Toivosta turvaa -hanke

Tukea lapsiperheille, kun vanhemmalla on mielenterveys- tai päihdeongelmia

”Toivon ja uskon, että vaikeat kokemukseni ja niistä selviäminen kannustaa toisiakin ottamaan apua vastaan ja selviämään vaikeista elämäntilanteista eteenpäin.”

– Laura

”Omien kokemuksieni kautta olen oivaltanut, että en ole yksin emmekä me perheenä ole haasteinemme yksin.”

– Anne

Toivosta turvaa (2017 – 2020) on Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry:n ja Tampereen kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluiden yhteistyöhanke.

Kenelle?
Tarjoamme tukea perheenjäsenille ja perheen arkeen osallistuville läheisille, kun lapsiperheen vanhemmalla on mielenterveys– ja/tai päihdeongelmia.

Mitä?
Tarjoamme läheisille henkilökohtaisia tapaamisaikoja hankkeen kokemusasiantuntijan ja/tai työntekijän kanssa, vertaistukea lapsiperheen arjessa jaksamiseen
ja haasteisiin, sekä koulutuksellista ja kausittaista ryhmätoimintaa aikuisille sekä lapsille ja nuorille.

Miten?
Tampereen kaupungin hoitava työntekijä antaa tietoa hankkeen toiminnasta ja ohjaa läheisiä hankkeen toiminnan piiriin. Voit myös itse ottaa yhteyttä hoitavaan työntekijään ja pyytää lisätietoa hankkeesta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää toiminnastamme

toivostaturvaa@finfamipirkanmaa.fi

p. 050 5056 533

Toivosta turvaa -projektin toimintaa

Koulutuksellinen ryhmätoiminta

Tarjoamme kausittaista ryhmätoimintaa aikuisille sekä lapsille ja nuorille. Ryhmien sisältö luodaan vastaamaan läheisten tarpeita ja kehitetään tukemaan perheiden arkea sekä asiantuntijatiedon että vertaiskeskustelun avulla. Ryhmätoiminnan myötä läheinen saa lisää valmiuksia arjessa selviytymiseen sekä vinkkejä omaan jaksamiseen.

Puoliso ABC Tampereella ja Orivedellä syksyllä 2018

Puoliso ABC on tarkoitettu tueksi omaisille, joiden puoliso on mielenterveys- tai päihdepalveluiden asiakkaana, ja joiden perheessä on alaikäisiä lapsia. Koulutuksen myötä puoliso saa lisää valmiuksia arjessa selviytymiseen sekä vinkkejä omasta jaksamisesta ja hyvinvoinnista huolehtimiseen. Koulutus on maksuton.

Lataa Oriveden Puoliso ABC:n esite
Lataa Tampereen Puoliso ABC:n esite

Perheneuvonta

Tarjoamme perheenjäsenille ja perheen arkeen osallistuville läheisille henkilökohtaisia keskusteluaikoja hankkeen kokemusasiantuntijan ja/tai työntekijän kanssa. Vertaistukeen perustuvien tapaamisten tarkoituksena on tukea koko perheen ja läheisten jaksamista sekä antaa tilaisuus luottamukselliseen keskusteluun ja huolien jakamiseen lapsiperheen arjen näkökulmasta.

Hankkeen perheneuvontaan ohjaudutaan ensisijaisesti asiakkaan hoitavan työntekijän kautta. Tapaamisajat ja tapaamiskerrat järjestetään sopimuksen mukaan.

Lisätietoja

Suvi Saarinen

Vastaava
hanketyöntekijä
p. 050 438 9442
suvi.saarinen@
finfamipirkanmaa.fi

Kaisa Hynynen

Hanketyöntekijä
p. 050 327 5489
kaisa.hynynen@
finfamipirkanmaa.fi

Laura Lanansilta-Laine

Hanketyöntekijä, kokemusasiantuntija
p. 050 4529 302
laura.lanansilta-laine@finfamipirkanmaa.fi

Anne Salminen

Hanketyöntekijä, omaistyön koordinaattori
p. 050 435 8478
anne.salminen@
finfamipirkanmaa.fi

Yhteistyössä

Lauran tarina

Kuvat suurenevat klikkaamalla.

Annen tarina

Kuvat suurenevat klikkaamalla.

Pin It on Pinterest