Retket

Retket auttavat irtautumaan arjesta

Virkistävillä retkillä on keskeinen merkitys omaisen jaksamisen tukena ja vertaistuen mahdollistajana. Tavoitteena on tarjota omaisille mahdollisuus irtautua arjesta ja saada eväitä oman hyvinvoinnin kohentamiseen.

Retkille, teatterikäynneille ja muuhun virkistystoimintaan voivat osallistua omaisen kanssa myös psyykkisesti sairastuneet läheiset. Ryhmässä kulkeminen madaltaa kynnystä lähteä ja antaa parhaimmillaan uuden elämyksen lisäksi tunteen osallisuudesta ja yhteenkuuluvuudesta. Retkillä ja muissa tapahtumissa on aina mukana yhdistyksen työntekijä tai vertaisohjaaja.

Retkien osallistumismaksut ovat noin 50 % todellisia kustannuksia edullisemmat. Tällä pyritään takaamaan mahdollisuus virkistykseen kaikille omaisille.

Kaupin kivoimmat paikat 

tiistaina 15.6.2021

Lähde mukaan kesäiselle kävelyretkelle Kaupin metsään porukalla. Tapaamme Kauppi Sports Centerin pääovella klo 13 ja palataan samaan paikkaan klo 16. Varusteiksi hyvät kengät ja vettä, myös evästä voi ottaa.

Ilmoittaudu 14.6. mennessä TÄSTÄ

Lisätietoja Juholta:

juho.soukka@finfamipirkanmaa.fi tai 040 547 7619

 

Voimavarapäivä nuorten vanhemmille 19.6.2021

 Voimavarapäivä on suunnattu vanhemmille, joiden n. 13 – 29v – vuotiaalla nuorella on psyykkistä oireilua ja/tai päihteiden käyttöä. Vanhempien voimavarapäivässä sinulla on mahdollisuus tavata toisia samassa elämäntilanteessa olevia vanhempia ja vahvistaa samalla omia käytössä olevia voimavarjoja. Saat toiminnan, pienten ryhmätuokioiden ja keskustelun lomassa ehkä uusia näkökulmia mieltä askarruttaviin tilanteisiin nuoren kanssa.

Arajärvellä myös vanhemmilla on oikeus chillata. Tarkoitus on myös grillata makkaraa, hörppiä kahvia/teetä ja saunakin lämpiää – rohkelikot voivat käydä uimassa Arajärven pienessä, mutta kirkkaassa järvessä.

Kenelle: Vanhemmille, joiden nuorella on psyykkistä oireilua ja/tai päihteiden käyttöä.

Milloin: Lauantaina 19.6 klo 13.00 – 18.00

Missä: Arajärven maja. Arajärventie 603, 37830 Akaa

 

Ilmoittaudu päivään TÄSTÄ

Lisätietoja:

Juho Soukka puh. 040 547 7619
juho.soukka@finfamipirkanmaa.fi

Sari Nurminen puh. 040 544 3139
sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi

 

 Rotkoretki Juupajoelle

Sunnuntaina 20.6. klo 9.45-17

Juupajoen rotko on n. 30 hehtaarin kokoinen luonnonsuojelualue. Se on luonnontilainen, jääkauden muovaama, jopa 30 metriä syvä rotkolaakso, jonka pohjalla virtaa joki.

Matkalla tutustumme sekä luonnon että ihmisen muovaamiin taideteoksiin. Ensimmäinen pysähdys on Juupajoen rotkolla, jossa voit kävellä pidemmän (n. 1km) tai lyhyemmän (n. 0,5 km) reitin. Reitti päättyy Suomen vanhimpaan kenkätehtaaseen, joka toimii nykyään museona ja taidegalleriana. Galleriassa on tuolloin esillä Heli Merosen näyttely ”Untako vain”. Tien toisella puolella Walleniuksen Wapriikissa on tuolloin myös näyttely, jota käymme katsomassa. Kahvila Singeristä voit ostaa tarvittaessa välipalaa. Meille tullaan esittelemään vielä pientä Suutarien kirkkoa, ennen kun jatkamme matkaa lounaspöytään Kallenaution Kestikievariin. Tarjolla on lohikeittoa ja jälkkäriksi vohvelit. Kestikievarissa on museo, eläinpiha ja pieni puoti. Paluumatkalle suunnataan Teiskon kautta ja pysähdytään sään salliessa ihastelemaan vielä muutamia luontokohteita.

