Koulu- ja oppilaitosyhteistyö

FinFami Pirkanmaa tekee yhteistyötä oppilaitosten kanssa maksuttomien vierailujen ja luentojen merkeissä. Oppilaitosvierailun tarkoituksena on lisätä niin opettajien, kuraattoreiden kuin nuorten tietoisuutta yhdistyksen tarjoamista palveluista; kursseista, luennoista ja ryhmistä.

Luentojen tarkoituksena on jakaa nuorille tietoa, milloin on syytä huolestua ystävän tai perheenjäsenen käyttäytymisestä, jakaa tietoa yleisimmistä mielenterveyden ongelmista ja kertoa, miten yhden sairastuminen voi muuttaa monen maailman.

Vierailun avulla pyritään myös kannustamaan nuoria ottamaan huoli puheeksi ja hakemaan apua ajoissa. Nuoret saattavat salaa pelätä sairastuvansa itse ja he tarvitsevat tietoa, mitä vaikutuksia sairaudesta on perheelle, nuoreen itseen, kenelle voi puhua ja mistä saa apua. Tiedon avulla pyritään vähentämään psyykkisten sairauksien aiheuttamaa häpeää ja salailua yhteiskunnassa.

Nuorille suunnattua yhdistyksemme tekemää Monni-lehteä jaetaan sekä nuorille että heidän kanssaan työskenteleville ammattilaisille. Jakamalla lehteä ammattilaisten tiedottaminen tehostuu ja se toivottavasti helpottaa huolen puheeksi ottamista. Lehdellä pyritään vaikuttamaan myös nuoriin, jotta kynnys avun hakemiseen olisi alempi ja he uskaltaisivat tarvittaessa ottaa yhteyttä yhdistykseen. Tiedottamisen avulla kannustetaan nuoria omaisia ottamaan huoli puheeksi ja tarvittaessa hakemaan apua ajoissa.

Haluatko finfamilaisen luennoimaan tai vierailemaan koulullesi?

Ota yhteyttä!

Sari Nurminen

Koordinaattori (nuoret ja oppilaitosyhteistyö)
p. 040 544 3139
sari.nurminen@
finfamipirkanmaa.fi

Pin It on Pinterest