Yhdistyksen 30-vuotisjuhlan kunniaksi järjestimme suuren juhlaseminaarin Sampolan auditoriossa Ilonan päivänä 9.10. Paikalle saapui salin täydeltä omaistyöstä ja omaisten hyvinvoinnista kiinnostuneita ammattilaisia, yhteistyökumppaneita, vapaaehtoisia ja omaisia.

Yhdistyksen historian ja toiminnan esittelyn lisäksi tilaisuudessa kuultiin mielenkiintoisia puheenvuoroja mm. toivosta ja positiivisesta mielenterveydestä. Tutkija Jari Kylmä muistutti, että toivo on ihmisen elämän keskeinen elementti, joka on olemassa silloinkin, kun emme sitä itse tiedosta. THL:n kehittämispäällikkö Esa Nordling nosti puheenvuorossaan esiin positiivista näkökulmaa mielenterveyteen. Usein mielenterveyttä lähdetään käsittelemään mielen sairauksien kautta, mutta olisiko jo aika keskittyä tutkimuksissakin pikemminkin mielen hyvinvoinnin käsittelyyn?

Puhuttelevimmiksi puheenvuoroiksi muodostuivat luonnollisesti yhdistyksen loistavien kokemusasiantuntijoiden, Eija Altosen ja Marjukka Tervon puheenvuorot. Eijan ja Marjukan tarinat sekä kokemuksista syntyneet oivallukset koskettivat kuulijoita.

Juhlan kunniaksi yhdistys sai myös lämpimät tervehdykset FinFamin keskusliitolta sekä toiminnan rahoittajalta STEA:lta.

Kokonaisuudessaan juhlaseminaari onnistui mainiosti. Suuri kiitos vielä kaikille seminaarin osallistujille ja puhujille, teitte päivästämme mahtavan!

 

Pin It on Pinterest