Toivosta turvaa -hanke

Tukea lapsiperheille, kun vanhemmalla on mielenterveys- tai päihdeongelmia

”Toivon ja uskon, että vaikeat kokemukseni ja niistä selviäminen kannustaa toisiakin ottamaan apua vastaan ja selviämään vaikeista elämäntilanteista eteenpäin.”

– Laura

”Omien kokemuksieni kautta olen oivaltanut, että en ole yksin emmekä me perheenä ole haasteinemme yksin.”

– Anne

Toivosta turvaa (2017 – 2020) on Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry:n ja Tampereen kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluiden yhteistyöhanke.

Kenelle?
Tarjoamme tukea perheenjäsenille ja perheen arkeen osallistuville läheisille, kun lapsiperheen vanhemmalla on mielenterveys– ja/tai päihdeongelmia. Hanke koskee Tampereen, Oriveden ja Pirkkalan alueilla asuvia perheitä.

Mitä?
Tarjoamme läheisille henkilökohtaisia tapaamisaikoja hankkeen kokemusasiantuntijan ja/tai työntekijän kanssa, vertaistukea lapsiperheen arjessa jaksamiseen
ja haasteisiin, sekä koulutuksellista ja kausittaista ryhmätoimintaa aikuisille sekä lapsille ja nuorille.

Miten?
Tampereen kaupungin hoitava työntekijä antaa tietoa hankkeen toiminnasta ja ohjaa läheisiä hankkeen toiminnan piiriin. Voit myös itse ottaa yhteyttä hoitavaan työntekijään ja pyytää lisätietoa hankkeesta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää toiminnastamme

toivostaturvaa@finfamipirkanmaa.fi

p. 050 5056 533

Toivosta turvaa -projektin toimintaa

Koulutuksellinen ryhmätoiminta

Tarjoamme kausittaista ryhmätoimintaa aikuisille. Ryhmien sisältö luodaan vastaamaan läheisten tarpeita ja kehitetään tukemaan perheiden arkea sekä asiantuntijatiedon että vertaiskeskustelun avulla. Ryhmätoiminnan myötä läheinen saa lisää valmiuksia arjessa selviytymiseen sekä vinkkejä omaan jaksamiseen.

Kysy lisää kausittaisesta ryhmätoiminnasta hanketiimiltä.

Vuorovaikutus puheeksi, ABC-ryhmä Orivedellä (syksy 2019)

Luottamuksellinen ryhmä koostuu kolmesta teemallisesta tapaamisesta, joiden sisältö on kehitetty tukemaan perheiden arkea asiantuntijatiedon sekä vertaiskeskustelun avulla. Koulutuksen myötä osallistuja saa lisää valmiuksia arjessa selviytymiseen sekä vinkkejä omasta jaksamisesta ja hyvinvoinnista huolehtimiseen. Koulutus on maksuton ja osallistujille järjestetään kahvitarjoilu.

Aika: 3., 10. ja 17. syyskuuta klo 17-19, jatkotapaaminen 7.1.2020 klo 17-19

Paikka: Oriveden Järjestöjen talo, Latokartanontie 2, 35300 Orivesi

Tiedustelut ja ilmoittautumiset 23.8. mennessä (puh. 050 5056 533 / toivostaturvaa@finfamipirkanmaa.fi)

Lisätietoja: Oriveden ABC-ryhmän esite (PDF)

Perheneuvonta

Tarjoamme perheenjäsenille ja perheen arkeen osallistuville läheisille henkilökohtaisia keskusteluaikoja hankkeen kokemusasiantuntijan ja/tai työntekijän kanssa. Vertaistukeen perustuvien tapaamisten tarkoituksena on tukea koko perheen ja läheisten jaksamista sekä antaa tilaisuus luottamukselliseen keskusteluun ja huolien jakamiseen lapsiperheen arjen näkökulmasta.

Hankkeen perheneuvontaan ohjaudutaan ensisijaisesti asiakkaan hoitavan työntekijän kautta. Tapaamisajat ja tapaamiskerrat järjestetään sopimuksen mukaan.

Kausittainen vertaisryhmätoiminta

Tarjoamme kausittaista vertaisryhmätoimintaa lapsille ja nuorille sekä aikuisille. Kerran kuussa järjestettävä lasten ja nuorten toiminnallinen ryhmä sekä aikuisten vertaistukiryhmä kokoontuvat samaan aikaan, vaihtuvassa paikassa. Ryhmien tarkoituksena on mahdollistaa lapsille ja nuorille yhteistä kivaa ja maksutonta tekemistä, sekä tarjota aikuisille tilaisuus vertaistuelliseen keskusteluun, tutustuminen muihin samassa tilanteessa oleviin perheisiin sekä tukea perheiden arjessa jaksamista.

Kysy lisää vertaisryhmätoiminnasta hanketiimiltä.

Läheisen lähellä -illat

Onko perheenjäsenesi, sukulaisesi, ystäväsi tai muu läheinen asiakkaana Tampereen kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluissa? Läheisen lähellä -ilta on suunnattu asiakkaiden läheisille. Siellä saat tietoa mielenterveys- ja päihdepalvelujen toiminnasta ja omaistyöstä sekä tukea omaan jaksamiseesi.

Tilaisuudet ovat maksuttomia eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista. Osallistujille järjestetään kahvitarjoilu. Myös lapset on otettu tilaisuudessa huomioon.

Lisätietoja ja ajankohdat löytyvät täältä tai Tampereen mielenterveys- ja päihdepalvelujen sivuilta sekä tästä esitteestä.

Lisätietoja

Suvi Saarinen

Vastaava
hanketyöntekijä
p. 050 438 9442
suvi.saarinen@
finfamipirkanmaa.fi

Anne Salminen

Hanketyöntekijä
p. 050 435 8478
anne.salminen@
finfamipirkanmaa.fi

Yhteistyössä

Lauran tarina

Kuvat suurenevat klikkaamalla.

Annen tarina

Kuvat suurenevat klikkaamalla.

Pin It on Pinterest