HUOM! Alueelle ei pääse esim. pyörätuolilla tai rattailla.
Korkeuseroiltaan vaihtelevat, kapeat ja ajoittain liukkaat polut ovat paikoin haastavia kulkea. Suosittelemme tukevia kenkiä ja vaellus- tai kävelysauvoja. Jos rotko on hyvin märkä, niin kävelemme vain lyhyemmän reitin. Oma juomapullo mukaan!

 

Hinta: 18 euroa. Hintaan sisältyy kuljetukset, pääsymaksut, lounas ja jälkkäri.
Aikataulu: Lähtö Vanhan kirkon edestä klo 9.45 ja paluu samaan paikkaan noin klo 17.

Ilmoittautumiset 4.6. klo 12 mennessä TÄSTÄ

Lisätiedot: juho.soukka@finfamipirkanmaa.fi / 040 547 7619 tai
niina.ojala@finfamipirkanmaa.fi / 040 582 5343

Mennään Bussilla: Naantalin vanha kaupunki & Emma teatteri (39 askelta)

Lauantaina 3.7. klo 12.30-23.30

Väärä mies, viileä nainen, musta brittihuumori – ja hurjin takaa[1]ajo, joka Emma Teatterin lavalla on kuunaan nähty! Tämän vuoden must see -kesäkomedia on itsensä Alfred Hitchcockin kuuluisaksi tekemä vakoojafarssi 39 askelta. Nostalginen dekkarikomedia sysää katsojat Englannin ylämaille keskelle hurjaa takaa-ajotarinaa, jossa mies pakenee tekaistua murhasyytöstä. Oh, dear! Pakomatkalla kierroksia lisää junassa kohdattu vaaleaverikkö. Onnistuuko päähenkilömme todistamaan syyttömyytensä, paljastamaan mitä 39 askelta tarkoittaa ja löytämään rakkauden? Huumori on luonnollisesti mustaa, niin kuin huolella haudutettu Earl Gray -tee. Keitos nautitaan katetun ulkoilmateatterin katveessa kauniilla Kailon saarella. Takuulla time well spent. Naantalin viehättävässä vanhassa kaupungissa on aikaa katsella, istuskella, nauttia maisemista, shoppailla ja kierrellä vapaasti kujilla. Ehdit hyvin tehdä esimerkiksi omatoimisen bussiretken Kultarannan puutarhaan, missä opastettu puutarhakierros. Tämä retkemme ei sisällä ruokailua mutta rantabulevardin lukuisista ravintolista löydät varmasti itsellesi sopivan. Teatterinäytöksen väliajalle meille on tilattu kahvi/tee ja leivos. HUOM! Koronatilanteen vuoksi kaikenlaiset muutokset mahdollisia!

Hinta: 43 euroa. Hintaan sisältyy bussimatka, lippu näytökseen sekä väliaikatarjoilu.

Aikataulu: • Lähtö Tampereelta Vanhan kirkon edestä klo 12.30 • Menomatkalla Naantaliin pieni pysähdys Auran ABC:llä, sama pysähdys myös paluumatkalla. • Teatterinäytös alkaa klo 19.00. Kesto noin 2 tuntia, jonka jälkeen lähdemme takaisin kohti Tamperetta. • Takaisin Vanhan kirkon edessä noin klo 23.30

Ilmoittautumiset: Sitovat ilmoittautumiset 11.6. mennessä TÄSTÄ

Lisätiedot: sari.nurminen@finfamipirkanmaa.fi / 040 544 3139

Retki Rudolfin keitaalle (muuttunut ajankohta ja sisältö)

UUSI AIKA lauantaina 22.5. klo 09.30-17.15

Tervetuloa mukaan virkistymään Vehmaanniemeen ja Rudolfin Keitaalle.

Rudolfin Keidas on kokoontumis- ja juhlapaikka taiteilija/kuvittaja Rudolf Koivun lapsuuden maisemissa Vammalan Tyrväänkylässä Pesurinojan varrella.

Matkaan startataan Tampereen keskustorilta, Vanhan kirkon puolelta klo 09.30. Bussi kuljettaa meidät Vehmaanniemeen, joka on suosittu koko perheen retkikohde. Vehmaanniemi on arvokas Natura 2000-verkkoon kuuluva perinnemaisema-alue jossa kävelemme alle 2 km pituisen luontopolun.

Matka jatkuu Rudolfin Keitaalle, jossa lounaaksi tarjotaan lohikeitto. Ruokailun jälkeen meille on saunat ja paljut lämpiminä. Ennen kotiinlähtöä herkutellaan vielä muurinpohjaletut ja kahvit.

Mukaan kannattaa ottaa omat sauna- ja uintikamppeet sekä juomapullo. Säänmukainen varustus ja hyvät kengät jalkaan.

