamaa Adventuresin yrittäjä, eräopas Petri Ristiniemi. Päivän aikana pääset kokemaan Helvetinjärven ja Helvetinkolun upeat maisemat. Melontaretken matka yhteensä noin. 6,5 km tukevilla suurkanooteilla, joihin mahtuu noin 8 henkeä.

Aikataulu:

  • Lähtö bussilla klo 8.00 Keskustorilta Vanhan kirkon puolelta. Saapuminen Helvetinjärvelle noin klo 9.30.
  • Klo 10.00 lasketaan suurkanootit järvelle.
  • Paluulähtö n. klo 15.30 ja perillä takaisin Tampereella n. klo 17.00

Hinta: Retkipäivän hinta on 40 euroa (sis. meno-paluu kuljetuksen, ohjatun melontaretken, kelluntaliivit, nokipannukahvit, sämpylät ja makkarat)

Omat varusteet: Huolehdi, että sinulla on mukanasi säänmukainen varustus. Tarvittaessa myös vaihtovaatteita. Ota mukaan omat juomiset, vettä, mehua yms. Halutessasi voit ottaa myös omia eväitä. Ota mukaan myös henkilökohtaiset lääkkeet ja hygieniatuotteet.

Retkelle mahtuu mukaan 20 henkeä ja se on tarkoitettu vain uimataitoisille. Muiden turvallisuuden vuoksi alkoholin ja muiden huumausaineiden vaikutuksen alaisena oleminen ehdottomasti kielletty.

Sitovat ilmoittautumiset 4.9. klo 12 mennessä www.lyyti.in/helvetinjarvi (muista mainita mahdollinen erityisruokavalio)

Lisätiedot: niina.ojala@finfamipirkanmaa.fi / 040 582 5343

Kattokävely Finlaysonin yllä

tiistaina 22.9. klo 17.40-20.00

Koe Finlaysonin alue kattojen päältä!

Tule mukaan ohjatulle kattokävelylle. City View -reitillä kuljet turvavaljaissa oppaan johdattamana Finlaysonin historiallisten rakennusten yllä. Kävely kestää noin tunnin. Mukaan mahtuu 12 ilmoittautujaa. Kattokävely toteutetaan 6 hengen ryhmissä, jolloin odotellessaan vuoroaan puolet ryhmästä saavat nauttia näköalakahvila Cafe Katon tarjottavista.

Omat varusteet: Huomioi, että sinulla on hyvät kengät, sillä osa matkasta kuljetaan teräsritilöillä. Turvavaljaista johtuen mekko tai hame ei ole suositeltava asuste.

Aikataulu ja paikka: Tapaaminen klo 17.40 Satakunnankatu 18, Roof walk. Löydät perille seuraamalla Siperia kauppakeskuksen sisäpuolella olevia opastuksia. (Huom tulethan ajoissa paikanpäälle, jotta saat tarvittavan ohjeistuksen kattokävelyyn.)

Hinta: 26 euroa (sisältäen opastetun kattokävelyn ja tarjoilut Cafe Katossa)

Ilmoittautumiset 13.9. mennessä: www.lyyti.in/katto20 (muista mainita mahdollinen erityisruokavalio)

Lisätiedot: suvi.hietaniemi@finfamipirkanmaa.fi / 050 511 7644

Lapsiperheiden virkistysretki

lauantaina 3.10. klo 13

Toivosta turvaa -hanke ja sopeutumisvalmennustiimi jalkautuvat perheiden kanssa luontoon Sastamalaan Rudolfin keitaalle.

Luvassa yhteistä aikaa, savusaunassa saunomista, paljussa rentoutumista, pihapelejä ja tietysti vatsan täydeltä hyvää ruokaa. Mukaan säänmukainen varustus, sekä sauna- ja uimavälineet. FinFamin työntekijät ovat perheiden tukena retken ajan, mutta toivomme ennen kaikkea, että perheet viettävät aikaa yhdessä ja tutustuen toisiinsa. Lapset ovat omien vanhempien tai muiden läheisten aikuisten vastuulla

Paikka: Kokoontuminen Rudolfin keitaalla (Kukkatie 19, Sastamala)

Hinta: 10 euroa / aikuinen, lapset maksutta vanhempiensa seurassa

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 14.9. mennessä: www.lyyti.in/rudolf2020 tai toivostaturvaa@finfamipirkanmaa.fi / 050 505 6533

Viidestoista yö -musikaali

lauantaina 17.10. klo 16.00-19.30

FinFami Pirkanmaa tekee huikea matkan Juicen ja hänen ystäviensä maailmaan Viidestoista yö -musikaalin merkeissä.

