Suvi etsii tarinoita tutkimustaan varten. Lue kuvaus ja osallistu, jos kuulut kohderyhmään.

Suvin kirjoituspyyntö

Oletko yli 18-vuotias ja lapsuudessasi elänyt vanhemman kanssa, jolla on ollut samanaikaisesti sekä päihde- että mielenterveysongelmaa? Haluaisitko jakaa kokemuksiasi ja osallistua tutkimukseen?

Olen Tampereen yliopiston sosiaalityön opiskelija ja teen pro gradu -tutkielmaani aiheesta – josta myös minulla on omakohtaista kokemusta. Ajattelen, että on tärkeä saada kuuluviin niiden lasten ja aikuisten ääni, jotka ovat eläneet ja elävät päihde- ja mielenterveysongelmaa sairastavan vanhemman kanssa. Näin tehdään lapsista näkyviä ja tämä osaltaan edesauttaa lasten parempaa huomioon ottamista ja hoitoa. Sinun kokemuksesi on tärkeä!

Pyytäisin sinua kirjoittamaan elämästäsi päihde- ja mielenterveysongelmaa sairastavan vanhemman kanssa. Voisit kuvailla esimerkiksi

  • Miten vanhempasi päihde- ja mielenterveysongelma näkyivät lapsuudessasi arjessa ja perheessäsi?
  • Miten ne vaikuttivat vanhempasi kykyyn toimia, olla vanhempi ja miten ne vaikuttivat sinuun?
  • Muuttiko ongelma suhdettanne?
  • Millainen suhde teillä on nykyään?
  • Mitä tunsit, ajattelit ja miten olet selviytynyt?
  • Kerroitko asiasta jollekin ja saitko apua?
  • Mitä olisit kaivannut?

Voit kertoa kertomuksessasi, mistä päihteestä tai mielenterveydenhäiriöstä on kyse, jos olet siitä tietoinen ja jos haluat tuoda sen esiin. Voit kirjoittaa vapaamuotoisesti sen pituisen kertomuksen kuin itse haluat. Kieliopista ei tarvitse ottaa stressiä! Voit kirjoittaa anonyymisti, nimimerkillä tai omalla nimelläsi. Toivoisin, että kerrot kertomuksessasi kuitenkin ikäsi ja sukupuolesi.

Käsittelen kertomustasi luottamuksellisesti ja anonyymisti ja noudatan tutkimuksen teon eettisiä periaatteita. Tutkielmassa käytetään sitaatteja kertomuksista siten, ettei kirjoittajaa pysty tunnistamaan. Tähän tutkimukseen osallistuminen on täysin vapaaehtoista.

Jos päätät osallistua tutkimukseeni, toivon, että lähettäisit minulle kirjoituksesi sähköpostiini suvi.tahtinen@tuni.fi tai kirjeenä tutkimukseni ohjaajan, professori Hannele Forsbergin, osoitteeseen Hannele Forsberg, SOC, Kalevantie 5, 33014 Tampereen yliopisto 31.8.2019. mennessä. Valmis pro gradu -tutkielma ilmestyy julkisena aineistona internetissä hyväksymisen jälkeen todennäköisesti keväällä 2020.

Mikäli jokin jäi sinua askarruttamaan, ota rohkeasti yhteyttä. Vastaan mielelläni lisäkysymyksiin!

Ystävällisesti, Suvi Tähtinen, Tampereen yliopisto, suvi.tahtinen@tuni.fi

Pin It on Pinterest