Paluu Tampereelle n. klo 17.15. Retken hinta 33 € / hlö sis. kuljetukset, ruokailut ja ohjelmat.

Ilmoittautumiset 11.5. klo 12 mennessä: www.lyyti.in/Rudolf2021
Lisätiedot: suvi.hietaniemi@finfamipirkanmaa.fi / 050 511 7644

 

Ritajärven lapsiperheretki 

lauantaina 29.5. klo 9.30-15.00

Lähde mukaan lapsiperheretkelle Sastamalan Ritajärvelle! Retki on tarkoitettu lapsiperheille, joissa vanhemmalla on mielenterveyteen- tai päihteisiin liittyviä haasteita.

Luonnonsuojelualueella kierretään kaunis luontoreitti, joka on yhteensä 3,3 km pitkä. Matkalla nautitaan Valkeajärven maisemista, noustaan näköalapaikalle ja mutkitellaan pitkospuita pitkin. Reilussa puolessa välissä polkua evästellään nuotiopaikalla. Järjestäjä tarjoaa osallistujille retkieväät, mehua ja nokipannukahvit.

Aikataulu: Lähtö Tampereen keskustorilta vanhan kirkon edestä klo 9.30. Saapuminen Ritajärvelle n. klo 10.30. Paluuaika takaisin Tampereelle klo 15.00

Mukaan tarvitset oman vesipullon ja repun eväiden kuljettamiseen. Sään mukainen varustus.

Huom! Retki toteutuu koronatilanteen sallimissa rajoissa.

Ilmoittautumiset 24.5. mennessä: www.lyyti.in/lapsiperhe

Lisätiedot: Suvi Hietaniemi, puh. 0505117644, suvi.hietaniemi@finfamipirkanmaa.fi

 

Kesäretki Vanhaan Porvooseen (peruuntuu)

lauantaina 8.5. klo 8-18

Retki herätti suurta kiinnostusta. Valitettavasti joudumme perumaan sen koronatilanteen vuoksi. Suunnittelemme retken toteuttamista vuonna 2022.

”Vanha Porvoo ranta-aittoineen on yksi Suomen valokuvatuimmista kansallismaisemista ja matkailijoiden kestosuosikki. Matkailijat tulevat ihastelemaan värikkäitä puutaloja ja kävelemään kapeita mukulakivikatuja pitkin, nauttimaan kahviloiden ja ravintoloiden tarjonnasta, ostoksille suklaakauppoihin ja pikkuputiikkeihin. Moni rauhoittuu koko jokilaakson kattavassa Kansallisessa kaupunkipuistossa.”

Lähtö Tampereen Keskustorilta vanhan kirkon edestä klo 8.00. Ajomatka Porvooseen kestää 2h 20min. Ajamme perille suoraan ilman pysähdyksiä (bussissa on wc). Heti perille saavuttuamme siirrymme ryhmänä Ravintola Hanna Mariaan (ei esteetön), josta meille on varattuna lounas 11.00 alkaen.

Lounaan jälkeen osallistujilla on klo 14.50 asti aikaa vapaasti käyskennellä ja katsella oman mielensä ja kiinnostuksensa mukaan vanhan Porvoon kauniita maisemia, kauppoja ja nähtävyyksiä. Sekä itselleen sopivana hetkenä päivän aikana käydä jäätelösetelillä lunastamassa Wanhan Porvoon jäätelökioskilta itselleen maukas jäätelö.

Paluumatkaa varten kokoonnumme Ravintola Hanna Marian eteen klo 14.50, josta ryhmänä siirrymme bussille. Bussi starttaa takaisin Tampereelle klo 15.00. Paluumatkalla pysähdymme puolivälissä matkaa yhdelle 15 minuutin jaloittelu- ja wc-pysähdykselle ABC-bensa-asemalle. Perillä Tampereella, Keskustorilla olemme n. klo. 18.00.

HUOM! Vanhan Porvoon kadut ovat kapeita ja mukulakivillä päällystettyjä, joten tälle retkelle ei kannata korkokenkiä kesämekon kanssa laittaa ; ) Ravintolan tilat eivät ole esteettömät. Muunkin kulkemisen osalta Vanhassa Porvoossa emme voi taata esteettömyyttä.

Hinta 27 euroa. Hintaan sisältyy matkat, lounas ja wanhan Porvoon jäätelötehtaan jäätelökuponki.
Osallistujamäärä: 35 hlö

Ilmoittautumiset 11.1. alkaen: www.lyyti.fi/reg/Kesaretki_Vanhaan_Porvooseen_1507
Lisätiedot: lea.haro@finfamipirkanmaa.fi / 0400 871 481

 

Pin It on Pinterest