Isi, piirretäänkö kirahveja? -lastenkirja

Saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi

Isi, piirretäänkö kirahveja? -kirja on osa Toivosta turvaa -lapsiperhehankkeessa (2017-2020) tuotettuja materiaaleja perheiden hyvinvoinnin tueksi. Kirjan kuvituksen ja tarinan on tehnyt hankkeessa työskennellyt Sanni Tiainen (KM) ja sen muodostuksessa on hyödynnetty sekä kokemuspuheenvuoroja että sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisten kommentteja. Kirja julkaistiin joulukuussa 2020.

Kirjassa kuvataan yhdenlainen tarina lapsesta, jonka vanhempi sairastaa masennusta. Tarinan teoreettinen viitekehys pohjautuu Toimiva lapsi ja perhe -menetelmiin ja ymmärrykseen lapsen kehitystä suojaavista tekijöistä, kun vanhemmalla on mielenterveys- tai päihdeongelma (ks. myös Perheiden hyvinvointipuu).

Kirjan tarkoitus on auttaa lapsen läheisiä aikuisia käsittelemään aihetta sekä siihen liittyviä lapsen kokemuksia, ajatuksia ja tunteita yhdessä lapsen kanssa. Näitä voidaan käsitellä esimerkiksi kirjan päähenkilö Pavun kokemusten ja tunteiden kautta. Lapselle voi esittää kysymyksiä joko lukuhetken aikana sopivissa kohdissa tai lukemisen jälkeen.

Kirjan hinta 1,50 €.

Tilauksen voi tällä hetkellä tehdä sähköpostitse osoitteeseen omaiset@finfamipirkanmaa.fi
(Mainitse tilauksen yhteydessä myös se, minkä kielisiä kirjoja haluat.)

 

Pin It on Pinterest