Vaalit lähestyvät ja on aika pohtia, kuka ansaitsee äänesi näissä eduskuntavaaleissa. Äänestämällä voit vaikuttaa siihen, mitä asioita kansanedustajat Suomessa ajavat.

Me haluamme nostaa näissä vaaleissa esiin Pirkanmaan vaikean tilanteen mm. hoitojonojen osalta mielenterveyspalveluissa. Haluammekin kysyä eri puolueilta, mitä he aikovat tehdä helpottaakseen hoitovajetta. Samaa haluamme kysyä ehdokkailta. Tämä asia on jäsenistöllemme erittäin tärkeä, joten toivottavasti pystymme välittämään ehdokkaiden vastauksia heille.

Lue vaalikysymyksemme seuraavasta PDF-dokumentista: Hoitovaje vie tulevaisuutemme

Kerromme tuossa A4:llä lyhyesti, miten vastuu on väärillä harteilla, sillä sairastuneen läheiset joutuvat ottamaan hänet vastuulleen ammattilaisen sijaan. Mielenterveyspalveluiden tilanne on katastrofaalinen ja seuraukset tulevat olemaan raskaat niin taloudellisesti kuin inhimillisellä kärsimyksellä mitattuna. Yle uutisoi verkkosivuillaan 16.3. seuraavasti: ”Pahin tilanne on Pirkanmaalla, jossa koko hoitoketju sakkaa ja hoitoon pääsyä odottaa lähes 1 800 ihmistä. Jonot ovat useista kuukausista jopa kahteen vuoteen.” (https://yle.fi/a/74-20022201)

Emme unohda myöskään nuoria, sillä joka neljäs lapsi elää perheessä, jossa vanhemmalla on hoitosuhde mielenterveys- tai päihdehäiriön vuoksi. Liian moni heistä joutuu iästään huolimatta olemaan vastuunkantaja. Tällä on valitettavasti ylisukupolvisia seurauksia.

Eikä tämä asian ratkaiseminen pitäisi olla rahastakaan kiinni, sillä se on investointi, joka maksaa varmuudella itsensä takaisin. Jos sairastuneen läheiset uupuvat ja sairastuvat itse, tulee jonot sekä loppulasku vain kasvamaan.

Pin It on Pinterest