Juicen suurimpien klassikoiden lisäksi kuulemme Mikko Alatalon tuotantoa, Manserockin parhaita paloja, unohtamatta Tuuliajolla risteilyn hulvattomia yhtyeitä. Musikaalissa kuullaan mm. kappaleet: Viidestoista yö, Rakkauden haudalla, Syksyn Sävel, Marilyn, Jyrki Boy, Mä maalaispoika oon, Hän hymyilee kuin lapsi, Kaksoiselämää, Musta aurinko nousee, Paperitähdet, Aamu alkaa A:lla, Pidetään ikävää ja monia, monia muita.
Tervetuloa nauttimaan, pöytä on katettu suomalaisen rockin parhailla antimilla!

Kokoontuminen FinFamin toimistolla (Hämeenkatu 25 A, 3 kerros) klo 16. (Valitettavasti emme voi postittaa lippuja.) Esitys alkaa klo 17.00 YO-talolla, kesto 2 tuntia ja 30 minuuttia.

Hinta: 28,5 euroa

Sitovat ilmoittautumiset retkelle 1.10. mennessä: www.lyyti.in/juice (max 30 osallistujaa)

Lisätiedot: suvi.saarinen@finfamipirkanmaa.fi / 050 438 9442

Joulun tunnelmaa Liutun Maalaistalossa

lauantaina 28.11. klo 12-16

Teiskon Viitapohjassa sijaitseva Liutun Maalaistalo onjouluisen lähimatkan mainio kohde.

Tunnelmallisessa pirtissä vietämme leppoisan ohjelmatuokion tuttujen joululaulujen parissa ja nautimme retken hintaan sisältyvät kahvit juustokakun kera. Vanhan ajan joulua huokuvassa maalaistalossa on aikaa tutustua myös lahjatavarapuotiin sekä vanhojen esineiden kauppaan.Kiireettömän retken kesto on noin neljä tuntia. Matkanjohtajana ja viihdyttäjänä toimii Juhani Viita.

Aikataulu: Matkaan lähdetään klo 12.00 Tampereen keskustorilta, vanhan kirkon puolelta. Paluu samaan paikkaan n. klo 16.

Hinta: Retken hinta 19 euroa (sis. kuljetukset, ohjelmat ja kahvit)

Sitovat ilmoittautumiset retkelle 18.11. mennessä: www.lyyti.in/liuttu

Lisätiedot: niina.ojala@finfamipirkanmaa.fi / 040 582 5343

Golden abba show

perjantaina 4.12. klo 17.15-22.00

Tervetuloa mukaan Golden ABBA Show Kangasala-talolle! Golden ABBA Showssa pääset kokemaan ainutlaatuisen ABBA huuman uudelleen. Esityksen kesto 2 tuntia sisältäen väliajan. Ennen esitystä tutustumme taidemuseoon, jonka pysyvänä näyttelynä on Kimmo Pyykön Pitkän matkan ateljee ja lisäksi kausittain vaihtuva näyttely.

Aikataulu: Lähtö bussilla klo 17.15 Keskustorilta Vanhan kirkon puolelta. Paluulähtö takaisin viimeistään klo 21.30. ja takaisin Keskustorilla n. klo 22.00

Hinta: 35 euroa (sisältää meno-paluu kuljetuksen, lipun, pääsyn Kimmo Pyykön Taidemuseoon ja väliaikatarjoilun)

Sitovat ilmoittautumiset retkelle 3.11. mennessä: www.lyyti.in/abbashow (muista mainita mahdollinen erityisruokavalio)

Lisätiedot: suvi.hietaniemi@finfamipirkanmaa.fi / 050 511 7644

Lapsiperheille: Saiturin joulu Tampereen teatterissa

lauantaina 12.12. klo 14-17

Tervetuloa vanhemmat, kummit, isovanhemmat… yhdessä lasten kanssa perheiden yhteiselle teatteriretkelle. Charles Dickensin Saiturin joulu on rakastettu kertomus itsekkäästä ja läpeensä paatuneesta Scroogesta. Aattoyönä joulun henget ilmestyvät kummittelemaan tälle kaupungin kuuluisimmalle kitupiikille hänen tekemistään vääryyksistä. Mutta onko ikuisen saiturin liian myöhäistä muuttua? Saiturin joulu on kaunis tarina hyvyydestä ja oikeudenmukaisuudesta. Näytelmää suositellaan yli 6-vuotiaille.

Kokoontuminen FinFamin toimistolla Hämeenkadulla kello 14, josta lähdemme yhtä matkaa teatterille. Näytelmä alkaa kello 15. Kesto 1 t 45 min.

Hinta: Aikuinen lapsen kanssa yhteensä 30 euroalisäliput 20 euroa / aikuinen ja 10 euroa / lapsi

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Paikkoja rajoitetusti 50 nopeimmalle ja liput ovat ensisijaisesti tarkoitettu lapsille ja heidän seurassaan tuleville aikuisille.

Ilmoittautumiset 6.11. mennessä: toivostaturvaa@finfamipirkanmaa.fi / 050 505 6533

Pin It on Pinterest